بغداد ایرنا - در سایه نگرانی برخی محافل داخلی عراق درباره پیامدهای منفی حضور عربستان در این کشور، استاندار نجف اشرف امروز (سه شنبه ) از آغاز طرح راه اندازی دوباره جاده ارتباطی بین این استان با عربستان خبر داد.

به گزارش ایرنا، «لوی الیاسری» استاندار شهر نجف اشرف امروز در بیانیه ای درباره این پروژه که از آن به پروژه زمینی حج یاد می شود، گفت: این پروژه شامل آسفالت مسیر ۲۳۹ کیلومتری همراه با ایجاد گذرگاههای مرزی و مناطق تبادل تجاری بین عراق و عربستان از طریق استان نجف اشرف است.

وی افزود: این پروژه آثار اقتصادی مثبتی در بخش های تجاری، صنعتی، زراعی و مسکونی خواهد داشت و همچنین باعث بهبود وضعیت اقتصادی دهها روستایی خواهد بود که این جاده از آنها عبور می کند.

گذرگاه «عرعر» در مرز عراق و عربستان نیز اخیرا به طور رسمی بعد از ۳۰ سال بازگشایی شد.گشوده شدن این گذرگاه درحالی انجام شد که محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق در هفته های اخیر انتقادهای گسترده ای به نوع رویکرد اقتصادی دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور مطرح کرده اند.

این محافل درباره پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان در قالب سرمایه گذاری در عراق و باز شدن پای این کشور  با توجه به سابقه بد آن در برخورد با کشورشان هشدار می‌دهند و این حضور را تهدیدی برای امنیت ملی عراق می دانند.

عراق در سال های پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریست های سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام می کردند.

برخی کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.

به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریست‌ها را اعزام کرد و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. سعودیها تاکنون از خانواده‌های قربانیان عراقی حملات تروریست‌های سعودی عذرخواهی نکرده و به آنها غرامت نپرداخته اند.

براین اساس کارشناسان هشدار می دهند که گشوده شدن گذرگاه عرعر خطری دو چندان برای عراق به شمار می رود زیرا این گذرگاه از طریق بزرگراه به استان کربلای معلی و مرزهای سوریه متصل می شود و این امر می تواند فعالیت تروریست ها را در عراق و سوریه تشدید کند.

با اینحال،‌ وجود عتبات مقدسه شیعیان در شهرهای کربلای معلی و نجف اشرف نیز یکی دیگر از ابعاد نگرانی درخصوص حضور پر رنگ عربستان بویژه در جنوب و مرکز عراق در پوشش سرمایه گذاری و کار اقتصادی است.