به گزارش ایرنا از نیککی آسیا، این درحالی است که اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) به دنبال برگزاری مذاکره با موضوع میانمار است و از خشونتهای ارتش میانمار در مقابل معترضان ابراز نگرانی کردهاند.
مذاکرات وزرای کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا دو روز پس از خشنترین درگیریها در یانگون از زمان آغاز کودتای ارتش میانمار و بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقامات ارشد انجام میشود.
بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقامات ارشد میانمار در پی تنشهای فزاینده بین دولت و ارتش بر سر انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور اتفاق افتاد.
نظامیان این کشور معتقدند در جریان انتخاباتی که در ۸ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۸ آبان) برگزار شد، تقلب گستردهای صورت گرفته است و خواستار انجام تحقیقات گسترده درباره آن شدند.
روز یکشنبه در حمله پلیس به سوی معترضان میانماری، ۱۸ نفر کشته و ۳۰ نفر مجروح شدند.
«رویترز» در این خصوص نوشت: روز سه شنبه معترضان در شهر یانگون در حالی که کلاههای ایمنی بر سر داشتند و پشت سپرهای دست ساز خود پناه گرفته بودند، علیه ارتش میانمار شعار دادند.
از زمان آغاز کودتا در میانمار طی یک ماه گذشته ۲۱ معترض در مناطق مختلف این کشور کشته شدهاند. ارتش میانمار اعلام کرده است که یک نیروی پلیس نیز در این اعتراضات کشته شده است.
این کودتا حرکت میانمار به سوی یک دولت مردمی را متوقف کرده و ارتش میانمار را بار دیگر به قدرت رسانده است. در پنجاه سال گذشته میانمار دارای حکومتی نظامی بوده است.
این کودتا همچنین انتقادات بین المللی و تحریمهای آمریکا و اروپا و همچنین نگرانی کشورهای همسایه میانمار را به دنبال داشته است.
«رویترز» افزود: ویویان بالاکریشان وزیر امور خارجه سنگاپور گفت "در ویدئو کنفرانس وزرای کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا، همتایان من به صورت جدی به نماینده ارتش میانمار در این کنفرانس اعلام خواهند کرد که از خشونتها در میانمار بسیار شوکه شدهاند".
کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) شامل میانمار، سنگاپور، فیلیپین، اندونزی، تایلند، لائوس، کامبوج، مالزی، برونئی و ویتنام است.
بازداشت خبرنگاران در میانمار
رسانههای بین المللی از بازداشت گسترده خبرنگاران در هنگام پوشش تحولات پیرامون کودتا و راهپیمایی معترضان خبر دادهاند.
"فدراسیون بین المللی خبرنگاران" در این خصوص گزارش داد: از زمان آغاز کودتا در میانمار ۲۵ خبرنگار توسط پلیس و ارتش میانمار بازداشت شدهاند.
این فدراسیون همچنین خواهان آزادی هر چه زودتر خبرنگاران از زندانهای میانمار شد.
فدراسیون بین المللی خبرنگاران افزود: از روز یکشنبه تاکنون بیش از ۱۰ خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی در میانمار بازداشت شدهاند و ارتش میانمار باید هرچه زودتر آنها را آزاد کند.
اتهامات جدید ارتش میانمار علیه آنگ سان سوچی
ارتش میانمار که آنگ سان سوچی را بازداشت کرده است، روز دوشنبه دو اتهام جدید علیه او مطرح کرد.
به گزارش "رادیوی آزاد آسیا" وکیل آنگ سان سوچی گفت: اتهامات جدید شامل نقض قوانین مخابراتی و ارتباطی و تحریک به خشونت میباشد.
کین مون زانگ وکیل آنگ سان سوچی گفت: وی با اتهام تحریک به خشونت از طریق انتشار گزارش با هدف ایجاد رعب و وحشت در مردم و همچنین نقض قوانین مخابراتی به دلیل داشتن غیر قانونی دستگاه بیسیم متهم شده است. این اتهامات آنگ سان سوچی را با ۳ سال زندان مواجه میکند.
در ماه فوریه ارتش میانمار آنگ سان سوچی را به داشتن دستگاه بیسیم وارداتی در خانه خود متهم کرده بود. وی همچنین متهم به نقض قوانین کرونایی در طول تبلیغات انتخاباتی شده است.
رادیوی آزاد آسیا افزود: به طور کل سیاستمدار ۷۵ ساله میانمار با چهار اتهام مواجه است که در صورت محکوم شدن، حکم او ۹ سال زندان خواهد بود.
ارتش میانمار سایر مقامات دولتی این کشور از جمله رئیس جمهوری را به اتهامات مختلف بازداشت کرده است.
کودتای میانمار اتحاد بیسابقه گروههای اقلیت را به دنبال داشته است
گروههای اقلیت در میانمار با اتحاد با یکدیگر به راهپیماییها در مناطق مختلف این کشور میپیوندند و از ارتش این کشور میخواهند تا دولت منتخب مردم را آزاد کند.
گروههای اقلیت این کشور از ماه گذشته دوش به دوش سایر معترضان در راهپیماییها شرکت کردهاند.
«نیکی آسیا» در این خصوص گزارش داد: در همین حال مردم میانمار که خواهان بازگشت دولت این کشور هستند، شعار حفظ حقوق اقلیتها از جمله مسلمانان روهینگیا را سر میدهند. چندین دهه است که مسلمانان روهینگیا از داشتن ابتداییترین حقوق در میانمار محروم هستند. حتی در طول چهار سال گذشته دولت انگ سان سوچی، به این گروه اقلیت توجهی نشده است.
بسیاری از مسلمانان روهینگیا به دلیل ترس از خشونت ارتش میانمار به بنگلادش پناه بردهاند. اکنون بسیاری از معترضان جوان میانمار در رسانههای اجتماعی اعلام کردهاند که از محکوم نکردن دولت و ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ زمانی که بسیاری از مسلمانان روهینگیا به دست ارتش به قتل رسیده و هزاران نفر آنها مجبور به فرار شدند، پشیمان هستند.
«نیکی آسیا» افزود: اکنون تعدادی از معترضان میانمار در خیابانها پلاکاردهایی در دست دارند که بر روی آنها نوشت شده است: من واقعا از بحران روهینگیا که توسط ارتش میانمار ایجاد شده است پشیمان هستم.
از سال ۱۹۴۸ پس از استقلال میانمار از استعمار امپراطوری بریتانیا، ارتش میانمار به صورت دائم علیه گروههای اقلیت که به دنبال حقوق خود هستند، اقدام کرده است.