به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این توافق در حالی صورت گرفت که درگیریها و اعتراضات به کودتای نظامیان این کشور علیه دولت در نقاط مختلف میانمار ادامه دارد و هر روز تعدادی از معترضان بر اثر خشونت نظامیان میانماری جان خود را از دست می دهند.
حدود چهار ماه از کودتای نظامی میانمار می گذرد. در این مدت این کشور هر روز شاهد خشونت و اعتراض بوده است و ارتش با روشهای مختلف سعی کرده است تا اعتراضات به حکومت خود را سرکوب کند.
با توجه به گزارش گروههای محلی، ارتش میانمار ۸۴۰ معترض را در شهرهای مختلف این کشور به قتل رسانده و هزاران نفر را بازداشت کرده است.
ارتش با رد این آمار ،تعداد جان باختگان را ۳۰۰ نفر اعلام کرد که ۴۷ تن انان را نیروی پلیس تشکیل می دهد.
در روزهای اخیر، درگیریها میان نیروهای نظامی و گروههای مسلح مخالف حاکمیت ارتش میانمار در مناطق مختلف این کشور افزایش یافته است.
بر اساس گزارش تلویزیون میانمار، در درگیریهای روز گذشته میان روستاییان مسلح و ارتش میانمار در منطقه رودخانه دلتا در شمال میانمار، حداقل ۳ روستایی کشته شدند.
ارتش میانمار مخالفان با حکومت خود را "تروریست" خطاب میکند.
در گزارش تلویزیون میانمار که در کنترل ارتش این کشور است آمده است که تروریستها با تیر و کمان، سنگ و چوب به نیروهای ارتش حمله کردند. در این درگیری ۳ نفر از آنها کشته و ۲ نفر دیگر بازداشت شدند.
یک شهروند میانماری که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت که مردم محلی با سلاحهای ابتدایی با سربازان ارتش درگیر شدهاند. تلفات در میان مردم بسیار بالا میباشد.
"خبرگزاری دلتا" در گزارشی از یانگون اعلام کرده است در این درگیری حدود ۲۰ نفر از مردم محلی کشته شدهاند.
بسیاری از جوامع محلی در میانمار در شهرهای مختلف این کشور که شاهد اعتراضات گسترده بودهاند، برای مقاومت در مقابل ارتش میانمار "نیروهای دفاع محلی" تشکیل دادهاند. اما این گروهها اغلب در مقابل یک ارتش مجهز و منظم میانمار متحمل تلفات سنگین میشوند.
از زمان کودتای میانمار، در مناطق مرزی این کشور نیز چندین گروه مسلح شبه نظامی تشکیل شده است. روز جمعه نیروی دفاع مردمی "شیگو" اعلام کرد در عملیاتی مشترک با ارتش آزادی خواه کاچین به یک ایستگاه پلیس در شمال شیگو حمله کرده است.
در شرق میانمار "نیروی دفاع مردمی موبی" اعلام کرده است که روز جمعه با ارتش میانمار درگیر شده و چهار سرباز میانماری را کشته است.
با وجود درگیریها و ناآرامیها، ارتش میانمار حاضر به پایان حکومت نظامی خود نشده است. این ارتش در هفته جاری میزبان نمایندگان اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) بود.
توافق چین و اعضای آسه آن برای ترویج گفت و گوی سیاسی در میانمار
رسانه میانماری "میزیما" روز سه شنبه به نقل از وانگ یی سخنگوی وزارت خارجه چین گزارش داد: چین و اعضای آسه آن برای ترویج گفت و گوی سیاسی در میانمار توافق کردند.
وانگ یی در دیدار خود با ایروان یوسف همتای برونئی خود گفت: چین آماده ادامه همکاری با آسه آن برای تامین منافع مردم میانمار، حفظ آرامش، خویشتن داری و توقف تمام اشکال خشونت در این کشور است.
درخواست رهبران آسه آن برای آزادی زندانیان در میانمار و توقف خشونت ها
وزیران امور خارجه میانمار که در حال میانجی گری برای پایان بحران در میانمار هستند، ضمن انتقاد از پیشرفت بسیار کند در تحقق صلح در میانمار از ارتش این کشور خواستند زندانیان را هرچه زودتر آزاد کند.
رسانه "ایروادی" این کشور نیز در این خصوص نوشت: چین، کشورهای غربی و سازمان ملل از تلاشهای اتحادیه جنوب شرق آسیا برای پایان بحران در میانمار حمایت کردهاند.
ویویان بالاکریشنان وزیر امور خارجه سنگاپور گفت: تلاشهای دیپلماتیک تنها در صورتی به نتیجه میرسند که در داخل میانمار یک اراده واقعی برای گفت و گوی صادقانه، مذاکره و آشتی وجود داشته باشد.
وی پس از دیدار وزاری امور خارجه آسه آن با همتای چینی خود در چونگ کینگ چین گفت: باید صادقانه اعلام کنم ما از پیشرفت بسیار کم و کند ناراضی هستیم.
ارتش میانمار هنوز در راستای توافق پیشین ۱۰ کشور عضو آسه آن برای پایان خشونتها، مذاکره سیاسی و تعیین یک نماینده آسه آن در امور میانمار، قدمی برنداشته است.
هشام الدین حسین وزیر امور خارجه مالزی گفت: آسه آن باید قبول کند که پیشرفت در راستای این توافق بسیار ناچیز بوده است. اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا باید برای کاهش تنشها و پایان خشونتها سریعتر اقدام کند.
این درحالی است که نمایندگان آسه آن هفته گذشته به میانمار سفر کرده و با مین اونگ لاینگ فرمانده ارتش میانمار دیدار کردند.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا پس از این دیدار در بیانیهای ضمن توضیح در مورد جزییات مذاکرات گفت: نمایندگان آسه آن خواهان آزادی تمام زندانیان سیاسی از جمله زنان، کودکان و شهروندان خارجی شده اند.
از سوی دیگر مخالفان ارتش میانمار از عدم قطعیت آسه آن برای اعمال فشار به ارتش میانمار و مذاکره با سایر طرفهای درگیر در این کشور ابراز نارضایتی کردهاند.
سوچی در آستانه محاکمه
آنگ سان سوچی رهبر میانمار که بدست ارتش این کشور بازداشت شده است پس از طرح چندین اتهام علیه خود قرار است هفته آینده در دادگاه محاکمه شود.
این اتهامات شامل داشتن دستگاههای رادیویی غیرقانونی، نقض مقررات کرونا و گرفتن رشوه میباشد.
خین مونگ ژا، وکیل خانم سوچی گفت: محاکمه وی باید تا ۲۶ ماه ژوئیه خاتمه یابد.
از جمله اتهامات دیگر خانم سوچی افشای اطلاعات سری است که در صورت محکومیت، دادگاه میتواند او را تا ۱۴ سال زندانی کند.
نشریه "ایروادی" در این خصوص نوشت: آنگ سان سوچی در میان چهار هزار نفری است که از زمان آغاز کودتا در ماه فوریه توسط ارتش میانمار زندانی شده اند.
سوچی در میان جمعیت ۵۳ میلیونی میانمار بسیار محبوب است و در دوره خود سعی کرده است اصلاحات دموکراتیک را در میانمار معرفی کند.
کودتای میانمار در اولین روز از ماه فوریه سال جاری زمانی که آنگ سان سو چی مشاور دولت و رئیسجمهوری "وین میینت" و سایر رهبران حزب حاکم توسط ارتش میانمار "تاتماداو" بازداشت شدند، آغاز شد.
نظامیان بعد از شکست در انتخابات پارلمانی اخیر، دولت را به تقلب در انتخابات متهم کردند. ارتش که اکنون کنترل را در میانمار به دست دارد دست کم برای یک سال وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است.
نظر شما