به گزارش ایرنا، وبگاه «میانمار نو» در این خصوص نوشت: روز شنبه با حمله پلیس به اجتماع مخالفان و معترضان کودتای نظامیان ، یک زن بر اثر شلیک مستقیم گلوله پلیس جان باخت .
ارتش میانمار به نام "تاتمادا" اول فوریه با ادعای تقلب در انتخابات سراسری در این کشور، با به دست گرفتن قدرت، تعدادی زیادی از مسوولان از جمله نخست وزیر را روانه زندان کرد.
بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر مقامات ارشد میانمار در پی تنشهای فزاینده بین دولت و ارتش بر سر انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور اتفاق افتاد.
نظامیان با ادعای تقلب گسترده در جریان برگزاری انتخابات هشتم نوامبر۲۰۲۰(۱۸ آبان) خواستار تحقیقات گسترده در خصوص برگزاری انتخابات شدند.
میانمار یا برمه در سال ۱۹۴۸ استقلال خود را از بریتانیا اعلام کرد و در دوران پس از استقلال، تحت کنترل نظامیان بوده است.
با باز شدن فضای سیاسی در سال ۲۰۱۵و برگزاری انتخابات آزاد حزب اتحاد ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی اکثریت آراء مردم را بدست آورد.
«میانمار نو» در خصوص اعتراض های روز شنبه نوشت: آنگ سان سوچی رهبر میانمار توسط ارتش این کشور از حصر خانگی خارج و به جای نامشخصی منتقل شده است.
تعداد زیادی پلیس روز شنبه در یانگون و دیگر شهرهای میانمار به حالت آماده باش درآمدند و تعدادی از معترضان نیز بازداشته شده اند.
به گزارش این رسانه میانماری، در تیراندازی پلیس به سوی معترضان در شهر مونویا یک زن معترض جان خود را از دست داده است.
همچنین روز شنبه یانگون، ماندلای و چندین شهر دیگر میانمار شاهد درگیری پلیس با معترضان بود، پلیس برای متفرق کردن افراد از گاز اشک آور و خودروهای آب پاش استفاده کرده است.
تعدادی ازکشورهای غربی در اعتراض به کودتای نظامیان ،تحریم های محدودی علیه میانمار وضع کردند.
واکنش کشورهای غربی به کودتای نظامیان
روزنامه "گاردین" درواکنش به کودتای نظامیان میانمار نوشت: وزارت خارجه آمریکا پس از کودتای میانمار تحریمهای جدیدی را علیه این کشور به عنوان "روشی برای مسؤولیت پذیری" معرفی کرد و تاکید کرد آمریکا میتواند برای بازگشت دولت میانمار اهرمهای سیاسی دیگری نیز استفاده کند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرد که انگلیس اطمینان پیدا خواهد کرد تا نظامیان مسؤولیت اقدامات خود را بپذیرند.
سازمان ملل و گروه ۷ این کودتا را غیر قابل قبول خواندند.
گاردین در ادامه با جسورانه خواندن بیانیه کشورهای غربی نوشت این بیانیه ها نشان دهنده اطلاع کافی نداشتن کشورهای غربی از شرایط داخلی میانمار است.
در ادامه این مطلب اضافه شده است مردم میانمار با ادامه اعتراض به حکومت نظامیان بهترین وسیله برای رساندن صدای خود به مردم جهان هستند و کشورهای غربی اگر در انتقاد از نظامیان صادق هستند اید اقدامات عملی در حمایت از مردم بردارند.
خشونت و کشتار مسلمانان روهینگیا از سوی ارتش میانمار در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و محکوم نکردن این کشتار از سوی کشورهای غربی نشان داد ،که انها استانداردهای دوگانه ای برای حقوق بشر دارند.
سازمانهای بین المللی خواهان محکوم شدن کودتای میانمار
چندین سازمان بین المللی از شرکتهای غربی خواستند با محکوم کردن کودتای میانمار از ارتش این کشور بخواهند با احترام به رای مردم ،رهبران سیاسی که مردم به آنها رای داده اند را آزاد کنند.
نشریه «ایندیپندنت» به نقل از بیانیه مشترک سازمان های بین المللی نوشت ما از کارگران اعتصاب کننده صنعت پوشاک حمایت میکنیم.
از سوی دیگر نشریه «آسیا تایمز» به نقل از شرکت "وودساید پترولیوم استرالیا اعلام کرده است که به دلیل کودتا و حمله خشونت آمیز پلیس به معترضان، از میانمار خارج خواهد شد.
بازداشت خبرنگار ژاپنی در میانمار
نشریه «ژاپن تودی» روز جمعه گزارش داد که یک خبرنگار ژاپنی هنگامی که مشغول پوشش اعتراضات در میانمار بود، توسط نیروهای امنیتی این کشور بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شده است.
ارتش میانمار بارها معترضان را به واکنش شدید به راهپیمایی تهدید کرده است. به گزارش رسانههای محلی میانمار، در روز جمعه ۷۰ نفر از معترضان در شهرهای یانگون و ماندالای توسط پلیس میانمار بازداشت شدهاند.
از سوی دیگر روز گذشته هزاران طرفدار ارتش میانمار در شهر یانگون راهپیمایی کرده و به معترضان کودتا حمله کردند. در این درگیری به کسی آسیب نرسیده است.
نشریه ایندیپندنت به نقل از سفیر میانمار در سازمان ملل نوشت کشورهای غربی باید از هر اقدامی برای دفاع از مردم در مقابل نظامیان حمایت کنند.
"کیاو مویی تون" اضافه کرد ما نیازمند اقدام قاطع جامعه جهانی علیه ارتش میانمار هستیم تا هرچه سریعتر دولت منتخب فعالیت خود را از سر بگیرد.
نظر شما