علی رضا صبوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود این که انشعاب غیرمجاز برق در استان به صفر رسیده و برق دزدی نداریم اما دستکاری در کنتور جای آن را گرفته است.
وی گفت: دستکاری در کنتور ها عموما در مورد مشترکانی صدق می کند که ماینر غیرمجاز و مصرف بالای برق دارند
وی میزان مصرف هر ماینر را بین هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار وات بیان کرد و افزود: این میزان مصرف تقریبا پنج برابر مصرف یک مشترک خانگی در یک دوره است.
وی خاطرنشان کرد: شبکه فرسوده نیز در ایجاد تلفات برق نقش دارد به طوری که هم اکنون میزان تلفات برق شبکه های فرسوده در حدود ۸.۲ درصد است.
صبوری گفت: با این وجود تلفات برق در استان یک چهارم میانگین کشوری است، به طوری که تلفات توان (هدررفت انرژی برق) در کشور ۱۰.۲ درصد و در استان ۸.۲ درصد است.
وی افزود: تلفات برق را نمی توان هیچگاه به صفر رساند اما می توان آن را با بازسازی شبکه های برق کاهش دارد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق افزود: بازسازی شبکه های برق هر سال انجام می شود به طوری که فقط در سال گذشته برای بازسازی شبکه های برق ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار دریافت کرده ایم و با این اعتبار شبکه توزیع برق۱۷۰ روستای استان که فرسوده است بازسازی می شود.
وی گفت: با این اقدامات می توان امیدوار بود تا تلفات برق در استان در ۴ سال آینده به ۶ درصد برسد.
از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان خراسان شمالی ۳۵۳ هزار و ۶۹۸ خانوار مشترک شرکت توزیع برق هستند که ۸۴ درصد مشترک بخش خانگی و مابقی نیز در بخش خدمات، صنعت، کشاورزی و سایر مصارف هستند و طبق آمار رسمی حدود ۹۹.۹ از خانوارهای شهری و روستایی این استان از نعمت روشنایی برق برخوردارند.
میانگین مصرف مشترکان خانگی برق ۲۰۰ مگاوات است.
با احتساب برق مصرفی مشترکان بزرگ صنعتی از جمله پتروشیمی، سیمان، ریخته گری و آلومینا، مصرف برق استان به ۳۸۰ تا ۴۰۰ مگاوات می رسد.