تهران- ایرنا- مذاکرات آمریکا با برخی کشورها برای اسکان افغان‌های وابسته به آمریکا، نه برای محافظت از پناهجویان افغان بلکه برای حفاظت از اسرار و منافع خود تنها درخصوص آن دسته از افغان‌ها صورت می‌گیرد که با دولت واشنگتن در طول ۲۰ سال اشغال این کشور، همکاری‌های گوناگون داشته‌اند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری افه اسپانیا در خبری به این موضوع اشاره کرد و نوشت: «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا در گفت وگوی تلفنی با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ضمن تحلیل اوضاع افعانستان، توافق کردند که دو پایگاه این کشور به طور موقت پذیرای افغان‌هایی باشد که با دولت واشنگتن «همکاری» داشته اند.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز دوشنبه گذشته مدعی شد واشنگتن نسبت به آن دسته از شهروندان افغانستان که از سال ۲۰۰۱ میلادی با آمریکا همکاری کرده اند و اکنون در معرض خشونت هستند، متعهد است.  این در حالی است که اشرف غنی رئیس جمهوری پیشین افغانستان وخیم شدن اوضاع امنیتی افغانستان را به دلیل تصمیم "ناگهانی" آمریکا برای خروج تمام نیروهای خود از منطقه دانست.

همچنین رویترز پیش‌تر در این باره نوشت: دولت بایدن با برخی کشورها همچون کوزوو و آلبانی مذاکراتی درمورد محافظت از افغان‌های وابسته به آمریکا انجام داده است تا زمانی که فرآیند پذیرش روادیدشان برای ورود به آمریکا تکمیل شود. اسپانیا نیز جزء آن دسته از کشورهایی است که دولت آمریکا برای اسکان پناهجویان افغان موردنظر با آنها رایزنی کرده است. علاوه بر اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قطر،  ترکیه و برخی از کشورهای دیگر نیز برای اسکان موقت این مهاجران افغانستانی با آمریکا توافق کرده اند.

ازدحام جمعیت کثیر پناهجویان افغان پشت دروازه های و انتظار نومیدانه و طولانی آنها نیز خود دلیل دیگری بر رویکرد تبعیض‌آمیز واشنگتن در حفاظت از پناهجویان افغان است.

به نوشته خبرگزاری کوبا، از زمان تصرف کابل به دست طالبان در یکشنبه گذشته، حدود ۱۰ هزار نفر از پناهجویان افغان، برای هفتمین روز متوالی در فرودگاه بین المللی کابل ناامیدانه در انتظار ترک خاک این کشور به مقصدی نامعلوم به سر می برند.

اگرچه واشنگتن دلیل این انتظار طولانی را نداشتن مدارک لازم و گذرنامه عنوان کرده، اما در عمل، بسیاری از این پناهجویان افغان با وجود تکمیل بودن تمام مدارک همچنان منتظر مانده اند.

براساس اعلام سازمان غیردولتی اورژانس ایتالیا، بی نظمی و آشوب، فرودگاه کابل را به دلیل ازدحام جمعیت فرا گرفته است.

پس از ۲۰ سال اشغال نظامی افغانستان از سوی امریکا و ناتو، که با بهانه حمله ۱۱ سپتامبر و با ادعای مبارزه با تروریسم و کمک به دولت افغانستان در سال ۲۰۰۱ به وقوع پیوست، طالبان در حالی با قدرت بیشتری بر این کشور حاکم شده که دولت و ارتش تحت حمایت واشنگتن در هم شکسته است.

همزمان با تسلط طالبان، ازدحام مردم در فرودگاه کابل برای خروج از افغانستان، صحنه‌های دردناکی را رقم زد که مهمترین آن حضور چند شهروند افغان روی چرخ یکی از هواپیماهای نظامی آمریکا و سقوط و جان سپردن آنها بود. در حالی که در یکی از این تصاویر، سگی آمریکایی بر روی صندلی‌های هواپیما جا خوش کرده بود.

تصاویر منتشر شده در روزهای اخیر از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و بیرون انداختن مردم افغان از هواپیما، به دنیا ثابت کرد از نظر آمریکایی ها ارزش سگ آنها از مردم افغانستان بیشتر است.

همچنین نگرانی کشورهای اروپایی عضو ناتو از آلمان گرفته تا فرانسه و انگلیس به دلیل تبعاتی که به دلیل تصمیمات بایدن متوجه این کشورها خواهد شد، مشهود است. آنها پس از دو دهه هزینه جانی و مالی باید به دلیل خروج غیرمسوولانه بایدن، سیل مهاجران افغان را پذیرا باشند؛ پناهجویان و آوارگانی که با خود سیلی از مشکلات را روانه کشورهای میزبان خواهند کرد. این کشورها به طور مشروط میزبانی پناهجویان افغانستانی را می پذیرند و مهمترین شرط آنها اقامت کوتاه مدت پناهجویان است.  

برچسب‌ها