به گزارش ایرنا، نشست پایانی سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری عصر روز جمعه با حضور جمعی از مسوولان و نخبگان فرهنگی در فرهنگسرای شهرکرد برگزار شد و دبیران کارگروههای مختلف به ارائه گزارشی از نتایج برگزاری نشستهای تخصصی و همچنین نیازها و کمبودهای چهارمحال و بختیاری در بخشهای فرهنگی و هنری برای قرارگرفتن در سند جامع ارتقای شاخصهای فرهنگی، هنری و ورزشی این استان پرداختند.
معاونت فرهنگی در ساختار استانداریها تعریف شود
دبیر کارگروه فرهنگ در این نشست با اشاره به برخی ظرفیتها و تواناییهای موجود در چهارمحال و بختیاری همچون ۵۶ باب کتابخانه عمومی، ۱۴ مجتمع فرهنگی، ۳۶ موسسه فرهنگی هنری و ۲۷ انجمن فعال فرهنگی گفت: برپایی نمایشگاه سالیانه کتاب در استان همواره با استقبال مطلوب عمومی روبهرو شده است که توجه بیشتر برای جذب و حضور ناشران در این نمایشگاه به عنوان یک نیاز فرهنگی قابل توجه است.
سید حسین نژادحسینی در خصوص وضعیت طرحهای نیمهتمام فرهنگی استان به ارائه فهرست این طرحها در قالب دفترچهای به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: اعضای کارگروه فرهنگ چهارمحال و بختیاری بر تشکیل کارگروه ویژه جهت بازنگری در قوانین حوزه فرهنگ تاکید دارند.
وی تصریح کرد: پیگیری جدی برای ریلگذاری صحیح و اجرای سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه سبک زندگی اسلامی ایرانی، هرم جمعیتی و بیانیه گام دوم انقلاب از دیگر نظراتی است که اعضای کارگروه فرهنگی در خصوص آنها خواستار توجه بیشتر قانونگذاران و مسوولان دولتی هستند.
دبیر کارگروه فرهنگ، تدوین قوانین حمایتی از اصحاب فرهنگ، هنر، قرآن و رسانه، برنامهریزی برای کاهش آسیبهای فرهنگی، تامین اعتبارات برای ایجاد و راهاندازی کتابخانه مرکزی در استان و ایجاد معاونت فرهنگی در ساختار استانداریها را از دیگر پیشنهادهای این کارگروه برای ارائه به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد.
نژادحسینی ضرورت پرداختن به مهندسی فرهنگی در کشور را نیز یادآور شد و گفت: تدوین نظامنامه جامع فرهنگی برای دوری از موازیکاری بین دستگاههای متولی و لغو قوانین بازدارنده نیز از جمله خواستههای جامعه فرهنگی چهارمحال و بختیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
بهروزرسانی قانون مطبوعات و تشکیل نظام خبرنگاری از مطالبات و خواستههای اهالی رسانه است
دبیر کارگروه رسانه نیز با اشاره به سابقه ۱۱۵ساله فعالیت رسانهها در چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر ۱۵۷ نشریه در این استان مجوز فعالیت دریافت کردهاند که ۸۸ نشریه به دلیل شرایط پیش آمده از شیوع کرونا در تامین هزینههای جاری با مشکل مواجه شدهاند.
مهدی طهماسبی افزود: اعضای کارگروه رسانه در خصوص جاری شدن عدالت برای تخصیص یارانههای حمایتی و همچنین سطحبندی این اعتبارات بر اساس ظرفیتهای موجود در هر یک استانهای کمتر برخوردار و برخوردار نظراتی را به اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کردند که لازم است برای اجرای آن برنامهریزی و قانونگذاری صورت گیرد.
وی به دیگر نظرات اهالی اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری در ۲ سطح ملی و استانی اشاره و تصریح کرد: بهروزرسانی قانون مطبوعات و تشکیل نظام خبرنگاری از جمله خواستههای اعضای این کارگروه در سطح ملی محسوب میشود.
طهماسبی همچنین اختصاص اعتبار برای راهاندازی سرای رسانه چهارمحال و بختیاری و توجه ویژه به توانمندیهای موجود در استان در بخش تولید محتواهای تخصصی را از دیگر نظرات و پیشنهادهای کارگروه فرهنگ چهارمحال و بختیاری برای ارائه به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد.
نمایندگان مجلس بر حسن اجرای قانون تامین انجمن صنفی پدیدآورندگان آثار هنری نظارت کنند
دبیر کارگروه هنر نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه هنر چهارمحال و بختیاری جایگاهی رفیعی در کشور دارد و هنرمندان این استان موفقیتهای بسیاری در سطوح ملی و بینالمللی کسب کردهاند، گفت: این قشر فرهنگی خواستار بهبود روند توزیع اعتبارات، ارتقای امکانات سختافزاری و تکمیل طرحهای نیمهتمام فرهنگی هنری در استان هستند.
حجتالله شیروانی سعهصدر مسوولان در برقراری ارتباط مستمر با هنرمندان، توجه به اقتصاد هنر و اهتمام بیشتر در جهت افزایش سهم اعتبارات فرهنگی به ویژه اعتبارات حوزه هنر را به عنوان خواستههای جدی اهالی هنر چهارمحال و بختیاری بیان کرد.
وی همچنین درباره نیازهای فعلی استان در بخش هنر تصریح کرد: لازم است برای تامین اعتبار و رفع موانع در زمینه ایجاد موزه هنرهای معاصر استان و احداث ساختمان فرهنگی هنری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و همچنین راهاندازی مجموعههای حرفهای تئاتر شهر، تماشاخانهها، نگارخانهها و سالنهای سینمایی در هر یک از شهرستانها برنامهریزی و اقدام موثر صورت گیرد.
شیروانی یکی از معضلات مهم حوزه هنر استان را نبود مکان برای فعالیت انجمن خوشنویسی دانست و یادآور شد: در بحث قانونگذاری نیز پیشنهاد میشود نمایندگان مجلس شورای اسلامی نظارت بر حسن اجرای قانون تامین انجمن صنفی سراسری پدیدآورندگان آثار هنری، فرهنگی و شاغلان بخش هنر و رسانه را دنبال کنند.
وی اظهار داشت: توجه به تصویب قانون برای حمایت و اختصاص درصدی از بودجههای اجرایی دستگاهها برای خرید آثار و خدمات هنری مشابه بند چ ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه از دیگر خواستهها اهالی هنر چهارمحال و بختیاری است.
اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان اختصاص یابد
دبیرکارگروه فرهنگ ایثار و شهادت نیز در این نشست گفت: ۲۳ درخواست از طرف این کارگروه برای تدوین و تصویب قوانین و یا تایید در اجرای قوانین موجود آماده شده است که در اختیار کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
منوچهر ذوالفقاری یکی از مهمترین نیازهای فرهنگی چهارمحال و بختیاری در بخش فرهنگ ایثار و شهادت را تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس این استان در زمینی به وسعت پنج هزار هکتار بیان کرد و افزود: علاوه بر تکمیل این مرکز باید در خصوص تهیه محتوای فرهنگی این مکان نیز اقدام موثری صورت گیرد که بر اساس برآوردها این اقدام به ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه ۱۲۱ شهید گمنام در ۳۹ نقطه یادمانی استان به خاک سپرده شدهاند، تصریح کرد: از مجموع ۳۹ نقطه یادمانی ۲۰ نقطه تکمیل شده است و برای بقیه نقاط لازم است اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال اختصاص یابد.
ذوالفقاری ساخت جادههای دسترسی به یادمان شهدا، اختصاص اعتبار برای تکمیل دانشنامه دفاع مقدس استان به عنوان یک مرجع کامل و قابل استناد، حمایت از چاپ کتاب و تولید محتوای فرهنگی با محوریت دفاع مقدس، ساخت المانهای دفاع مقدس در باغ موزه این حوزه و بهسازی ۱۵۷ گلزار شهدای بانام شهری و روستایی را از دیگر نیازهای توسعهای فرهنگ و ایثار و شهادت بیان کرد.
وی همچنین به پرداخت نشدن معوقات ایثارگران و خانوادههای شهدا و ضرورت توجه به این موضوع اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر واحد درسی علوم و معارف دفاع مقدس به صورت واحد اختیاری در دانشگاهها ارائه میشود که لازم است با تصویب قوانین این واحد درسی به یک واحد ثابت و اصلی تبدیل شود.
دبیر کارگروه فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: الزام ادارات به خریداری آثار تولیدی حوزه دفاع مقدس، تخصیص کاغذ رایانهای برای چاپ آثار شهدا و توجه به استخدام ۱۱ هزار نفر از فرزندان ایثارگران و پیشکسوتان دفاع مقدس استان از جمله درخواستهای این کارگروه برای طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به عنوان دومین استان کشور از شامگاه چهارشنبه ۲۱ مهر تا روز جمعه ۲۲ این ماه میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسوولان ملی شامل معاونان وزیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی است.