به گزارش ایرنا،در هفتهای که گذشت، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از مسوولان ملی همچون معاونان وزیران میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و ورزش و جوانان و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی به چهارمحال و بختیاری سفر کردند.
در مدت ۲ روز حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسوولان کشوری در استان، برنامههای مختلفی همچون برگزاری نشستهای تخصصی با فعالان فرهنگی و بازدید از طرحهای عمرانی و ظرفیتهای زیرساختی و طبیعی اجرا شد.
همچنین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ۲ نشست اصلی شامل شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری و جلسه جمعبندی در خصوص تدوین سند جامع ارتقای شاخصهای فرهنگی، هنری و ورزشی این استان به بحث و تبادلنظر پرداختند.
سردار پاسدار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفان و خداداد مقبلی معاون راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور نیز در این هفته در چهارمحال و بختیاری حضور یافتند و علاوه گفتوگو با مسوولان استانی از روند اجرای طرحهای مختلف و شرایط پیش آمده در مناطق زلزلهزده کوهرنگ بازدید کردند.
برپایی آیین معارفه مدیر جدید امور پردیسهای فرهنگان استان، تجلیل از طلایهداران فرهنگ ترافیک به مناسبت هفته نیروی انتظامی، توزیع بستههای نوشتافزار بین دانشآموزان نیازمند، برگزاری نشستهای شورای هماهنگی مدیریت بحران، کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده، کمیته بهرهوری و افتتاح سالن ژیمناستیک بروجن و آیین اختتامیه پنجمین جشنواره هنری دفاع مقدس «فانوس» چهارمحال و بختیاری نیز از دیگر رویدادهای این هفته در استان است.
زلزله ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به چهارمحال و بختیاری وارد کرد
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: زلزله ۵.۷ ریشتری دوشنبه ۱۲ مهر به مرکزیت چلگرد ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.
اقبال عباسی افزود: این میزان خسارت شامل ۳۷۵ میلیارد تومان در بخش زیربنایی، ۲۱۵ میلیارد تومان در بخش مردمی و ۲۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی برآورد شده است.
وی، جبران خسارتهای وارده بر معیشت و خانههای مسکونی مردم در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان را در اولویت جبران خسارتهای زلزله اعلام کرد و گفت: تصویب و ابلاغ خسارتها در سازمانهای بالادستی زمانبر و طولانی است به همین دلیل تا آن زمان باید سازمانها و ادارات مرتبط از محل بودجههای دستگاهی خود برای رفع مشکلات اضطراری و مهم استفاده کنند.
برندسازی بینالمللی گردشگری فرهنگی در چهارمحال و بختیاری اجرا شود
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: این استان بر اساس مدل ناحیهگرایی فرهنگی قابلیت اجرای بِرندسازی و برندینگ بینالمللی گردشگری فرهنگی را دارد که این موضوع میطلبد در شورای فرهنگ عمومی استان مورد بررسی و تصویب و سپس وارد مراحل اجرایی شود.
سید مجید امامی اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامههایی که میتوان بر اساس آن هر استانی مسائل و آسیبهای خود را برطرف کند، ناحیهگرایی فرهنگی است به طوری که بر ظرفیتها و قابلیتها تمرکز کرد.
وی ادامه داد: در این راستا، بر اساس آخرین پایشهایی که از سوی این نهاد در خصوص آسیبها و دغدغههای مردم چهارمحال و بختیاری انجام شد، نخستین و مهمترین دغدغه مردم این استان اشتغال و ترس از بیکاری در آینده بود که میتوان با اجرای طرحهای نظیر گردشگری فرهنگی این دغدغه را برطرف کرد.
مسائل فرهنگی چهارمحال و بختیاری در سفر نمایندگان مجلس تجمیعی ارائه شد
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، باعث بیان و ارائه مسائل فرهنگی استان بهصورت تجمیعی شد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام تاکید کرد: بیان و ارائه تجمیعی مسائل فرهنگی این استان از زبانها، نگاهها، سلیقهها، مطالبهها، پیشنهادها، قوتها و ضعفهای مختلف ارائه شد که امید است خروجی آن در سطح ملی ساری و جاری شود.
نکونام تصریح کرد: مطالب کارگروههای فرهنگی هشتگانه مرتبط با سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری جمعبندی و به همراه پیشنهادهای عملیاتی به نماینده ولیفقیه در استان تحویل داده شود.
چهارمحال و بختیاری در تولید گوشت ارگانیک صاحب بِرند میشود
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با تولید سالانه ۱۱ هزار تن گوشت قرمز در مراحل پایانی کسب مجوز بِرند تولید گوشت ارگانیک و طبیعی قرار دارد.
یحیی حسینپور برگزار شد، اظهار داشت: در کشور تاکنون سه شرکت در حوزه تولید گوشت طبیعی و ارگانیک فعال شده است و به زودی این استان صاحب چهارمین برند تولید گوشت طبیعی و ارگانیک کشور میشود.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایرنشین کشور است، وجود جمعیت بالای عشایرنشین در این استان را ظرفیتی برای تولید گوشت، پشم و شیر در کشور اعلام کرد و گفت: عشایر استان با در اختیار داشتن یک هزار و ۵۵۰ راس دام سبک و ۲ هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین سالانه ۱۱ هزار تن گوشت قرمز، یک هزار تن پشم و ۳۵ هزار تن شیر و لبنیات تولید میکنند.
مهاجرت معکوس از شهر به روستا در چهارمحال و بختیاری شکل گرفته است
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری بدون اعلام تغییرات نرخ مهاجرت در این استان گفت: در سالهای اخیر مواردی از مهاجرت معکوس از شهرها به روستاهای استان شکل گرفته است.
ملکمحمد محمودیان اظهار داشت: مهاجرت معکوس از شهرها به روستاهای استان در سالهای اخیر محسوس بوده است به طوری که برای انجام اقدامات عمرانی از جمله احداث مسکن در روستاهای خالی از سکنه، که اکنون با سکونت برخی خانوارها مواجه شدهاند خلاهای قانونی به وجود آمده که در پی آن شیوهنامههایی در حال تدوین است.
وی ادامه داد: آخرین آمار مربوط به نرخ مهاجرت در استان مربوط به سال ۱۳۹۵ است که با توجه به تحولاتی که در سالهای اخیر رخ داده، قابل استناد نیست و منتظر اجرای سرشماری جدید نفوس و مسکن هستیم.
۱۶دستگاه چهارمحال و بختیاری برش استانی برنامه بهرهوری را دریافت کردند
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: از مجموع دستگاههای اجرایی استان، تاکنون ۱۶ دستگاه بُرش استانی برنامههای بهرهوری را دریافت کردهاند.
علی شهریارپور با اشاره به لزوم اختصاص منابع برای ارتقای بهرهوری در دستگاههای اجرایی، تاکید کرد: هر کدام از دستگاههای اجرایی باید بُرش استانی برنامههای بهرهوری را از دستگاههای ملی و وزارتخانهها دریافت و اجرایی کنند.
وی افزود: یک تا سه درصد اعتبارات جاری (هزینهای) دستگاههای اجرایی استان برای ارتقای بهرهوری اختصاص داده و هزینه شود.
فضاهای ورزشی در کشور با رویکرد عدالت اجتماعی توزیع میشود
سرپرست معاونت حقوقی، مجلس و استانهای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نقش تعیینکننده آمایش سرزمینی در سیاستهای این وزارتخانه، گفت: در همین راستا توزیع فضاهای ورزشی در کل کشور مبتنی بر عدالت انجام میگیرد.
بنیامین شکوهفر اظهار داشت: دغدغههایی که مردم استان درحوزه کمبودهای ورزشی دارند را به درستی میدانیم و قبول داریم که سرانه ورزشی در این استان پایین است از همین رو تلاش میشود با رویکرد عدالت اجتماعی در راستای جبران این کمبودها گام برداریم.
نظر شما