به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در این خصوص اظهار داشت: با تلاشها و پیگیریهای مستمر سرانجام پس از ۶ سال این تجهیزات تحویل این اداره کل شد که پس از نصب و آموزش، فاز اول خانه خلاق صنایع دستی استان فعالیت خود را به زودی آغاز خواهد کرد.
وی افزود: خانههای خلاق با رویکرد دستیابی به اهداف توسعه پایدار تحت نظارت سازمان ملل متحد یونیدو، خدمات آموزشی، علمی و توسعهای به جامعه هدف ارائه میدهند که به تبع در استان نیز این خدمات را همراه با ایجاد زیرساختهای انعطافپذیر، ارتقای صنعت فراگیر و پایدار و تقویت نورآوری به فعالان بخش صنایعدستی کردستان ارائه خواهد داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: فعالیت اصولی خانه خلاق صنایع دستی بیشک شتاب دهنده متمرکز و قلب تپنده تحولات صنایع دستی و هنرهای سنتی است و تولیدات این خانه همگام با تکنولوژی روز دنیا، متناسب با محیط زیست پایدار و هویت ایرانی، اسلامی رقم خواهد خورد.
وی اضافه کرد: ایجاد فضای استفاده روزمره از صنایع دستی، پشتیبانی خدماتی و هویتی از اهالی این حوزه، ارائه خدمات به استارت آپها و اصلاح گردش مالی در اکوسیستم آن تنها بخشی از آن چیزی است که بعد از فعالیت رسمی این خانه انجام می شود.
گویلیان ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد رسیدن سایر تجهیزات خانه خلاق صنایع دستی کردستان باشیم تا بتوان فازهای بعدی این خانه را راهاندازی کرد و بدون شک این اقدام موثر نویدبخش آینده روشن در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان است.
رشتههای اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنه و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.
مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان هستند که متنوعترین و بیشترین رشتهها در شهر سنندج وجود دارد.
بیش از ۴۵ هزار هنرمند کردستانی در ۴۲ رشته مختلف صنایع دستی فعالیت میکنند که از مجموع رشتههای فعال در استان،۲۱ رشته بومی است.
یونیدو یا سازمان توسعه صنعتی ملل متحد یک سازمان تخصصی سازمان ملل متحد است که مقر آن در وین است. هدف اصلی این سازمان ارتقاء و تسریع توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه روابط صنعتی بینالمللی است.