به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری روز پنجشنبه در نشست با روحانیون، طلاب، نخبگان حوزه و دانشگاه و بانوان در شهرستان سقز اظهار داشت: در کردستان نیازی به تعریف و تفسیر کلمه تقریب نداریم همچون برای تعریف و تفسیر کلمه وحدت هم نیاز نداریم چون این استان در طول ۴۰ سال انقلاب این ۲ کلمه را در کنار همزیستی همراه با صلح و آرامش و وحدت معنا کرده اند.
وی با بیان اینکه در این استان شاهد وحدت و الگوهای رفتاری خوبی هستیم، افزود: این الگوهای رفتاری برای جهان یک الگوی خوب است و کردستان را با رفتار وحدت بخش و تقریب مذاهب اسلامی بعنوان یک الگو به جهان معرفی خواهیم کرد.
وی با اشاره به ملت ایران همراه با کُردها که هیچگاه خواهان جنگ نبودند، اضافه کرد: همواره در برابر جنگ ها مقاومت کرده ایم و اگر اینجا ترور، تکویر، نزاع و توهینی صورت می گیرد مبدا و منشا آن افکار خارجی است که به استان های ما وارد می شود.
حجت الاسلام شهریاری با تاکید بر اینکه کردستان ملتی دانشمند و امثال شیخ الاسلامی ها در دانشگاه های تهران ماموستایان و طلاب زیادی را به جامعه معرفی کرد، گفت: این ماموستایان و دانشمندان کردستانی در دانشگاه های بزرگی حضور داشتند که نشان دهنده این است ما مشکل داخلی نداریم.
وی، ایجاد جنگ، ترور، تکویر، توهین و نزاع بین مسلمانان بعد از انقلاب را احساس خطر استکبار جهانی با سرکردگی آمریکا برشمرد و افزود: قبل از انقلاب دشمنان این احساس خطر را نمی کردند چون خودشان همه کاره بودند ولی با آمدن انقلاب اسلامی ایران استکبار جهانی احساس خطر کرد و در تلاش برای جنگ افروزی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی راه و تفکر امام (ره) در برابر ضالمان و استکبار جهانی را زنده کردن یک تفکر در جهان عنوان کرد و گفت: امام راحل با ایستادگی و مقاومت در برابر امریکا و انگلیس، درس بزرگی را برای آزادگان سراسر جهان ایجاد کرد تا همه دنیا یاد بگیرند مثل ایران زیر بار ظلم نروند.
وی یادآور شد: کردها یکی از قومیت های است که با شجاعت، ایثارگری و مرزبانی این فکر را بخوبی اجرا کرده است و در طول هشت سال دفاع مقدس مقاومت مثال زدنی داشتند.
حجت الاسلام شهریاری به جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: رژیم بعث با تمام سرمایه های جهان به جنگ ایران آمد ولی چون با مقاومت ایران همراه شد در نهایت مجبور به صلح شدند و در برابر ایران شکست خوردند.
وی به توانایی های حذب الله و حماس لبنان در جنگ با رژیم اشغالگر قدس اشاره کرد و اظهار داشت: حماس بعنوان سنی و حذب الله به عنوان شیعه همکاری خوبی در جنگ با رژیم اشغالگر قدس داشتند و امروزه پیروزی های این وحدت را می بینیم.
وی با اشاره به اینکه عزت نظام جمهوری اسلامی زبان زد کشورهای عربی است تاکید کرد: حذب الله به عزت جمهوری اسلامی لبنان را بخوبی مدیریت کرده است و اگر این اتحاد را حفظ کنیم دشمنان نمی توانند میان شیعه و سنی شکاف ایجاد کند.
فرهنگ تقریب بعنوان آداب و رسوم در جامعه نهادینه شود
فرماندار ویژه سقز گفت: فرهنگ تقریب را به عنوان یک اصل و آداب و رسوم در میان خانواده ها ایجاد کنیم و باید این فرهنگ در جامعه ترویج و نهادینه شود.
کامیل کریمیان اظهار داشت: تقریب در سیاست به معنای همگرایی است و باید این همگرایی را در راستای وحدت ترویج دهیم.
وی با بیان اینکه در دنیای اسلام علیرغم اختلاف سلیقه و نوع نگرش ها، یک وحدت و همگرایی پر رنگ وجود دارد، افزود: با حفظ افتراقات به یک وحدتی رسیده ایم که در مقابل استکبار و کشورهای که می خواهند تعرضی به اندیشه های اسلامی داشته باشند ایستاده ایم.
وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام به دنبال اندیشه هراسی، اسلام هراسی و ایران هراسی هستند، اضافه کرد: آموزههای دینی ما بر اساس تقریب است و نگاه جمهوری اسلامی به تقریب یک نگاه استراتژیک است.
کریمیان یادآور شد: تقریب به معنای اعتقادی اصولی پذیرفته شده است و وحدت دنیای اسلام را به دنبال خواهد داشت و حفظ این وحدت و اتحاد ضروری است.
فرماندار سقز الفبای تقریب و یکی شدن در حوزه مشترکات را مهم برشمرد و گفت: ماموستایان، طلاب و روحانیون در راستای نهادینه کردن فرهنگ تقریب در جامعه تلاش کنند چون این تقریب و اتحاد از نزاع و فرقه گرایی جلوگیری می کند.
وی با اشاره به اینکه ایران هراسی و اسلام هراسی جز اهداف کشورهای غربی است، افزود: پیام انقلاب به دنیا، اخلاقمداری اهل بیت و ائمه و توجه به تقریب و وحدت است و باید گفتمان و ادبیات مان را در راستای تقویب مذاهب باشد.
سقز از نظر نخبه پروری و علم و دانش جایگاه ویژه ای دارد
رییس مرکز بزرگ اسلامی سقز نیز در این مراسم گفت: شهرستان سقز از نظر نخبه پروری و دانش پروری جایگاه ویژه ای در استان دارد و روحانیون و ماموستایان این دیار خدمات ارزنده به جامعه ارایه داده اند.
ماموستا سید فاروق حسینی با بیان اینکه ۳۵۰ مسجد، ۴۵۰ روحانی و ۲ حوزه علمیه در شهرستان سقز وجود دارد، افزود: ماموستایان و طلاب نسل طلایی سقز که در ترویج علم، دانش و اخلاق نقش بسزای داشتند باعث انسجام و وحدت امت اسلامی شده اند.
وی با اشاره به اینکه هشت روحانی این شهرستان در راه انقلاب اسلامی شهید شدند، اضافه کرد: روستاهای زیادی در شهرستان وجود دارد که بدون روحانی هستند و آنها که در روستاهای دور دست خدمت می کنند باورهای قلبی و دینی آنان را مجاب به خدمت می کند.
اجرای مولودی خوانی توسط هنرمندان سقزی بخشی از این مراسم بود.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی روز چهارشنبه به کردستان سفر کرد. غباروبی گلزار شهدا، بازدید از دانشگاه مذاهب اسلامی و نشست با مسئولان و دانشجویان، دیدار با نماینده ولیفقیه در استان کردستان، دیدار با خانواده شهیدان ماموستا برهان عالی و سید صلاحالدین حسامی و دیدار و گفت و گو با فرهیختگان علمی، فرهنگی، آموزشی و مدیران کل از جمله برنامههای پیشبینی شده حجت الاسلام حمید شهریاری در این سفر است.
برنامه روز دوم سفر دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به استان کردستان، دیدار با خانواده شهید ماموستا شیخالاسلام، شرکت در شورای فرهنگی شهرستان سقز و بانه، دیدار با ماموستا خدایی امام جمعه بانه، تجلیل از خانواده شهدا و حضور در برنامه زنده سیمای استان کردستان است.
دیدار با خانواده ماموستایان مرحوم مصطفی مصطفوی، سیدحسامالدین مجتهدی و سید محمد حسینی، حضور در نماز جمعه سنندج و سخنرانی قبل از خطبه، بازدید از کتابخانه امام خامنهای، نشست خبری با اصحاب رسانه، نشست با فرماندار، طلاب و روحانیون کامیاران، بازدید از مدرسه علوم دینی امام باقر(ع) و دیدار با طلاب و مدرسان از برنامههای دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سومین روز سفر خواهد بود.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.