قم ـ ایرنا ـ تعدادی از نمایندگان گروه‌های مقاومت اسلامی، در نشست «بازخوانی استکبارستیزی روحانیت و مقاومت اسلامی در نهضت میرزا کوچک جنگلی» در سخنانی، بر شناخت و معرفی نهضت‌های اسلامی تاکید کردند.

خانم ماجده الجزایری از انجمن اسلامی دانشجویی کشور الجزایر، روز پنجشنبه در نشست مذکور در سالن همایش امین در مجتمع دارالولایه شهر قم گفت: لازم است تا زندگی این شهید مورد مطالعه قرار گیرد تا از سیره او درس بگیریم.

وی با اشاره به تحصیل میرزا کوچک جنگلی در حوزه علمیه افزود: میرزا کوچک جنگلی از دوران جوانی به خطر استعمار پی برده بود و این خطر را در عرصه های گوناگون می‌دانست، از این رو اقدام به روشنگری در میان جوانان می کرد.

وی با بیان رویدادهای زمان میرزا کوچک جنگلی گفت: وی به دنبال دفاع از وطن اسلامی خود در برابر بیگانگان بود و به همین علت در برابر نیروهای انگلیسی و روسی ایستاد.

وی افزود: میرزا کوچک جنگلی حتی پس از شهادت همه یارانش، مقاومت کرد و دشمنان سر او را جدا کردند؛ ولی قهرمانی ها و رشادت هایش در تاریخ باقی ماند و او یکی از صدها آزاده ای بود که در برابر استبداد و استعمار در طول تاریخ ایستاد.

              

استکبار جهانی به دنبال تحریف اهداف شهیدان است

حجت الاسلام شیخ هاشم ابوخمسین نماینده کتائب حزب الله عراق نیز گفت: بر اساس آیات قرآن کریم، دلایلی مانند کفر، پیروی از هوای نفس، انکار معاد، تکبر و قدرت مادی موجب استکبار می شود که همه این ویژگی ها را در استکبار جهانی مشاهده می کنیم.

وی با بیان اینکه ایران شهیدان بسیاری را از میرزا کوچک جنگلی تا سردار حاج قاسم سلیمانی در راه مبارزه با استکبار تقدیم کرده است، افزود: استکبار جهانی به دنبال تحریف اهداف این شهیدان از جمله سردار سلیمانی با ابزارهای تبلیغاتی است.

وی همچنین به رشادت های میرزا کوچک جنگلی اشاره و خاطرنشان کرد: این شهید برای ما در کتائب حزب الله الگو است، شهیدی که اسوه ای در عدالت و آزادی بود.

وی با تاکید بر اینکه ملت ایران قابل شکست نیست، اظهار داشت: ایران پایگاه اخلاق و روحانیت است و باید ملت های دیگر از ملت ایران الگو بگیرند.

   

میرزا کوچک جنگلی از بصیرت برخوردار بود

همچنین نماینده انصارالله یمن به خدمات میرزا کوچک جنگلی اشاره و بیان کرد: این شخصیت از جمله رهبرانی بود که از بصیرت بهره مند بود و خطر تفکرات و حضور مستکبران را دریافته بود و با عده اندکی قیام کرد تا جامعه خود را حفظ کند.

سید صادق الشرفی با بیان ویژگی های بصیرت خاطرنشان کرد: بصیرت همان چیزی است که نگرش و جهت درست را مشخص می کند.  

وی همچنین با اشاره به رویدادهای کشور یمن اظهار داشت: روز به روز به پیروزی نزدیک تر می‌شویم و ان‌شاءالله با مقاومت این پیروزی به زودی محقق می شود.

      

مقاومت، مکان و زمان نمی‌شناسد

نماینده جنبش امل لبنان نیز گفت: فهم درست از اسلام ما را به مقاومت رهنمون می کند؛ این در تکوین نظام هستی است که به طور دایم در برابر شر و خیر هستیم و مقاومت، مکان و زمان نمی‌شناسد.

مهدی فرخیان خاطرنشان کرد: خداوند متعال وعده چراغ راه به ما داده است و شهیدان یکی از این چراغ‌های راه هستند.

   

مردمی بودن، یکی از ویژگی‌های میرزا کوچک جنگلی بود  

همچنین یکی از کارشناسان مسایل آمریکای لاتین از کشور آرژانتین، با اشاره به ویژگی های مقاومت گفت: اصل و ریشه مقاومت و حرکت های ضداستکباری، مردم هستند و آن‌ها قیام می کنند.

سهیل اسعد افزود: زمانی که با شخصیت میرزا کوچک جنگلی آشنا شدم، به یاد برخی از شخصیت های مسیحی آمریکای لاتین افتادم که قصه های مشابهی دارند و با مقایسه آنان متوجه شدم که مردمی بودن اهمیت زیادی در این حرکت ها دارد.

وی گفت: به عنوان طلاب دینی باید عنصر مردمی بودن را به عنوان یک واقعیت در زندگی خود نگاه کنیم و ارتباط تنگاتنگی بین روحانیت و مردم وجود داشته باشد؛ روحانیان جزیی از مردم هستند و نباید فاصله ای بین مردم و روحانیت باشد.       

وی «مردمی بودن» را یکی از ویژگی های شخصیت میرزا کوچک جنگلی برشمرد.

       

میرزا کوچک جنگلی یک مقاوم بزرگ در تاریخ است

نماینده جنبش اسلامی نیجریه نیز، با اشاره به مساله مقاومت گفت: مقاومت در طول تاریخ مساله مهمی بوده است و رهبران مقاومت به ما یاد دادند که رسیدن به حیات طیبه، راهی جز مقاومت ندارد.

شیخ عبدالله فودیا افزود: میرزا کوچک جنگلی یک مقاوم بزرگ در تاریخ است، شخصیت های مقاومت مانند وی را در آفریقا داریم، ولی بسیاری از افراد، آنان را نمی شناسند، بعضی از این افراد، عالمان دینی بودند که برای برپایی حکومت دینی در قاره آفریقا قیام کردند، اما دشمنان حقایق را درباره این مجاهدان تحریف کردند.

            

قیام میرزا کوچک جنگلی دستاوردهای بسیاری داشت

همچنین معاون دبیرکل جنبش عمل اسلامی بحرین، با اشاره به اهمیت شهادت در اسلام گفت: شهادت در نزد خداوند اهمیت بسیاری دارد و آیات زیادی در قرآن کریم در این خصوص داریم و زمانی که از شهادت صحبت می کنیم، از حیات سخن می گوییم و قرآن بر زنده بودن شهیدان تاکید کرده است.

حجت الاسلام شیخ عبدالله صالح، ذلت را نتیجه دوری از مقاومت برشمرد و گفت: مشترکاتی بین حرکت میرزا کوچک جنگلی و انقلاب بحرین وجود دارد، قیام میرزا کوچک جنگلی دستاوردهای بسیاری داشت و مردم بحرین هم ملت بزرگی است که به مقاومت ادامه می دهد.        

          

امت اسلام برای میرزا کوچک جنگلی اهمیت داشت

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان نیز، با اشاره به ضرورت تعظیم شعایر الهی گفت: ذکر شهدا و اولیای الهی از جمله شعایر الهی است، چون می تواند به نسل ما هویت دهد و چنین کاری بسیار ضرورت دارد.

حجت الاسلام و المسلمین سعید مهدوی افزود: خصیصه اولیای الهی، غریب بودن است و میرزا کوچک جنگلی غریب بود، او در دوران حاکمان سست عنصر که دشمن بر ایران تسلط یافت، به پاخاست و قیام کرد.

وی با اشاره به ویژگی های شخصیت میرزا کوچک جنگلی گفت: این شخصیت از سلسله مجاهدان اسلام الگو گرفت و به امام حسین(ع) تاسی کرد، او به دنبال عزت بود و امت اسلام برای میرزا کوچک جنگلی اهمیت داشت.

نشست «بازخوانی استکبارستیزی روحانیت و مقاومت اسلامی در نهضت میرزا کوچک جنگلی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین روح‌الله حریزاوی قائم‌مقام سازمان تبلیغات کشور، تعدادی از فضلا و طلاب گیلانی، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان و نمایندگان گروه‌های مقاومت اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «شیخ یونس استادسرایی رشتی» مشهور به «میرزا کوچک جنگلی» و ملقب به «سردار جنگل» در سال ۱۲۵۹ هجری خورشیدی در محله استادسرای شهر رشت (استان گیلان) متولد شد و علوم دینی را مدرسه‌های علمیه رشت و تهران فرا گرفت.  

میرزا کوچک جنگلی، با راه‌اندازی جنبش جنگل و رهبری آن، یکی از مردمی‌ترین نهضت‌های محلی ایران را با هدف کسب استقلال، آزادی و سربلندی ایران ایجاد کرد.

وی پس از چندین سال مبارزه و جنگ‌وگریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی و ایادی بیگانه‌اش، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع‌آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه‌های تالش در برف و بوران گرفتار شد و به شهادت رسید.

با شهادت میرزا کوچک جنگلی در ۱۱ آذر سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع‌الثانی سال ۱۳۴۰ هجری قمری) نهضت جنگل نیز به نقطه پایان خود رسید./