تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با هنرمندان تئاتر عراق حاضر در جشنواره تئاتر فجر گفت: تئاتر و حوزه فرهنگ و هنر می‌تواند بهترین راه پیوند ملت‌ها و کشورها باشد. تولیدات مشترک آثار هنری نشان دهنده همکاری تمدنی بین این دو کشور است.

به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، با حضور قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نشستی با هنرمندان و مسئولان تئاتری اقلیم کردستان کشور عراق حاضر در جشنواره؛ برگزار شد.

در ابتدای جلسه تعدادی از هنرمندان عراقی با ابراز خوشحالی از حضور در جشنواره تئاتر فجر خواستار تبادلات فرهنگی از کانال‌های رسمی و دولتی ایران شدند.

 مشتاق میزبانی از هنرمندان تئاتر ایران هستیم

حیدر الجمعه مدیر نمایشی وزارت فرهنگ عراق گفت: وقتی فیلم محمد رسول‌الله(ص) (ساخته مجید مجیدی) در عراق اکران شد، با استقبال زیادی رو به رو شد و هشت ماه بر پرده بود. ای کاش اجراهای تئاتری هم از ایران بیایند و در بغداد و شهرهای دیگر به صحنه بروند. دوست داریم که در جشنواره بغداد نماینده‌ای با انتخاب خود شما در این رویداد حضور داشته باشد. و این کار زیر نظر مراجع رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران باشد.

همچنین نماینده سندیکای هنر اربیل گفت: ما مرز گسترده‌ای با کردستان ایران داریم و کارهای مشترکی را با هم انجام می‌دهیم. امیدواریم که این تبادلات از طریق مراجع رسمی صورت گیرد. اساتیدی از ایران در حوزه بازیگری و کارگردانی به کشور ما بیایند و ما از تجربیات شما درس بگیریم.

تئاتر می‌تواند بهترین راه پیوند ملت‌ها و کشورها باشد

قادر آشنا با خوش‌آمدگویی به مهمانان عراق گفت: در واقع تئاتر و حوزه فرهنگ و هنر می‌تواند بهترین راه پیوند ملت‌ها و کشورها باشد. آثار هنری از ایران که در عراق مورد استقبال قرار گرفته، نشان دهنده همکاری تمدنی بین این دو کشور است. در ایران و تهران شبانه ۱۳۰ اجرای عمومی داریم.

تئاتر ما به روستاها کشیده شده است. به غیر از تهران در استان‌های ما بالغ بر ۱۰۰۰ گروه نمایشی ثبت شده و رسمی داریم . ما امروز در جای جای ایران جشنواره داریم. مثل جشنواره بین المللی مریوان در نقطه صفر مرکزی یا جشنواره خرمشهر در خوزستان. از این نتیجه می‌گیریم که زمینه‌های فراوانی برای ارتباط چه رسمی و چه غیر رسمی چه با اقلیم کردستان و چه دولت عراق وجود دارد و ما با آنها تعامل داریم.

آشنا یادآور شد: به طور مثال ما به کشور تاجیکستان دعوت‌نامه رسمی و دولتی دادیم. اما گروه الجزایر به شکل خصوصی آمدند و ما این آمادگی را داریم که چه تبادل داور، گروه های اجرایی و حتی برگزاری ورکشاپ تخصصی داشته باشیم. یکی از کارکردهای جشنواره همین برقراری ارتباطات است.

در حوزه تئاتر مستقل هستیم

 مدیر کل هنرهای نمایشی تاکید کرد: ما در حوزه تئاتر مستقل هستیم و دبیر جشنواره تصمیم می‌گیرد و ما هم به وزیر فرهنگ، گزارش کار می‌دهیم و جناب وزیر هیچ وقت دستوری عمل نمی‌کنند.

آشنا با اشاره به فرهنگ و هنر عراق گفت: من تاریخ عراق را به خوبی می‌شناسم. تمدن کهن و قدمت آن به بیش از میلاد مسیح می‌رسد. کشور عراق در ادوار مختلف آسیب دیده و امیدواریم آرامش کامل به عراق بازگردد.

توجه به ریشه‌های مشترک اعتقادی و فرهنگی

حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره چهلم در این جلسه با ابراز امیدواری برای همکاری‌های فرهنگی میان ایران و عراق گفت: امیدوارم این جشنواره آغازی برای همکاری بیشتر گروه‌هایی باشد که چه از ایران و چه از عراق با هم مراوده دارند. این همکاری فرهنگی می‌تواند به واسطه جشنواره ادامه پیدا کند.

در خصوص بخش ملل جشنواره باید بگویم که امسال شورای سیاست گذاری توجه ویژه به کشورهای همسایه و منطقه داشته، چرا که ریشه‌های مشترک در اعتقادات، فرهنگ و تئاتر داریم و در بعضی دوره‌ها کمتر به این موضوع پرداخته شده است

وی افزوذ: با وجود شیوع کرونا و اینکه تئاتر ما نیمی از سال را تعطیل بوده، ما با آمار قابل توجهی از شرکت‌کنندگان رو به رو بودیم و هم اکنون بیش از ۱۰۹ اثر در بخش‌های مختلف اجرا دارند که آمار قابل توجهی است.

چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برای نخستین بار در طول حیاتش افتتاحیه خود را روز ۱۵ بهمن ماه در یزد پشت سر گذاشت. جشنواره چهلم با میزبانی از ۱۰۹ گروه نمایشی از سراسر کشور و هفت کشور مهمان (تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه جشنواره) تا ۲۶ بهمن ماه در ۱۰ بخش (۶ بخش اجرایی و چهار بخش نمایشگاهی و اسنادی) برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها