به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از این شبکه خبری، «لی جائه میونگ» از حزب حاکم دموکراتیک و «یون سوک یول» از حزب محافظه کار در بین نامزدهای انتخابات هستند. نظرسنجی ها نشان می دهند لی و یون رقابت تنگانگی دارند.
گفتنی است مردم کره جنوبی درحالی امروز برای انتخاب رئیس جمهوری جدید خود به پای صندوق های رای می روند که این کشور در حال حاضر با بحران کرونا در حال دست و پنجه نرم کردن است و هر روز به شمار مبتلایان به این بیماری در آن افزوده می شود.
در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار تن از مردم کره جنوبی به سبب ابتلا به کرونا در قرنطینه بسر می برد و بیش از ۸۰۰ تن نیز به سبب ابتلا به این بیماری در بیمارستان بستری شدهاند. مقام های کره جنوبی همچنین تدابیری را برای حضور افراد مبتلا به کرونا در انتخابات ریاست جمهوری اندیشیده اند.
به باور کارشناسان افزایش شمار مبتلایان به سویه اُمیکرون کرونا در حال حاضر بر روند انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی سایه افکنده است.
بر اساس این گزارش، رای دهندگان در حال انتخاب جایگزینی برای «مون جائه این» رئیس جمهور لیبرال هستند که به دلیل محدودیت دوره نمی تواند برای انتخابات مجدد شرکت کند.
از جمله مواردی که در انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی بر آن تاکید می شود می توان به پاکسازی سیاست های قطبی، مبارزه با فساد، مقابله با قیمت های بی رویه مسکن و تشدید نابرابری که چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا را تحت تأثیر قرار داده است، اشاره کرد.
کارشناسان سیاسی می گویند انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی در شرایطی که به سبب شیوع بیماری کرونا اقتصاد کل جهان از جمله کره جنوبی با مشکل روبرو شده، از اهمیت فراوانی برخوردار است.
به باور تحلیلگران سیاسی صرف نظر از اینکه چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی است، بدون شک این انتخابات تاثیر شگرفی بر جامعه و حرکت این کشور به سوی دموکراسی ایفا خواهد کرد.
نگاهی به تحولات صورت گرفته در این کشور در سالهای گذشته نشان می دهد، حزب محافظه کار کره جنوبی در سالهای اخیر بدون طرح چالشی معنادار، در انتخابات ریاست جمهوری (۲۰۱۷)، محلی (۲۰۱۸) و انتخابات پارلمانی (۲۰۲۰) شکست خورده اند.
کارشناسان روابط بین الملل بر این باور هستند که هر نامزدی موفق شود مسند ریاست جمهوری را در کره جنوبی عهده دار شود، به سبب رویکردش در قبال مشکلات اقتصادی پیش روی در این کشور و ایجاد تعادل در سیاست خارجی سئول در روابط چین و آمریکا، رویکردش در قبال مناقشه دریای چین جنوبی، همکاری با ژاپن و اتحاد دو کره تغییرات شگرفی را در روند داخلی و خارجی در این کشور ایجاد خواهد کرد.
به استناد نظرسنجیهای صورت گرفته هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد آرا را به خود اختصاص خواهند داد.
«لی» در شعارهای تبلیغاتی خود توسعه اقتصادی را در صدر اهداف سیاست داخلی و توسعه همکاری چین و کره جنوبی را یکی از اولویتهای سیاست خارجی خود قرار داده است.
این در حالیست که «یون» متعهد شده است در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی، حمایت از بازار را در دستور کار سیاست داخلی و توسعه روابط با ژاپن و آمریکا را در صدر سیاستهای خارجی خود قرار دهد.
یکی دیگر از مهمترین چالش های پیش روی پیروز انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی مساله بهای مسکن است که از سال ۲۰۱۷ تاکنون تقریبا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، این درحالیست که تغییر چندانی در روند دستمزدها در این کشور صورت نگرفته است.
همچنین کاهش نرخ زاد و ولد و تمایل نداشتن زوجهای جوان به بچه دار شدن از دیگر معضلات کره جنوبی به شمار می آید که تا سال ۲۰۵۰ بیشترین شمار افراد مسن را در جهان به خود اختصاص می دهد.
در پایان می توان گفت اکنون باید منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی بود و دید آیا پیروز انتخابات می تواند بر تبعات اقتصادی ناشی از همه گیری جهانی کرونا در این کشور، شکاف طبقاتی عمیق میان فقرا و ثروتمندان، تامین مسکن ارزانتر و مشکل کاهش جمعیت این کشور در سطح داخلی فایق آید و تغییراتی را در سیاست خارجی در قبال اتحاد دو کره، نحوه همکاری با چین، آمریکا و ژاپن اعمال کند.