به گزارش سه شنبه ایرنا، همبستگی فرانسه با مردم اوکراین در برابر حمله نظامی روسیه، نخستین پیام دستگاه دیپلماسی فرانسه و بیشترین تحلیلی بود که رسانههای این کشور از سفر کولونا به اوکراین منعکس کردند.
وزیر خارجه فرانسه پس از ورود به اوکراین، بیدرنگ به شهر بوچا در شمالغربی کییف عزیمت کرد تا ضمن ادای احترام به قربانیان فاجعه انسانی این شهر، نگاهی به ابعاد انسانی این فاجعه انداخته و دیدگاه فرانسه را نسبت به این موضوع برای جهانیان تبیین کند.
به گزارش لو فیگارو، کولونا حین بازدید از بوچا اعلام کرد که پاریس به همراه دوستان و متحدانش در کنار اوکراین است و هر کاری ممکنی برای بازگرداندن صلح به این کشور انجام خواهند داد.
تکرار نگاهها به فاجعه انسانی بوچا
وی در این بازدید با اشاره به حوادث مرگباری که در بوچا رخ داده است، افزود: این نباید اتفاق بیفتد، نباید دوباره آغاز شود.
کولونا که بالاترین مقام فرانسوی است که از زمان آغاز حمله نظامی روسیه در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) به اوکراین سفر کرده، به مشارکت نظامیان فرانسوی در تحقیقات مربوط به جنایات جنگی که ادعا میشود در این شهر رخ داده، اشاره کرد.
وی ادامه داد: تنها نتیجه تحقیقات انجام شده توسط مقامات اوکراینی امکان تعیین هویت افراد مسئول در این جنایات را فراهم میکند؛ به ویژه بر اساس حقایقی که تیم فرانسوی در تهیه آنها کمک کرده است.
وزیر خارجه فرانسه همچنین از یک کلیسای ارتدکس که به دیوارهای آن تصاویری از قربانیان حوادث اخیر بر آن نصب شده بود، بازدید کرد.
منطقه مسکونی بوچا واقع در شمالغربی کییف در طول ماه مارس در تصرف نیروهای مسلح روسی بود و هنگامی عقب نشینی از این شهر، خبرنگاران خارجی تصاویری از خیابانهای مملو از اجساد را به جهان مخابره کردند که گفته میشود بر اثر گلولهباران جان باختند؛ موضوعی که اتهام جنایات جنگی را علیه مسکو مطرح کرده است و کرملین آن را رد میکند و انگشت اتهام را به سمت نیروهای اوکراینی میگیرد.
در برنامه وزیر امور خارجه فرانسه به کییف، دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور و دیمیترو کولبا همتای اوکراینی وی نیز گنجانده شده است.
در این دیدارها گفتوگو در مورد محدود شدن صادرات غلات و دانههای روغنی اوکراین مطرح شده؛ موضوعی که گفته میشود خطرات واقعی ناامنی غذایی را افزایش داده و حال فرانسه به دنبال راهکاری برای حل این مشکل برآمده است.
تحلیلگران معتقدند که بحران غذا و ناامنی غذایی تنها یکی از تبعات جنگ در اوکراین است که با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی اخیر، بخش قابل توجهی از مردم سراسر جهان را متاثر کرده و جمعیت مواجه با ناامنی غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
به عبارتی هرچند جنگها به طور کلی تهدیدی برای امنیت غذایی مناطق درگیر محسوب میشوند اما جنگ میان اوکراین و روسیه از آنجا که هر دو از تولیدکنندگان مهم و صادرکنندگان جهانی غلات و دانههای روغنی هستند، جهان را با بحران غذایی جدی مواجه کرد.
این بحران در کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه به شکل افزایش بهای غلات رخ نشان داد اما وضعیت نگرانکنندهای را برای کشورهای فقیر و نیازمند به کمک سازمانهای جهانی رقم زد.
تحویل تجهیزات و تسلیحات فرانسوی به کییف
تحویل تجهیزات امنیت شهری همچون کامیونهای آتشنشانی و آمبولانس نیز از دیگر محورهای این سفر است که هنوز در مورد جزئیات و میزان آنها خبری نیست.
کولونا که سهشنبه هفته گذشته نخستین سفر خارجی خود در قامت وزیر امور خارجه فرانسه را با عزیمت به آلمان رقم زد، در نشت سران گروه هفت از یک طرف اعلام کرد که هیچ یک از کشورهای این نشت در جنگ علیه روسیه نبودند اما از طرف دیگر خوستار تقویت بیشتر حمایتها از اوکراین در دراز مدت و در تمام جبههها شد.
تبیین طرح امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه مبنی بر "جامعه سیاسی اروپایی"، که گفته میشود اوکراین و انگلیس نیز در آن نقشآفرین باشند، نیز از برنامههای سفر رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه به آلمان بود. طرحی که روز گذشته در سفر به اوکراین با اطمینان دادن به کییف در زمینه ادامه تحویل سلاحهای بیشتر، در قالبی دیگر تجلی یافت.
کلونا در سفر به اوکراین، اطمینان داد که فرانسه تحویل تسلیحات خود به اوکراین را ادامه خواهد داد و تقویت خواهد کرد.
اواخر ماه آوریل نیز مکرون از جزئیات تسلیحات ارسالی فرانسه به کییف پرده برداشت و از ادامه این روند خبر داد.
رئیس جمهور فرانسه با شکستن سکوت خود در برابر سوالاتی که در زمینه سلاحهای ارسالی این کشور به اوکراین مطرح شده بود، بدون اشاره به میزان سلاحهای تحویل شده، از ارسال موشک میان برد و قابل حمل ضد تانک «میلان» خبر داد. تحویل «هویتزر» خودکششی ۱۵۵ میلیمتری سزار نیز در فهرستی که مکرون اعلام کرد، به چشم میخورد.
فرانسه برخلاف دیگر متحدان غربی خود، تا آن تاریخ در مورد محتوای محمولههای نظامی تحویلی خود به اوکراین سکوت کرده و وزارت نیروهای مسلح این کشور نیز در هفتههای اخیر بارها در پاسخ به سوالات رسانهها در این زمینه، مایل به توضیح نشده بود.
سلاحهای خودکششی سزار پیشتر در عراق علیه داعش و همچنین در مالی مورد استفاده قرار گرفته و کارایی فوقالعاده آنها گزارش شده بود.
این سلاح میتواند گلولههای ۱۵۵ میلمیتری را در فاصله ۴۰ کیلومتری و سرعت ۶ تا هشت گلوله در دقیقه پرتاب کند