محمد محمدحسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با کسب خبر وقوع زمین لرزه ای به بزرگی ۴.۲ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در حوالی بندر تاریخی لافت این شهرستان بلافاصله ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با دستور کار جمع بندی گزارش ها، مدیریت وضعیت و هم اندیشی برای پیشگیری و کنترل وقایع از نخستین دقایق وقوع این زمین لرزه در محوطه باز حیاط فرمانداری شهرستان قشم تشکیل جلسه داد.
وی ادامه داد: پس از برگزاری این نشست مدیریت بحران با قید فوریت برای ارزیابی اولیه سانحه در منطقه زلزله زده، مناطق متاثر از زمین لرزه و آخرین شرایط قشموندان در شهر لافت، روستای گورزین در بخش مرکزی، روستای باسعیدو در دورترین نقطه از مرکز شهرستان قشم و روستای گوری در بخش حرا در غرب جزیره حضور یافتم که طبق مشاهده میدانی انجام شده این زلزله در شهر لافت باعث تخریب بخشی از بافت تاریخی این شهر از جمله تخریب مناره مسجد جامع و پنج بادگیر آن شده است.
فرماندار قشم توضیح داد: در ادامه ارزیابی ها از این بندر تاریخی مشاهده شد که این زلزله موجب ترک خوردگی دیوار و سقف برخی از منازل شده است که با توجه به شرایط یادشده مردم شهر لافت از منازل خود خارج و در کمپ پارک و اسکله گردشگری این شهر حضور دارند.
محمدحسینی اضافه کرد: طبق ارزیابی های انجام شده از سایر مناطق یادشده مشخص شد که دیوار مدرسه ای در چاکوه شرقی نیز تخریب شده است، اما اوضاع و وضعیت در روستای باسعیدو دورترین نقطه جزیره و سایر شهرها و روستاهای شهرستان قشم عادی است.
وی افزود: با توجه به اینکه بخش شهاب از کانون زلزله که در غرب استان رخ داده دورتر بوده و خساراتی به همراه نداشته است با برقراری ارتباط تلفنی با بخشدار شهاب این منطقه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
از ساعت ۲ و ۲ دقیقه و هفت ثانیه با مداد شنبه یازدهم تیر ۱۴۰۱ تا کنون ۱۳ بار بندر خمیر و مناطق اطراف آن لرزیده که ۲ زلزله آن ۶.۱ و ۶.۳ ریشتری بوده به طوری که وحشت مناطق زلزله زده و شهرهای اطراف آن را در بر گرفت و مردم را به خیابان ها و بوستان ها کشاند.
وقوع زلزلههای شدید ۶.۱ و ۶.۳ ریشتری به همراه دهها پس لرزه در روستاهای بندرخمیر تاکنون پنج کشته و ۱۹ زخمی بر جا گذاشته است.
به گزارش ایرنا از مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ششمین زلزله بامداد امروز شنبه (یازدهم تیر ۱۴۰۱) در استان هرمزگان زلزله ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در ساعت سه و ۴۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه حوالی بندر خمیر و بندر لافت در استان هرمزگان به وقوع پیوست.
این زمین لرزه در طول جغرافیایی ۵۵.۳۷ و عرض جغرافیایی ۲۶.۸۵ و در عمق ۱۲ کیلومتری زمین رخ داده است.
بندر تاریخی لافت در جزیره قشم با توجه به وجود ارزش های کالبدی بافت کهن، معماری خانه های سنتی، مجموعه بادگیرها، مساجد، آب انبارها، بناهای تاریخی شامل قلعه نادری، برجهای دیدهبانی، چاه های طلا، آداب و سنن (عروسی سنتی، نگارگری با حنا، سوزن دوزی) و هنرهای از جمله موسیقی خاص محلی، مراسم و آیینهای چون اضواء، شوواری و مولود خوانی همه ساله میزبان جمع زیادی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.