به گزارش خبرنگار ایرنا، با گذشت ۶ روز از وقوع زمین لرزه ۶.۱ و ۶.۳ دهم ریشتری در روستای سایه خوش، بخش مهران شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان همچنان شاهد تلنبار شدن و پراکندگی زباله ها در کوچه ها، محله ها، خیابان ها، کنار چادرها و کانکس های اسکان اضطراری و موقت منطقه زلزله زده هستیم.
بر اساس این گزارش، پس از انجام اقدام های امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری از سوی نیروهای امدادی، نظامی و سایر عوامل دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح در مناطق زلزله زده و بهبود نسبی وضعیت این مناطق، اکنون خطری که بیش از همه مردم این مناطق را تهدید می کند حجم انبوهی از زباله و پسماند در محیط روستایی این مناطق است که می تواند سلامت زلزله زدگان را به مخاطره بیاندازد.
بی توجهی به موضوع مهم جمع آوری صحیح و سپس دفع زباله بعد از زمین لرزه با توجه به وجود طعمه های خشک، مرطوب و پناهگاه ها، موجب ازدیاد و طغیان جوندگان، حشرات و حیوانات موذی در این مناطق می شود.
در صورت تداوم این وضعیت علاوه بر فاجعه زیست محیطی ناشی از پخش زباله های تولیدی به دلیل عدم تجزیه پذیری و نیز به دلیل ازدیاد جوندگان و سگ های ولگرد، بایستی منتظر بروز و شیوع بیماری نیز در منطقه باشیم.
در این میان مردم ساکن و مسوولان حاضر در مناطق زلزله زده باید رعایت موازین بهداشت فردی، جلوگیری از پراکنده شدن مواد غذایی در محیط، دفع و دفن بهداشتی زباله، دفن اجساد و لاشه حیوانات باقی مانده در زیر آوار زلزله برای جلوگیری از حمله سایر حیوانات وحشی، پوشاندن فاضلاب ها، لانه کوبی برای جلوگیری از خروج موش های زیرزمینی، تعمیر لوله های آب و پر کردن گودال های آب و نیز استفاده از طعمه های ضد انعقادی پس از جمع آوری زباله ها و انجام بهسازی محیط را در دستور کار مدیریت بحران خود داشته باشند.
بامداد شنبه گذشته - یازده تیر ۱۴۰۱ - دو زلزله بزرگ به قدرت ۶.۱ و ۶.۳ ریشتر منطقه غرب هرمزگان در بندر خمیر و بندر لنگه این استان را لرزاند که در این حادثه ۱۱۱ نفر مصدوم و پنج نفر فوت شدند.
براثر این زمین لرزه ها که چندین پس لرزه بزرگ نیز به دنبال داشته، شماری از واحدهای مسکونی به طور کلی تخریب شدند.
با گذشت ۶ روز از زمین لرزه ۶.۱ و ۶.۳ دهم ریشتری در غرب هرمزگان و پس لرزه های پی در پی در این مناطق فعالیت امداد رسانی و سیل کمک های مردمی و دیگر دستگاه ها و ارگان های مختلف به منطقه زلزله زده سایه خوش و روستاهای اطراف آن واقع در غرب استان همچنان ادامه دارد.
اسکان موقت زلزله زدگان، آواربرداری با تجهیزات، توزیع مواد غذایی، پخت و توزیع غذای گرم، کمک رسانی به مردم زلزله زده، اهدای کانکس و لوازم سرمایشی، برپایی بیمارستان صحرایی و نصب چادرها و غیره تاکنون در مناطق سیل زده غرب هرمزگان به ویژه روستای سایه خوش صورت گرفته است.
فعالیت امدادرسانی و عملیات مردم یاری به زلزله زدگان استان هرمزگان توسط نیروهای امدادی و داوطلبان مردمی به صورت شبانه روزی ادامه دارد و مناطق زلزله زده به صحنه خدمت تبدیل شده است.
هچنین نیروهای جهادی بسیج و سپاه، نیروهای نظامی و انتظامی و دیگر دستگاه ها و ارگان های دولتی و مردمی از ساعت های اولیه وقوع زلزله در مناطق آسیب دیده حضور یافته و همچنان درحال خدمت رسانی به مردم آسیب دیده هستند.