بازدید میدانی خبرنگار ایرنا/دختران منطقه زلزله‌زده سایه‌خوش نیازمند حمایت‌های روانی هستند

بندرعباس - ایرنا - دختران منطقه زلزله‌زده سایه خوش شهرستان بندر لنگه با گذشت پنج روز از وقوع ۲ زمین لرزه ۶.۱ و ۶.۳ دهم ریشتری، به علت ترس زیاد از احتمال وقوع زمین لرزه های مخرب، نیازمند دریافت خدمات در زمینه حمایت های روانی و اجتماعی پس از حوادث و بلایا هستند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، طبق اطلاعات ارزیابی شده میدانی و بررسی های انجام شده از آخرین وضعیت روحی و روانی مردم حاضر و ساکن در چادرهای امدادی هلال احمر و کانکس های برپا شده از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق زلزله زده این امکان وجود دارد که پیامدهای وقوع این زمین لرزه روی دختران بیشتر از پسران باشد.

به همین دلیل دختران منطقه زلزله زده با توجه به داشتن علائمی مانند افزایش استرس و تپش قلب، خشکی دهان، لرزش ناخود آگاه اندام بدن و نظایر آن نیازمند توجه بیشتر گروه های اعزامی و حاضر در منطقه زلزله زده در دریافت حمایت های روانی و اجتماعی، پس از سانحه هستند.

بر اساس این گزارش، گروه های تخصصی حمایت های روانی و اجتماعی اعزامی از سوی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و سازمان بهزیستی می توانند با انجام روش های روانشناختی در سه مرحله سازماندهی، جایگزینی آرامش به جای اضطراب و نیز خاطره خوش به جای خاطرات ناخوشایند افراد متاثر از زلزله اخیر را درمان می کنند.

طبق بررسی های انجام شده از سوی خبرنگار  ایرنا، مشخص شد که در پنج روز گذشته از زمین لرزه اخیر، اثرات و پیامدهای این حادثه در دختران و تجاربی چون مواجه شدن با صحنه های دلخراش حادثه، افراد فوت شده و ناراحتی و سوگواری بازماندگانی که شدیدا صدمه دیده اند، مشکلات آنان را افزایش داده است.

آسنا شیرازی دختر بچه ۱۰ ساله، فاطمه زیرک دختر بچه ۹ ساله، سهیلا افسرده دختر بچه هفت ساله، عایشه حسینی دختر بچه هشت ساله، فاطمه محمدزاده دختربچه یازده ساله، عایشه صفا دختر بچه ۹ ساله و بسیاری دیگر از دختران و کودکان ساکن در چادرها و کانکس های اسکان اضطراری و موقتی در محله های وسط، پست بانک و کوش مسجد در گفت و گو و درد دل با خبرنگار ایرنا از ترس، کابوس های شبانه، اضطراب، نگرانی، استرس، جویدن ناخن انگشتان دست، اختلالات خواب، شکایات حسی و بی اختیاری ناگهانی ادرار شکایت داشتند.

عوارض روانی در کودکان و نوجوانان زلزله زده می تواند سه تا پنج سال پس از یک حادثه غیر مترقبه ایجاد شود؛ به همین دلیل حمایت روحی و روانی از این افراد باید پس از وقوع اینگونه حوادث به مدت طولانی ادامه پیدا می کند.

کودکان معمولا پس از حادثه دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می شوند که این اختلال یا به سرعت پس از سانحه ایجاد شده و یا ممکن است در چندین سال بعد علایم خود را نشان دهد.

بامداد شنبه گذشته - یازده تیر ۱۴۰۱ - دو زلزله بزرگ به قدرت ۶.۱ و ۶.۳ ریشتر منطقه غرب هرمزگان در بندر خمیر و بندر لنگه این استان را لرزاند که در این حادثه ۱۱۱ نفر مصدوم و پنج نفر فوت شدند.

براثر این زمین لرزه ها که چندین پس لرزه بزرگ نیز به دنبال داشته، شماری از واحدهای مسکونی به طور کلی تخریب شدند.

با گذشت پنج روز از زمین لرزه ۶.۱ و ۶.۳ دهم ریشتری در غرب هرمزگان و پس لرزه های پی در پی در این مناطق فعالیت امداد رسانی و سیل کمک های مردمی و دیگر دستگاه ها و ارگان های مختلف به منطقه زلزله زده سایه خوش و روستاهای اطراف آن واقع در غرب استان همچنان ادامه دارد.

اسکان موقت زلزله زدگان، آواربرداری با تجهیزات، توزیع مواد غذایی، پخت و توزیع غذای گرم، کمک رسانی به مردم زلزله زده، اهدای کانکس و لوازم سرمایشی، برپایی بیمارستان صحرایی و نصب چادرها و غیره تاکنون در مناطق سیل زده غرب هرمزگان به ویژه روستای سایه خوش صورت گرفته است.

فعالیت امدادرسانی و عملیات مردم یاری به زلزله زدگان استان هرمزگان توسط نیروهای امدادی و داوطلبان مردمی به صورت شبانه روزی ادامه دارد و مناطق زلزله زده به صحنه خدمت تبدیل شده است.

هچنین نیروهای جهادی بسیج و سپاه، نیروهای نظامی و انتظامی و دیگر دستگاه ها و ارگان های دولتی و مردمی از ساعت های اولیه وقوع زلزله در مناطق آسیب دیده حضور یافته و همچنان درحال خدمت رسانی به مردم آسیب دیده هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha