به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا عباسزاده روز شنبه در دیدار اعضای انجمن انبوهسازان عمرانی خراسان جنوبی با استاندار افزود: در کنار مجموعههایی مانند سرمایهگذاران، پیمانکاران عمرانی نیز در حوزههای مختلف مانند راهسازی، پروژههای منابع طبیعی و کشاورزی و سایر مجری هستند.
وی با بیان اینکه پیمانکاران بازوی اجرایی و عملیاتی دولت در پروژههای عمرانی و زیرساختی در کشور از طریق مناقصه هستند، اظهار داشت: اجرای همه طرحهای توسعهای، عمرانی و زیرساختی استان توسط این مجموعه انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: پیمانکاران و انبوهسازان جزو سرمایههای بزرگ ما و همکاران نزدیک دولت هستند، پیگیری و نظارت بر پروژهها، تدارک امور اداری، تامین منابع مالی و تسریع پروژهها، تشخیص ضرورتهای پروژههای اجرایی بر عهده ما است.
وی تصریح کرد: در طول سالیان سال با آموزش نیروهای خبره و دانش آموختهشدن دانشجویان، شرکتهای پیمانکاری تشکیل شده و میتوان ادعا کرد ظرفیت کامل برای اجرای پروژههای عمرانی در استان وجود دارد.
عباسزاده عنوان کرد: برخی شرکتهای پیمانکاری استان در سایر استانها نیز فعالیتهای عمرانی دارند، بنابراین باید از داشتن این ظرفیت فنی و عمرانی به خود ببالیم.
وی یادآور شد: شرکتهای بسیار خوب و توانمندی در استان داریم که برای اجرای پروژههای عمرانی استان اعلام آمادگی کردهاند و برای ارتقای پروژههای عمرانی زیرساختی از جهت مدت زمان اجرای پروژه، کیفیت و قیمت تمام شده میتواند موثر باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان پیمانکاران بوده که اکنون ۵۱۴ شرکت دارای رتبه بوده و در مناقصات متعدد شرکت میکنند.
وحید داعی افزود: از این تعداد ۳۱۰ شرکت در حوزه ساختمان و ۵۴ مورد در حوزه راهسازی فعالیت دارند، که تمامی شرکتها در پنج پایه توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی رتبهبندی شدهاند.
وی بیان کرد: در زمینه اجرای پروژهها و برگزاری مناقصهها در استان مشکلی نداریم و با استفاده از توان پیمانکاران بومی قادر به اجرای پروژههای عمرانی هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: حجم قراردادهای پیمانکاران استان در حال حاضر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که همواره از ظرفیت پیمانکاران برای کمک به دولت استفاده کردهایم.
وی عنوان کرد: در طول ۱۰ سال گذشته شب عید گذشته بینظیر بود و از محل اعتبارات نقدی سفر رئیس جمهور به استان، پرداختی پیمانکاران به صورت نقدی انجام شد در حالیکه در سالهای گذشته اعتبارات در قالب اوراق و به اشکال دیگر پرداخت میشد.
داعی با تاکید بر اینکه این موضوع سبب شد تنشهای کارگری به صفر برسد، یادآور شد: ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی و ۱۰۰ میلیارد تومان قیر به استان تخصیص یافت که جای قدردانی از استاندار بابت پیگیریهای مکرر دارد زیرا فضای اعتماد کامل بین پیمانکاران و مجموعه دولت ایجاد شده است.
وی گفت: کمبود نیروی انسانی ماهر یکی از مشکلات پیمانکاران است که درخواست داریم برای این موضوع برنامهریزی از حوزه فنی و حرفهای انجام شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به مباحث بانکی و مالیاتی پیمانکاران، افزود: در این زمینه با پیگیریهای انجام شده در زمینه تهاترهای بانکی و مالیاتی، ۵۰ میلیارد تومان از این محل تامین شد که تنها دستگاهی بودیم که با پیگیری استاندار از این اعتبار بهرهمند شویم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت اعتباری ماده ۵۶ در استان اظهار داشت: استفاده از این ماده برای سه حوزه از جمله پروژه جاده دیهوک - فردوس، بیرجند - قاین و سربیشه – درح در دست اجرا است.
داعی افزود: تضمیننامه سازمان برنامه و بودجه برای این پروژهها صادر شده که اگر مجوز ماده ۲۲ بانک مرکزی صادر شود برای پرداخت ارسال خواهد شد.