کمیته پایش ساختمان‌های بلندمرتبه خراسان جنوبی تشکیل شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های متعدد از جمله دفتر فنی استانداری، راه و شهرسازی، نظام مهندسی ساختمان و آتش‌نشانی پیش‌بینی شده تا نسبت به بازدید از ساختمان‌های بلندمرتبه اقدام کنند.

وحید داعی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این بازدیدها و پایش ساختمان‌ها نسبت به شناسایی نقاط ضعف اقدام می‌شود و سپس برای رفع آنها وارد مرحله اجرا می‌شویم.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در سطح کشور ساختمان‌های بلندمرتبه است گفت: بعد از حادثه ریزش ساختمان متروپل که مشکلات متعددی ایجاد کرد، کارگروه پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه استان با دبیری اداره کل راه و شهرسازی و به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تشکیل شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: شناسایی ساختمان‌های بلندمرتبه، بازدید از ساختمان‌ها به منظور احصای نقاط ضعف و سپس اقدام برای رفع نقاط ضعف در اجرا سه هدف اصلی این کارگروه است.

وی گفت: ساختمان‌های بلندمرتبه به منظور شناسایی در ضعف طراحی، اجرا، سامانه اطفای حریق، آسانسور و از این قبیل مسایل مورد پایش قرار می‌گیرد.

داعی افزود: بیش از سه آیین‌نامه به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ و آنچه از ما خواسته شده این است که ساختمان‌ها دارای ۲ مشخصه یعنی زیربنای بالای پنج هزار متر مربع یا ۶ سقف بیشتر باشد.

وی عنوان کرد: عمده ساختمان‌های بلندمرتبه با ۲ شاخص زیربنای پنج هزار متر مربع و بیش از ۶ سقف در مرکز استان و سپس شهر قاین وجود دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: بر این اساس مکاتبه‌ای با سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری‌ها و فرمانداری‌های استان انجام و اطلاعات ساختمان‌ها اخذ شده است.

وی بیان کرد: با دستگاه‌های دولتی مانند بانک‌ها و ادارات نیز مکاتبه شده و در این مرحله اطلاعات ساختمان‌ها در حال به‌روز رسانی است.

داعی همچنین گفت: برخی مالکان ساختمان‌ها به‌ویژه در مرکز استان ناظر گریز بوده و نسبت به ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان در حین اجرای کار مقاومت می‌کنند در حالی که اگر ناظر حین اجرا از ساختمان بازدید و نظارت داشته باشد، مشکلات و حوادث نیز کم می‌شود.

وی افزود: توصیه می‌کنیم همه ساختمان‌هایی که احداث می‌شود و مالکان برای پروانه ساختمانی مراجعه کنند، شرط لازم برای پروانه این است که سازمان نظام مهندسی ساختمان یا دفتر دارای صلاحیت نقشه‌ها و سازه‌ها را طراحی کند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: ناظر توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان تعیین می‌شود لذا در زمینه اجرا، مالکان از ناظران بخواهند بر کار نظارت داشته باشند.

وی گفت: بعد از بهره‌برداری ساختمان نیز گاهی مشاهده می‌شود یکسری اتفاقات رخ می‌دهد که ممکن است در آینده سبب بروز مشکل برای مالکان و سایرین شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha