به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالله رشیدی پور روز شنبه در همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان کردستان در سنندج اظهار داشت: امروز همه کشورهایی که به دنبال پیشرفت و رفاه اجتماعی هستند بخش تعاون را در اولویت قرار دادند و موفق هم عمل کردند.
وی با اشاره به اینکه دولت ها برنامه کوتاه مدت برای سال دوم و میان مدت برای سال سوم و بلند مدت برای چهارمین سال فعالیت خود دارند و اجرایی می کنند، اضافه کرد: دولت سیزدهم خارج از شعار و وعده های توخالی عمل می کند و در طول یک سال گذشته در کردستان هم تلاش جدی برای تحقق برنامه ها و سیاست هایی که دولت داشته، شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات استان مربوط به اشتغال است، گفت: سهمیه اشتغال استان در سال گذشته ۱۶ هزار و ۷۳۲ شغل بود که از این میزان تاپایان اسفند ماه ۴۵۰ شغل در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسید.
رشیدی پور ادامه داد: با توجه به ظرفیت استان، میزان سهمیه اشتغال در سال جاری به ۳۳ هزار شغل افزایش یافت که تاکنون بیش از ۵۰ درصد آن در سامانه ثبت شده است.
وی اضافه کرد: ثبت اشتغال در سامانه بر اساس مدارک و مستندات و کد ملی افراد انجام می شود و در مرحله بعد اقدام به راستی آزمایی این مهم هم خواهیم کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با بیان اینکه شفاف سازی و بررسی سالانه وضعیت تعاونی ها امری ضروری است، گفت: دولت اهتمام ویژه ای برای کمک به تعاونی ها دارد و از بانک ها هم درخواست داریم مصوبات کارگروه های رفع مشکلات تولید و اشتغال را اجرایی کنند.
رشیدی پور یادآور شد: هرجا امکان اشتغال و سرمایه گذاری در استان باشد فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن خواهیم کرد.
اختصاص ۱۰ درصد اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای کردستان به شرکت های دانش بنیان
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: در راستای اجرایی کردن اصل ۴۴ قانون اساسی تعاونی های زیادی در کشور و به تبع استان ما شکل گرفته است.
ارسلان ازهاری با اشاره به اینکه تعاونی ها با مدیریت هوشمند می توانند موفق عمل کنند، افزود: یکی از رسالت های مدیران حمایت از تعاونی ها است که در کارگروه هایی هم چون تسهیل و رفع موانع تولید از تعاونی ها و طرح های راکد تولیدی حمایت می شود.
وی یادآور شد: ظرفیت قانون بودجه خوبی مانند تبصره ۱۶ و ۱۸ دارد که اعتباراتی از این محل به واحدهای تولیدی تزریق و مشکل نقدینگی بسیاری از آنها هم از این طریق بر طرف می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با تاکید براینکه حمایت از طرح های دانش بنیان در اولویت قرار دارند، گفت: در شهرک صنعتی چهار سنندج زمینی برای استقرار شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است.
ازهاری اعلام کرد: ۱۰ درصد اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای استان هم به طرح های دانش بنیان اختصاص داده شده است و اگر تعاونی ها هم طرح های دانش بنیانی دارند می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی در عمر ۴۳ ساله علی رغم مشکلات و بحران های فراوان در حوزه های مختلف، کارهای عمرانی و سازندگی را در اولویت قرار داد تا مردم در رفاه و آسایش زندگی کنند.
فرزاد پیشکاری با بیان اینکه افزایش سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد در اولویت قرار دارد، افزود: بستر برای تعاونی ها آماده می شود تا در عرصه اقتصاد حضوری چشمگیر و نقش موثر داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه صندوق سرمایه گذاری با سرمایه دولتی به منظور حمایت از بخش تعاون در اقتصاد کشور تاسیس شد، گفت: موانعی هم چون دلالی، عدم شناخت از منابع تولید، ترویج شغل های کاذب، عدم حمایت بانک ها از کارهای تعاونی ها، کمبود نقدینگی، نبود فرهنگ کار مشارکتی و نقصان سرمایه های اجتماعی، پیش روی بخش تعاون قرار گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه دولت سیزدهم اهتمام جدی دارد برای حمایت از فعالیت های تعاونی ها، یادآور شد: یک هزار و ۹۳۸ تعاونی در استان با ۱۸۴ هزار عضو وجود دارد که از این تعداد ۴۴ هزار نفر را بانوان و مابقی را مردان تشکیل داده اند.
پیشکاری با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۱ شرکت تعاونی با سه هزار و ۱۲۶ نفر به ثبت رسیده است، افزود: ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به تعاونی های زنان سرپرست خانوار و معلولین استان نیز در این مدت پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه ۵۱ طرح به مبلغ یک هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال در کارگروه های توسعه استانی و ملی مصوب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: هشت تعاونی در استان برتر استانی و کشوری شدند که از جمله شاخص های تعیین این مهم شامل ارائه صورت های مالی، برگزاری مجمع های سالیانه و حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی است.
۸۵ درصد منابع بانک توسعه تعاون کردستان در بخش تعاون هزینه شده است
مدیر شعب بانک توسعه تعاون استان کردستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه در سال ۷۰ قانون تعاون مصوب شد، گفت: بانک توسعه تعاون هم بعد از صدور فرمان رهبری مبنی بر افزایش سهم تعاون در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد در سال ۸۸ تاسیس شد.
حبیب اله عمرانی با بیان اینکه این بانک طبق اساسنامه اش باید ۷۰ درصد منابع را در بخش تعاون هزینه کند، یادآور شد: بانک توسعه تعاون استان سال گذشته ۸۵ درصد منابع را در اختیار تعاونی ها قرار داده است.
وی ادامه داد: میزان پرداخت تسهیلات این بانک از ابتدای سال جاری تاکنون در استان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل تعاونی های اعتباری کردستان و مدیر خانه تعاونگران استان هم در این نشست به بیان خواسته ها و مشکلات تعاونی های استان پرداختند.
در پایان این مراسم از هفت تعاونی برتر استانی و یک تعاونی برتر کشوری با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
هفتم تا ۱۳ شهریور در تقویم کشورمان به نام هفته تعاون نامگذاری شده است.