دکتر شاپور بدیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تمام بیماران خراسان رضوی خدمت کاشت حلزون ارائه میکند و بیمارانی که شرایط اورژانسیتر دارند طی مدت زمان کمتری عمل میشوند.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از بیمارانی که مشکل کم شنوایی شدید داشته و آماده کاشت حلزون هستند طرحهای خوبی در حال اجراست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: بهزیستی در بدو تولد در بیمارستانها و بخش زایشگاه، نوزادان را از نظر شنوایی غربالگری می کند و پس از ترخیص مراکز بهداشت بین روزهای سوم تا پنجم تولد غربالگری را تکرار می کنند و نتایج در سامانه سینا ثبت میشود و در صورت داشتن مشکل در شنوایی نوزاد به مراکز شنوایی سنجی و متخصص گوش و حلق و بینی برای بررسی تخصصی ارجاع داده میشوند و این ارزیابی و پیگیری کودک از لحاظ شنوایی تا ۶ سالگی، ۹ بار انجام میشود.
بدیعی افزود: زمان طلایی برای تشخیص و درمان بیماری زیر ۲ سالگی است و در صورت تایید پزشک متخصص مبنی بر داشتن مشکل شنوایی سنجی، تمام هزینههای کاشت حلزون برای کسانی که واجد شرایط باشند در بیمارستانهای دولتی رایگان خواهد بود.
وی با اشاره به این که در کل کشور ۱۵ مرکز توانبخشی شنوایی سنجی وجود دارد ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مرکز توانبخشی طالع به خدمات رسانی به این بیماران میپردازد و عمل کاشت حلزون در بیمارستانهای قائم(عج) و رضوی مشهد انجام میشود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.