اصفهان - ایرنا - رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: کاهش وابستگی به چوب جنگل به‌عنوان سوخت در زاگرس ، یکی از راهکارهای مناسب حفظ درختان و ذخیره گاه‌های جنگلی است که این امر مشارکت خود اهالی محلی و بومی را نیز می‌طلبد.

امین حافظی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۱۰ سال اخیر حدود ۸۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی با هدف کاهش وابستگی به چوب درختان و حفظ جنگل، بین ساکنان مناطق جنگلی زاگرسی استان اصفهان توزیع شده است.

وی تصریح کرد: توزیع آبگرمکن خورشیدی بویژه در شهرستان های زاگرسی فریدونشهر و سمیرم بوده و مصرف چوب را کاهش داده است.

حافظی اضافه کرد: جنگل‌های زاگرسی استان اصفهان بیشتر با پوشش گاهی بلوط به‌طور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند و در سال‌های قبل برنامه ما ارائه امکانات گرمایشی به ساکنان این مناطق بوده است.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به یارانه حمل سیلندر گاز و تنور گازی به‌عنوان طرح‌های دیگر کاهش وابستگی به چوب درختان و حفظ جنگل گفت: سال گذشته ۱۸ هزار کپسول گاز در بین شماری از ساکنان شهرستان فریدونشهر و سمیرم توزیع شد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر آموزش اهالی محلی و فرهنگ‌سازی با هدف حفظ منابع طبیعی از دیگر مقوله هایست که برای حفاظت از عرصه های جنگلی دنبال می‌شود.

نگاهی به وضعیت عرصه های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.

استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.
این استان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می‌دهد که بطور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است.