به گزارش خبرنگار ایرنا، یادگار احمدی شامگاه یکشنبه در بیست و هفتمین نشست شورای معادن استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: در استان سمنان ۶۸۶ پروانه بهرهبرداری در بخش معدن صادر شده است که این بهرهبرداران در استان مشغول فعالیت هستند.
وی ابراز داشت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه تعداد ۶۰ مجوز معدنی و صنایع معدنی در استان صادر شده است که ۲۱ فقره پروانه بهره برداری، ۱۴ فقره گواهی کشف، ۱۱ فقره گواهی استخراج و ۱۴ فقره پروانه صنایع معدنی را شامل میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان بیان کرد که تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۶ واحد فرآوری معدنی در استان راه اندازی شد که امسال به حدود ۱۵ واحد افزایش یافته است.
در این نشست گزارشی در خصوص برگزاری مزایده معادن استان و اجرای جز بند الف ماده ۴۳ برنامه ششم توسعه ارائه شد و برداشتهای غیرمجاز در جنوب و جنوب شرق شهرستان شاهرود تبادل نظر شد.
همچنین درخواست ۱۵ بهره بردار معدن استان در موضوعاتی از قبیل تعطیلی موقت، محاسبه حقوق دولتی بر اساس استخراج واقعی، انتزاع معدن ، انصراف از بهره برداری و واگذاری محدوده های مزایده ای فاقد متقاضی، بررسی شد.
استان سمنان نزدیک به یکهزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و معدنی دارد که با بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ۵۶ هزار اشتغال ایجاد کردهاند.
این استان دارای ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری از جمله در بخش معدن و صنعت است و به گفته کارشناسان، رتبه نخست از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور دارد.
به گزارش ایرنا، در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده، بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه افزون بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج میشود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، بر پایه شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲ و نیم میلیارد تن باشد که این میزان ذخیره چشمگیر، در کشور کمنظیر است و قابلیت سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی دارد.