تهران- ایرنا- آموزش عالی در آخرین ماه سال از شایعه‌های مختلف جانماند، شایعه «عدم نام‌نویسی دانشجویان در دانشگاه‌ها بدون گذرنامه الکترونیکی» با پاسخ سازمان امور دانشجویان همراه شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان در پی انتشار اخباری در مورد عدم نام‌نویسی دانشجویان در دانشگاه‌ها بدون گذرنامه الکترونیکی گفت: شایعه «عدم نام‌نویسی دانشجویان در دانشگاه‌ها بدون گذرنامه الکترونیکی» کذب است و دانشجویان افغانستانی همچون سنوات گذشته می‌توانند با کارت آمایش نسبت به نام نویسی خود در دانشگاه‌های موردنظر اقدام کنند.

وی درباره نگرانی دانشجویان افغانستانی نسبت به مطلبی مبنی بر «عدم نام نویسی دانشجویان افغانستانی در دانشگاه‌ها با کارت آمایش» که اخیرا در یکی از رسانه های داخلی منتشر شد، این موضوع را تکذیب کرد و افزود: تمام دانشجویان افغانستانی در نیم‌سال تحصیلی جاری با کارت آمایش توانستند در دانشگاه‌های ایران نام نویسی کنند و تاکنون هیچ دانشگاهی به دلیل نداشتن کارت آمایش از نام نویسی دانشجویان افغانستانی ممانعت نکرده است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: نام نویسی با کارت آمایش به منظور تسهیل در امور تحصیلی دانشجویان افغانستانی مانند سنوات گذشته همچنان در تمامی دانشگاه‌ها انجام می‌شود به طوری که دانشجو می‌تواند با استفاده از این کارت و تعهد مبنی بر اخذ گذرنامه در صورت رفع محدودیت‌ها نسبت به نام نویسی خود در دانشگاه اقدام کند.

داداش پور با بیان اینکه تسهیل شرایط تحصیل دانشجویان برای ما از هر موضوع دیگری مهم‌تر است، تصریح کرد: طبق هماهنگی با مجموعه‌های مرتبط در خصوص امور دانشجویان بین‌الملل و تمهیدات صورت گرفته با سفارت افغانستان در ایران، پیش‌بینی می‌شود تا قبل از مهر ۱۴۰۲ امکان صدور گذرنامه برای دانشجویان فراهم شود و تا زمانی که سفارت افغانستان صدور گذرنامه دانشجویان را به تعویق اندازد، هیچ دانشجویی به دلیل نداشتن گذرنامه از تحصیل محروم نخواهد شد.

نشست وزیر علوم با روسای دانشگاه های تهران

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز یکشنبه (۳۰ دی) در نشستی با روسای دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و شهید بهشتی شرکت کرد.

این نشست با هدف بررسی مسایل و مشکلات دانشگاه‌های بزرگ تهران در حوزه‌های مختلف دانشجویی، آموزشی، تحقیق و توسعه و بودجه تشکیل شد. در این نشست بر ایجاد هم‌افزایی، همفکری، انتقال تجربه، اتخاذ سیاست گذاری‌ها و تصمیمات همسان، مبادله اطلاعات و استفاده از همه ظرفیت های موجود دانشگاه های تهران برای حل مسایل حوزه های مختلف تاکید شد.

صدور حکم روسای ۹ دانشگاه و یک پژوهشگاه کشور

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس مصوبه جلسه ۵۲ کمیته تعیین روسای دانشگاه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۳ بهمن‌ ۱۴۰۱، احکام ریاست ۹ دانشگاه و یک پژوهشگاه کشور را به مدت چهار سال صادر کرد.

زلفی‌گل، در احکام جداگانه‌ای علیرضا خواجه احمد عطاری را به عنوان رییس دانشگاه هنر اصفهان، شعبان شتایی را به عنوان رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، اکبر حاجی زاده مقدم را به عنوان رئیس دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آملی، علی حسن بیگی را به عنوان رییس دانشگاه خوارزمی، امیر اشتری لرکی را به عنوان رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، صادق خزل‌پور را به عنوان رییس دانشگاه سید جمال‌الدین اسدآبادی، مجید مهدویان را به عنوان رییس دانشگاه صنعتی قوچان، حامد قربانی را به عنوان رییس مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا، محمد حاتمی را به عنوان رییس مجتمع آموزش عالی فنی مهندسی اسفراین و محمدحسن بازیار را به عنوان رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله منصوب کرد.

اعزام سالانه ۱۰ درصد دانشجویان به اردوهای راهیان نور

وزیر علوم همچنین این هفته با ابلاغ بخشنامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تاکید کرد که اقدامات لازم را برای اعزام سالانه حداقل ۱۰ درصد دانشجویان به اردوهای راهیان نور انجام دهند.

در بخشنامه ابلاغی زلفی‌گل خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری آمده است: پیرو ابلاغیۀ شمارۀ ۳۱۱۹۱۵ مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱ درخصوص آغاز فرآیند اجرایی اردوهای راهیان نور امسال به استحضار می‌رساند تحقق اعزام ۱۰۰ هزار نفر از دانشجویان کل کشور نیازمند برنامه‌ریزی، هماهنگی و تلاش مضاعف مسوولان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است.

وی در این ابلاغ تاکید کرده است: مقتضی است اقدامات لازم برای دستیابی به اعزام سالیانۀ دست‌کم ۱۰ درصد از دانشجویان به اردوهای راهیان نور (مطابق با هدف عملیاتی مندرج در مادۀ ۳ آیین‌نامۀ اجرایی اردوهای راهیان نور دانشجویی کشور(مصوبۀ مورخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۴ شورای سیاست‌گذاری راهیان نور کشور) انجام و از حداکثر ظرفیت موجود در آن دانشگاه/مرکز برای اعزام دانشجویان (با اولویت دانشجویان جدید الورود و زیارت اولی) بهره‌برداری شود.

حکمی برای دانشجویان صادر نشده است

رئیس دانشگاه تربیت مدرس هم در نشست شورای اول اسفند این دانشگاه، برخی شایعات مطرح شده درباره ممنوع الورودی تعدادی دانشجویان را بی‌اساس و برای برهم زدن فضای آرام و دوستانه این دانشگاه خواند و گفت: موارد مربوط به ۹۶ درصد از دانشجویان معترض با گفت‌وگو، ‌تفاهم و تعهد حل شد و پرونده‌ای برای آنها تشکیل نشد، حکمی نیز علیه هیچ یک از دانشجویان دانشگاه صادر نشده است ...

فرهاد دانشجو افزود: چند دانشجوی دستگیرشده از دانشگاه نیز در خارج از محیط دانشگاه در اعتراضات دستگیر شده بودند که دانشگاه تمام تلاش خود را برای آزادی آنان انجام داد و هیچ یک از دانشجویان دانشگاه تاکنون از کمیته انضباطی برای تعلیق حکمی دریافت نکرده است. علت ممنوع الورودی تعداد اندکی از دانشجویان به دلیل مسائل آموزشی و عدم شرکت آنان در کلاس های درس بیش از حد مجاز و حذف درس بوده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه دارای شأن والا و علمی است و می تواند مسایل داخلی خود را کنترل و مدیریت نماید و همواره در این مسیر صبوری به خرج داده است اما برخی افراد، رفتار آزادمنشانه دانشگاه و فضای مملو از دوستی و آرامش حاکم بر دانشگاه را دوست ندارند و می خواهند با حرف های غیر منطقی و برخی شایعات، فضا را مخدوش کنند.

تفاهم‌نامه دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری برای تامین مسکن کارکنان دانشگاه

دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری تهران این هفته برای ساخت پنج هزار واحد مسکونیِ اساتید و کارکنان دانشگاه تربیت مدرس در غرب تهران، تفاهم‌نامه امضا کردند. این تفاهم نامه در راستای سیاست های کلی برنامه ششم دولت در جهش تولید مسکن و با هدف ایجاد شرایط مناسب، بسترسازی و تسهیل فرآیند برخورداری همه خانواده های شهری از واحد مسکونی در حد استطاعت و با بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات به منظور مشارکت و هم افزایی در تولید و عرضه مسکن بین دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری تهران امضا شد.

این تفاهم نامه در هشت ماده و دو نسخه و با موضوع همکاری و مشارکت در طرح، ساخت و سرمایه گذاری مسکن ناظر بر تهیه پنج هزار واحد مسکونی در قالب محله الگو در اراضی متعلق به دانشگاه برای تأمین مسکن اساتید جوان، اعضای هیات علمی و یاوران علمی (کارمندان) منعقد و به امضای طرفین رسید.

سامانه شفافیت در مکاتبات اداری وزارت علوم راه‌اندازی شد

مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم هم از راه اندازی و استقرار سامانه شفافیت در مکاتبات اداری این وزارتخانه خبر داد.

محمد هادی زاهدی در این باره گفت: استقرار نظام شفافیت در آموزش عالی کشور از جمله برنامه های زلفی گل است که در چند گام و در قالب پروژه های استقرار سامانه های شفافیت در مکاتبات اداری، در حوزه های مالی، آموزشی و پژوهشی در حال طراحی و برنامه ریزی است.

در اولین گام و برای ارتباط و تعامل موثر و دو طرفه تمام ذینفعان، سامانه شفافیت در مکاتبات اداری طراحی و پیاده شده است. برای اجرای پروژه های شفافیت در نظام آموزش عالی کشور بیش از ۳۰ سند بالادستی بررسی و آخرین یافته های علمی و پژوهشی با موضوعات دولت شفاف و باز (Transparent and open government) مطالعه شده است.

تصویب و برگزاری رشته کاردانی فنی کسب و کارهای دیجیتالی در دانشگاه علمی کاربردی

سرپرست دفتر برنامه ریزی درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی از تصویب و برگزاری دوره کاردانی فنی کسب ‌و کارهای دیجیتالی با نگاه به بازاریابی در بستر فناوری های نوین برای اولین بار در این دانشگاه خبر داد.

علیرضا جمالزاده دراین باره گفت: گسترش و پیشرفت روزافزون تکنولوژی به خصوص در زمینه دیجیتال و اینترنت، وضعیت کسب و کارها را تغییر داده است، رونق اینترنت علاوه بر ایجاد کسب ‌و کارهای جدید، موجب سرعت بخشی و یکپارچگی عواملی چون برقراری ارتباط با مشتریان، شناختن بازار هدف برای فروش، آگاهی از فعالیت رقیبان و سهولت انجام کسب و کارهای کوچک و بزرگ شده است که انجام بهینه آنها نیازمند نیروی انسانی ماهر و حائز شایستگی های مدنظر است.

وی ایجاد اینگونه رشته ها در قالب نظام آموزش‌های علمی کاربردی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: دانش آموختگان این رشته، مهارت‌ها و توانمندی‌هایی چون بازاریابی ویدئویی، بهینه سازی و بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEO/SEM)، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، شناخت و رعایت قواعد کپی رایت (حق تکثیر)، کار با نرم‌افزار سنجش رضایت مشتری CMS و خودکارسازی فرآیند بازاریابی را کسب می‌کنند.

دبیر شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: دانش آموختگان این رشته می توانند مشاغلی همچون اپراتور کسب و کارهای دیجیتالی، اپراتور سئو SEO و اپراتور ارزیابی داده های کسب و کار را احراز کنند.

استقبال ناچیز دانشگاهیان از فرصت‌های مطالعاتی در صنعت نفت

دانشگاه علم و صنعت هم در این هفته میزبان همایش بین المللی هوش مصنوعی علم داده و تحول دیجیتال در صنعت نفت و گاز بود.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در این همایش گفت: حتما از ظرفیت دانشگاه‌ها به صورت کاربردی استفاده می کنیم، بنابراین از دانشگاه‌ها می‌خواهیم ظرفیت‌های خود را در زمینه هوش مصنوعی در اختیار شرکت ملی گاز قرار دهند.

محسن مظلوم فارسی باف در این همایش افزود: شرکت ملی گاز ایران مراودات خیلی خوبی با دانشگاه ها دارد، همچنین دو انستیتو فعال و دهها میلیارد تومان قرارداد ارزی و ریالی دارد. در حوزه توربین های گازی و هوشمند سازی دستاوردهای خوبی داریم که ظرفیت های بسیار خوبی است و از طریق انستیتو توربین گازی هوشمند سازی ادامه دار است و نماد انستیتوها هم دانشگاه ها است.

وی ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران نماد عمل گرایی در ارتباط با دانشگاه ها و به ویژه دانشگاه علم و صنعت است و علاوه بر برنامه‌های تدوین شده برای همکاری با دانشگاه ها T به صورت عملیاتی با دانشگاه ها کار می کنیم.

مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت نیز در این همایش از استقبال کم دانشگاهیان از فرصت‌های مطالعاتی در این صنعت شکایت کرد و گفت: حدود ۶۰۰ عنوان فرصت مطالعاتی صنعتی برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در دو سال گذشته به وزارت علوم معرفی کرده ایم و در سایت آن ها قرار داده شده است، اما کمتر از ۲۰ نفر در این فرصت مطالعاتی شرکت کرده‌اند.

محمد چهاردولی اظهار داشت: خودباوری در دانشگاهیان به خوبی نهادینه شده که باعث جهش‌های علمی قابل توجهی در عرصه علم و فناوری شده است. رهبر معظم انقلاب در فرمایش های خود در ۲۴ آذر سال ۸۷ در دانشگاه علم و صنعت تاکید کردند که در مسائل علمی عقب افتادگی داریم که با توجه به بیانات ایشان حرکت علمی را آغاز کردیم و شتابی ایجاد شد تا به عزت و مرجعیت علمی برسیم.

وی ادامه داد: این حرکت شتابی تاکنون ادامه پیدا کرده و برون دادهای خوبی داشته و نهاد دانشگاه نقش بسیار موثری در این زمینه ایفا کرده است.