ساری- ایرنا- ناقوس افزایش موارد ابتلا به کرونا که هفته های قبل در مازندران به‌صدا درآمد اکنون در گام بعدی پیش‌روی بیماری شاهد افزایش تعداد شهرهای پُرخطر و مرگ و میر کرونایی هستیم و اکنون هشت شهر استان در وضعیت پرخطر و به نسبت پرخطر کرونا قرار دارند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، طی چند وقت اخیر سرعت افزایش آمارهای کرونا در مازندران روز به روز بیشتر شد به طوری‌که در هشتم اسفند ماه پس از ۴۵ روز بدون فوتی ، دوباره آمار مرگ ناشی از کرونا به این استان بازگشت و تعداد بستری‌های روزانه نیز افزایش یافت.

این روند به همان نحو افزایش مبتلایان و همچنین ثبت فوت ادامه یافت و پیش بینی مسوولان حوزه بهداشت و درمان مازندران در خصوص احتمال بازگشت به شرایط پُرخطر کرونایی محقق شد و پس از هفته ها که نقشه کرونایی مازندران عاری از رنگ های قرمز و نارنجی کرونایی بود وضعیت آن تغییر یافته است.

از ۱۹ شهریورماه با آبی شدن بابل و بابلسر، مازندران به گردونه استان های کم خطر کرونایی پیوست و این وضعیت تا مدت‌ها ادامه داشت. به طوری‌که برخی هفته ها در این مدت تعداد نقاط پرخطر به رنگ نارنجی یا قرمز و به نسبت پرخطر به رنگ زرد به اندازه سه یا چهار شهر کاهش یافت موضوعی که برای مازندران به عنوان استان همواره درگیر کووید ۱۹ از اهمیت زیادی برخوردار بود.

این شرایط با ثبات به مدت حدود ۲۳ هفته در مازندران تداوم داشت و در برابر رنگ نارنجی ایستادگی کرد؛ شاید آنزمان کمتر مازندرانی ها فکر می کرد که کرونا بار دیگر بدینگونه جان بگیرد و افراد را به کام مرگ بکشاند.

اما از ۲۳ دی ماه با زرد رنگ شدن هشت شهر به یکباره بر تعداد شهرهای این رنگ استان اضافه شد و زنگ خطر کرونا در مازندران دوباره به صدا در آمد به طوریکه یک هفته پس از آن تاریخ در ۱۵ بهمن سوادکوه به رنگ نارنجی درآمد و پیش بینی ها در خصوص ورود دیگر شهرهای مازندران به محدوده رنگ پُرخطر کرونایی محقق شد.

باقیماندن در این شرایط تا هفته های گذشته نیز ادامه داشت و سوادکوه پرچمدار تنها شهر نارنجی کشور را در اختیار داشت.

با خروج سوادکوه از وضعیت رنگ نارنجی این انتظار را ایجاد کرد که کرونا در مازندران کمرنگ تر شود اما با افزایش تعداد شهرهای بدون رنگ این انتظار به واقعیت محقق نشده است اما آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل از ابتدای اسفند ماه تاکنون بیانگر تغییر وضعیت کووید ۱۹ در استان است و در این مدت هشت مورد فوتی در استان براثر ابتلا به این بیماری ثبت شده است.

وضعیت نه چندان مناسب در این خصوص از روند افزایشی تعداد مبتلایان و بستری این بیماری فراترت رفته است و براساس آخرین رنگ بندی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهد افزایش تعداد شهرهای پُرخطر کرونایی استان هستیم.

پیشروی رنگ های پُرخطر کرونایی در نقشه رنگ‌بندی مازندران

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بر اساس آخرین به روز رسانی‌ها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۴ به ۱۰ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۲۳ به ۳۳ شهر افزایش یافت.

در همین حال وضعیت رنگبندی کرونایی مازندران وضعیت خوشایندی نیست به طوریکه ظرف یک هفته اخیر تعداد شهرهای قرمز از یک به ۲ و تعداد شهرهای نارنجی نیز از یک به ۲ افزایش یافته است.

براساس آخرین نقشه رنگبندی کرونایی مازندران در حال حاضر ۲ شهرستان گلوگاه و سوادکوه در وضعیت قرمز قرار دارند و کلاردشت و رامسر ۲ شهرستانی هستند که در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

همچنین نکا، قائمشهر، فریدونکنار و تنکابن شهرستان هایی هستند که وضعیت رنگبندی آنها زرد است. بهشهر، میاندورود، ساری، سیمرغ، سوادکوه شمالی، بابل، بابلسر، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس و عباس آباد شهرهای با رنگ آبی یا همان وضعیت عادی قرار دارند.

وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر به شرایطی اطلاق می‌شود که در یک شهر از هر صد هزار نفر، دست‌کم ۱۰ نفر روزانه به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شوند.

به گزارش ایرنا، رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است و آمار روزانه بستری در این مناطق بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت می باشد. وضعیت زرد به معنای نسبتا پرخطر کرونایی محسوب می شود. مناطقی که با این رنگ مشخص می شوند به این معناست که در آنجا بستری روزانه کرونایی در بیمارستان ها بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر جمعیت است.

رنگ آبی در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنی عادی است. این رنگ به مناطقی داده می شود که آمار بیماران کرونایی بستری روزانه در آنجا ۲ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت باشد.

بنا به اعلام ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ مورد بستری بیماران جدید در مراکز درمانی این دانشگاه ها انجام شده است که تعداد بستری های این بیماری به۸۶ نفر رسید و از این تعداد نیز ۱۶ نفر در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند. همچنین در این مدت ۲ نفر براثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

با توجه به تعطیلات نوروزی پیش رو و پیش بینی حضور میلیونی مسافران در مازندران، پیشتر مسوولان حوزه بهداشت و درمان مازندران به مسافران توصیه کردند که قبل از عزیمت واکسن کرونا خود را تزریق کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز شنبه بار دیگر ضمن تاکید بر تزریق دُز یادآور واکسن کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: موفقیت کنترل این بیماری مرهون تزریق واکسن کرونا و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی است.

عباس علیپور افزود: اما به مرور با کاهش تعداد موارد ابتلا و تصور جامعه مبنی بر فروکش کردن بیماری شاهد بودیم که آنچنان باید و شاید مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردند.

وی تبعات نادیده گرفتی و بی توجهی پروتکل های بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را در افزایش تعداد موارد ابتلا به بیماری و همچنین بستری روزانه افراد دانست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران به مردم توصیه کرد که نکات بهداشتی مورد تاکید همچنان رعایت شود و از سوی دیگر تزریق واکسن مهمترین راه نجات جان افراد است که این موضوع نیز باید مورد نظر قرار گیرد.