تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰

لندن– ایرنا– وزیر امورخارجه انگلیس در تداوم استاندارد دوگانه کشورش نسبت به جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در فلسطین، از یک سو طی دیدار با همتای صهیونیستی خود توافق توسعه همکاری‌های دوجانبه با تل‌آویو را امضا و از سوی دیگر در ملاقات با وزیر امور خارجه کویت نسبت به سطح خشونت‌ها در فلسطین اشغالی ابراز نگرانی می‌کند.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه انگلیس روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای از دیدار جیمز کلورلی با سالم عبدالله الجابر الصباح وزیر امور خارجه کویت در چارچوب گفت‌وگوی راهبردی لندن – کویت خبر داد و نوشت که دو طرف «درباره تعدادی از اولویت‌های کلیدی سیاست خارجی از جمله یمن، فلسطین اشغالی (OPTs) و اوکراین بحث کردند.

بر اساس این بیانیه، کلورلی و الصباح «نگرانی های شدید خود را در مورد افزایش سطح خشونت و بی ثباتی در فلسطین اشغالی ابراز، و درباره نیاز به حل این مناقشه طولانی مدت بر اساس راه حل تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل تاکید کردند.»

دو طرف همچنین پیرامون آخرین وضعیت جنگ اوکراین و یمن نیز بحث و تبادل نظر کردند.

ابراز نگرانی کلورلی درباره سطح خشونت‌ها در فلسطین اشغالی درحالیست که او روز گذشته در بحبوحه افزایش انتقادهای بین‌المللی از سخنان نژادپرستانه و جنایات وحشیانه کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، میزبان الی کوهن همتای صهیونیستی خود بود و دو طرف نقشه راه توسعه همه‌جانبه روابط دوجانبه با رژیم صهیونیستی را امضاء کردند.

به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس، این سند نقشه راه روابط دوجانبه بین دو کشور را تا سال ۲۰۳۰ تعریف می‌کند. در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است: نقشه راه ۲۰۳۰ برای روابط دوجانبه اسرائیل و بریتانیا یک توافق بلندپروازانه است که تضمین می کند این مشارکت به نوآوری برای رسیدگی به چالش های مشترک ادامه می دهد. نقشه راه یادشده تعهدات مفصلی را برای تعمیق همکاری در زمینه توسعه روابط اسرائیل و بریتانیا، از جمله در زمینه تجارت، فعالیت‌های سایبری، علم و فناوری، تحقیق و توسعه، امنیت، سلامت و آب و هوا شامل می شود.

بر اساس این نقشه راه، انگلیس به همکاری نزدیک با رژیم صهیونیستی برای مقابله با آنچه «یهودستیزی» نامیده می‌شود اما در اصل «صهیونیسم ستیزی» است، متعهدخواهد شد.

این توافق درحالی امضاء شد که انتقادهای بین المللی علیه اقدامات غیرقانونی و جنایات وحشیانه کابینه رژیم صهیونیستی رو به افزایش است. نشریه گاردین دیروز (سه‌شنبه) در گزارشی نوشت: زمان انعقاد این توافق بحث برانگیز است زیرا به عنوان نشانه ای برای تایید دولت راست افراطی اسرائیل تلقی می شود که شهرک سازی در کرانه باختری را در دستور کار خود قرار داده و در داخل هم با اعتراضات گسترده‌ای مواجه است.

این گزارش می‌افزاید: در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه انگلیس به نگرانی بریتانیا در مورد افزایش اخیر خشونت‌ها در سراسر فلسطین‌اشغالی اشاره شده، اما هیچ تلاشی برای مقصر دانستن (تل‌آویو) انجام نشده و در عوض از آنچه یک سند تاریخی نامیده ستایش کرده است.

کریس دویل، مدیر شورای تفاهم عرب و بریتانیا هم، زمان توافق را «با توجه به ادامه روند گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری عمیقاً ناامیدکننده» توصیف کرد. وی با اشاره به بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس درباره تلاش‌ها برای یهودستیزی افزود: اما همکاری با دولتی که وزیر دارایی آن وجود فلسطینی‌ها را انکار می‌کند توهین آمیز است.

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به تازگی در مراسمی در پاریس مدعی شد که «چیزی به اسم مردم فلسطین وجود ندارد». وی ادعا کرد که مردم فلسطین، اختراعی از قرن گذشته است و مردمی مانند وی و اجدادش، فلسطینی‌های واقعی هستند. بتسلئیل سموتریتش پیشتر هم از حملات شهرک‌نشینان یهودی علیه فلسطینیان در منطقه حواره در جنوب نابلس هم حمایت کرده و خواستار پاکسازی قومی در منطقه شده بود.

تاکنون بسیاری از کشورهای جهان به اظهارات این مقام صهیونیستی واکنش نشان داده و آن را «غیرمسئولانه» خوانده‌اند. جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در پایان نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا سخنان نژادپرستانه «سموتریتش» را را توهین‌آمیز و خطرناک خواند و هشدار داد که این اظهارات قابل تحمل نیست.