دلجویی نمایشی انگلیس از فلسطین، درپی توافق تجاری با رژیم صهیونیستی

لندن – ایرنا – معاون وزیر امور خارجه انگلیس در پی عقد توافق تجارت آزاد میان لندن-‌تل آویو، با سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و تلاش کرد تا با تکرار مواضع انفعالی لندن درباره مخالفت با اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، از طرف فلسطینی دلجویی کند.

به گزارش ایرنا، «طارق احمد» معاون حوزه جنوب آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه انگلیس روز جمعه با انتشار پیامی در توئیتر از دیدار با «حسام زملط» عالی‌ترین دیپلمات فلسطینی در لندن خبر داد و نوشت که در این ملاقات «بر تعهد بریتانیا به راه حل تشکیل دو دولتی (فلسطین و رژیم صهیونیستی) درچارچوب مرزهای (اراضی اشغالی) ۱۹۶۷ تاکید کردم. »

وی با تکرار مواضع انفعالی لندن در قبال اقدامات غیرقانونی و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی گفت: «ما با حرکات یکجانبه‌ای که پیشرفت در این زمینه را تضعیف می کند، از جمله گسترش شهرک سازی های اسرائیل که بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی هستند، مخالفیم.»

این درحالیست که انگلیس هفته پیش در بحبوحه بحران سیاسی در فلسطین اشغالی و انتقادهای بین‌المللی از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اقدام به بستن سند توافقی کرد که روابط دوجانبه با رژیم صهیونیستی را در تمام ابعاد توسعه می‌دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت خارجه انگلیس، این سند نقشه راه روابط دوجانبه بین دو طرف را تا سال ۲۰۳۰ تعریف می‌کند. در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است: نقشه راه ۲۰۳۰ برای روابط دوجانبه اسرائیل و بریتانیا یک توافق بلندپروازانه است که تضمین می کند این مشارکت به نوآوری برای رسیدگی به چالش های مشترک ادامه می دهد.

نقشه راه یادشده تعهدات مفصلی را برای تعمیق همکاری در زمینه توسعه روابط رژیم اسرائیل و بریتانیا، از جمله در زمینه تجارت، فعالیت‌های سایبری، علم و فناوری، تحقیق و توسعه، امنیت، سلامت و آب و هوا شامل می شود.

بر همین اساس تشکیلات خودگردان فلسطین سفیر خود را برای انجام امور مشورتی و رایزنی درمورد گام‌هایی که فلسطین می‌تواند در واکنش به این سند تجاری که «برای حقوق فلسطینی ها پیامدهای جدی در پی دارد» از لندن فراخواند.

دفتر نمایندگی فلسطین در لندن با صدور بیانیه‌ای نوشت که این کشور «به دنبال شفاف سازی فوری از سوی دولت بریتانیا در مورد موضع خود نسبت به فلسطین است و اینکه آیا هنوز از قوانین و قطعنامه های بین المللی حمایت می‌کند؟»

حسام زملط پیشتر در واکنش به سند توافق تجاری انگلیس و رژیم صهیونیستی گفته بود که اقدام لندن نشانگر «کنار گذاشتن مسئولیت‌های این کشور بر اساس قوانین بین‌المللی و وظیفه تاریخی و منحصربه‌فرد آن در قبال فلسطین است».

شماری از نشریات میانه‌رو و فعالان حقوق بشری در انگلیس نیز زمان انعقاد این سند توافق را بحث‌برانگیز و ناامید کننده توصیف کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha