حامد دائمی عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح هادی روستایی بهمنظور ایجاد زمینه توسعه و عمران، تامین عادلانه امکانات و نیز هدایت و توسعه روستاها برای یک دوره ۱۰ ساله تهیه می شود که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود میزان و وسعت گسترش آتی روستاو نحوه استفاده از زمین برای امور مختلف اعم از مسکونی، تجاری، کشاورزی، تاسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی بر حسب مورد تهیه و اجرا می شود.
وی اظهار کرد: از مجموع ۲ هزار و ۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تاکنون برای یک هزار و ۵۵ روستا ۲۳۲ طرح هادی با اعتبار سه هزار و ۱۳۲ میلیارد ریال اجرا شده که شاخص برخورداری استان تا کنون در این بخش به ۵۲ درصد رسیده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه در مجموع تاکنون ۲ هزار و ۱۶۳ روستای استان دارای طرح هادی مصوب هستند، افزود: سال گذشته طرح هادی ۲۲۰ روستای استان بازنگری و برای ۱۶ روستای استان طرح هادی تهیه و برای پنج روستای طرح هدف گردشگری تهیه شد که در زمینه تهیه طرح هادی شاخص ۹۷.۷ درصد است.
دائمی با تاکید بر لزوم حفظ بافت بومی روستایی، هدف بنیاد مسکن را حفظ بافت با ارزش مربوطه در روستاها دانست و گفت: از محل اعتبارات بافت روستایی اقدام به تهیه طرح هادی برای روستاهای دارای بافت بومی می شود.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با یادآوری اینکه عمده اراضی گیلان باغی و زراعی است، تاکید کرد: در برخی از روستاها باید به سمت افزایش تراکم و احداث طبقاتی برویم تا نیاز افق ۱۰ ساله طرح هادی لحاظ شود.