اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: تقارن رویداد اردبیل ۲۰۲۳ با جشنواره بین المللی کوچ عشایر، فرصتی برای بازدید سفرای کشورهای عضو اکو از ظرفیتهای استان و ثبت این برنامه محلی و سنتی در تقویم سالانه آن سازمان است.

حسن محمدی ادیب روز سه شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز اردبیل اظهار کرد: در صورت ثبت جشنواره ملی کوچ عشایر در تقویم سلانه برنامه‌های سازمان اقتصادی اکو، همه ساله جشنواره عشایر توجه سفرا، وزرا و شخصیت‌ها و گردشگران آن سازمان را متوجه خود خواهد کرد و زمینه بهتری برای شناساندن ظرفیت‌های عشایر ایران در سطح منطقه ایجاد خواهد شد.

وی افزود: مقدمات لازم برای برگزاری رویداد اردبیل ۲۰۲۳ و جشنواره بین المللی کوچ عشایر فراهم شده و علاوه بر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که دبیرخانه رویداد یاد شده است، بقیه دستگاه‌های اداری هم در برگزاری این جشنواره مشارکت دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اطلاع رسانی درباره برنامه‌های یاد شده را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با همت شهرداری اردبیل فضاسازی و نصب تابلوها و نمادها در مبادی ورودی شهر و محل‌های پرجمعیت شهر انجام شده است.

محمدی ادیب ادامه داد: سفرای کشورهای عضو اکو جزو مهمانان اصلی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ خواهند بود و برخی تورهای خارجی نیز با دفاتر خدمات سفر استان اردبیل درحال رایزنی هستند و مهمانان و گردشگرانی از کشورهای مختلف در رویداد اردبیل ۲۰۲۳ و جشنواره عشایر حضور خواهند داشت.

نشست سفرا و فعالان اقتصادی استان اردبیل هفتم اردیبهشت برگزار می‌شود

وی در خصوص برنامه های پیش بینی شده در این جشنواره گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها، در روز ششم اردیبهشت ماه مهمانان خارجی جشنواره از جاذبه‌های گردشگری اردبیل بازدید خواهند کرد و در روز هفتم اردیبهشت نشست اقتصادی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ با حضور مهمانان خارجی و مسئولان داخلی در مجتمع فرهنگی و هنری فدک برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اضافه کرد: همزمان با همان روز جشنواره بین المللی کوچ عشایر در جعفرآباد مغان با حضور مقامات استانی آغاز خواهد شد و سفرای اکو و دیگر مهمانان رویداد اردبیل ۲۰۲۳ در روز هشتم اردیبهشت و دومین روز جشنواره عشایر، از این برنامه بازدید خواهند کرد.

محمدی ادیب با تشریح برنامه‌های جشنواره کوچ عشایر توضیح داد: از ۳۲ طایفه عشایر استان برای مشارکت در این جشنواره دعوت شده است. علاوه بر این و در کنار برنامه‌های فرهنگی و هنری جشنواره، ۶۰ غرفه برای معرفی صنایع دستی و تولیدات عشایر زحمتکش برپا خواهد شد و برخی دستگاه‌های اداری مرتبط نیز در تعدادی از غرفه‌ها تولیدات و توانمندی‌های خود را به نمایش خواهند گذاشت.

بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال صنایع دستی اردبیل در تعطیلات نوروز به فروش رفت

وی با اعلام اینکه از عرضه صنایع دستی در تعطیلات نوروز امسال در چند نقطه از استان ۱۲۰ میلیارد ریال درآمد حاصل شده است، گفت: رویداد اردبیل ۲۰۲۳ و جشنواره کوچ عشایر، بهترین فرصت معرفی و عرضه توانمندی‌های دستی و سنتی عشایر و روستائیان استان است و هدف از آغاز رویداد در نقطه مرزی جعفرآباد، نشان دادن امنیت استان و مرزهای آن و شناساندن جذابیت‌های منحصربفرد استان حتی در این مناطق است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اظهار کرد: هر دو رویداد، فرصت مهمی برای معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری و کارآفرینی استان و جذب سرمایه‌گذار است و در این راستا حدود ۳۰ فرصت سرمایه‌گذاری در زمینه‌های صنعت و گردشگری و سایر زمینه‌ها به شکل کتابچه‌ای مجازی و حقیقی و چهارزبانه تدوین شده است.

پروانه فعالیت سرمایه‌گذاران دارای اهلیت رایگان صادر می‌شود

محمدی ادیب درباره مشوق های ارائه شده برای سرمایه گذاران هم گفت : به این منظور با دستگاه‌های مرتبط هماهنگ شده ایم تا پروانه فعالیت سرمایه گذاران دارای اهلیت به صورت رایگان صادر شود و همچنین تسهیلات بانکی مناسبی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.

وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در نشستی که در مهر ماه ۱۳۹۸ در خجند تاجیکستان برای توسعه گردشگری مشترک بین این کشورها برگزار شد، شهر اردبیل را برای سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها انتخاب و تصویب کردند.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است و به داشتن مناطق طبیعی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

برچسب‌ها