کرمانشاه - ایرنا- همایش ملی یک روزه آموزش عالی در غرب کشور به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه رازی از صبح امروز شنبه نهم اردیبهشت با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری و سرپرست وزارت آموزش و پرورش در سرسرای اجتماعات این دانشگاه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «محمدعلی زلفی گُل» وزیر علوم تحقیقات و فناوری و «رضامراد صحرایی» سرپرست وزارت آموزش و پرورش صبح امروز با استقبال «محمدطیب صحرایی» استاندار کرمانشاه وارد استان شدند و با آیت الله «مصطفی علما» نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه دیدار و گفت و گو کردند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با امام جمعه کرمانشاه در سخنان کوتاهی با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و پرورش هستیم خواستار توجه ویژه به این دستگاه فرهنگی در استان شد.

«محمدعلی زُلفی‌گُل» به هماهنگی بسیار خوب بین وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: این ۲ وزارتخانه با هماهنگی با هم برای نهادینه کردن دانایی در جامعه برنامه ریزی می کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید در جامعه دانایی را نهادینه کنیم، تاکید کرد مبنای تصمیمات در حاکمیت جمهوری اسلامی باید دانایی باشد.

این ۲ عضو دولت سیزدهم پس از این دیدار برای حضور در همایش ملی آموزش عالی در غرب کشور به دانشگاه رازی رفتند.

در همایش آموزش عالی غرب کشور علاوه بر ۲ عضو دولت سیزدهم، «عبدالرضا مصری» نماینده کرمانشاه و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، «سیدجواد حسینی کیا» نماینده سنقروکلیایی، آیت الله علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و استاندار نیز حضور دارند.

رئیس دانشگاه رازی در آغاز این همایش، محور اصلی همایش آموزش عالی غرب کشور را بیان دستاوردهای نیم قرن فعالیت دانشگاه رازی در قالب مقالات علمی و پژوهشی اعلام کرد و گفت: بسیار می‌پرسند که دانشگاه رازی برای جامعه چه کرده است؟ به همین خاطر ضروری است که جایگاه و کارنامه دانشگاه رازی و تاثیر آن به مردم گفته شود.

«محمدنبی احمدی» از دیگر اهداف این همایش را نقادی و بازنگری راهبردها و سیاست‌های گذشته دانشگاه و ترسیم وضعیت آینده دانشگاه رازی کرمانشاه اعلام کرد.

در سفر وزیر علوم به کرمانشاه چند پروژه دانشگاه رازی افتتاح می‌شود

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه همچنین اظهار داشت: مرکز مطالعات تاریخی آموزش عالی دانشگاه غرب کشور؛ با دو گروه مطالعات کرمانشاه‌شناسی و گروه تاریخ مطالعات آموزش عالی غرب کشور با حضور علوم افتتاح خواهد شد.

احمدی همچنین از افتتاح تالار افتخارات دانشگاه رازی که مجموعه‌ای از دستاودها، آثار و مقالات برجسته علمی دانشگاه رازی در طول این سالها است، موزه اسناد و آرشیو، موزه تربیت بدنی دانشگاه با حضور وزیر علوم خبر داد.

دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.

با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.

دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می‌برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.