به گزارش خبرنگار ایرنا، «شهاب مرادخانی» روز سهشنبه در نشست مشترک با هیات عراقی به ریاست معاون دانشجویی مؤسسه شهدا عراق به تشریح ظرفیتها و پتانسیلهای دانشگاه رازی پرداخت و افزود: دانشگاه رازی با نیم قرن قدمت، قدیمیترین دانشگاه در غرب ایران است و به استناد پایگاههای معتبر رتبهبندی، در زمره ۱۰ دانشگاه جامع برتر کشور قرار دارد.
وی با اشاره به قرابت فرهنگی، دینی و جغرافیایی کشور ایران با عراق و به ویژه همجواری استان کرمانشاه افزود: دانشگاه رازی با دانشجویان بینالملل با احترام مضاعف برخورد میکند و این احترام در مورد خانواده معظم شهدا تشدید میشود؛ شهدایی که پا به پای رزمندگان ایرانی در جبهههای جنگ علیه تروریسم ایستادند.
مرادخانی بابیان اینکه اینکه ملّت ایران و عراق در جبهه مشترک مبارزه با تروریسم جوانان عزیز خود را تقدیم کردند، گفت: بر ما واجب است که میزبان شایستهای برای دانشجویان خانواده شهدا باشیم و در بهترین شرایط در این دانشگاه به تحصیل بپردازند.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشگاه رازی و مؤسسه شهدای عراق زمینه برای پذیرش دانشجویان خانوادههای شهدا عراق در این دانشگاه تسهیل شود و این جلسه سرآغازی برای همکاریهای بیشتر ۲ کشور دوست و برادر به ویژه همکاری های مشترک دانشگاه رازی و موسسه شهدای عراق باشد.
معاون دانشجویی مؤسسه شهدا عراق نیز ضمن قدردانی از میهماننوازی دانشگاه رازی و تدارک این نشست، در سخنانی ابراز امیدواری کرد که این دیدار منجر به تقویت مناسبات علمی طرفین شود.
«حیدر موفق حسین الشریفی» افزود: پیش از این با دانشگاه آزاد اصفهان موضوع تبادل دانشجو را پیگیری کردیم اما با رایزنیهایی که صورت گرفت و با توجه به رغبت دانشگاه رازی، إنشاالله این نشست سرآغازی برای همکاریهای ما با دانشگاه رازی در زمینه تبادل دانشجو باشد.
وی اظهار کرد: در بحث تبادل دانشجو، تصمیم گیرنده نهایی وزارت علوم عراق است اما تلاش خود را برای این مهم و همکاری با دانشگاه رازی برای اعزام دانشجویان خانواده شهدا عراق به این دانشگاه به کار خواهیم گرفت و مذاکرات لازم صورت میگیرد.
معاون دانشجویی مؤسسه شهدا عراق همچنین یادآور شد: در صورت انعقاد تفاهمنامه و امکان همکاری مؤسسه شهدا عراق با دانشگاه رازی، تخفیف شهریه به میزان قابل توجهی برای دانشجویان عراقی در نظر گرفته میشود و همچنین از مزایای بورسیه تحصیلی برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به مبارزات ۲ ملّت ایران و عراق علیه تروریستها به ویژه در مبارزه با داعش افزود: به جهت فراوانی حوادث و جنگها تعداد شهدای عراق همچون شهدای ایران فراوان است.
در ادامه مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی هم اظهار داشت: ملّت ایران و عراق از قدیمالایام از علائق فرهنگی، دینی و پایبندی به مذهب تشیّع برخوردار بودهاند و به همین دلیل دشمنان همواره در پی جدایی این دو ملّت برخاستهاند.
حجتالاسلام و المسلمین «جواد افشارنجفی» افزود: آنچه بر ما شیعیان امیرالمؤمنین (ع) لازم است؛ تقویت ارتباط بین ۲ ملّت ایران و عراق است، دشمن نه تنها در حوزه دین و مذهب تشیّع بلکه در حوزه علمی نیز درصد است که این ۲ ملّت در درجات پایین علمی باشند. بنابراین ۲ ملّت باید با سلاح علم و ایمان در کنار هم باشند، همانگونه که جبهه مقاومت از جهت تجهیزات نظامی در حال پیشرفت است از نظر علمی نیز باید سردمدار علمی باشیم.
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما