مجید قزوینیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر با آفت سن گندم به موقع مبارزه نشود به مرحله پوره می رسد که در این مرحله جمعیت آفت ۷۰ برابر می شود و خسارت آن می تواند تا ۱۰۰ درصد نیز افزایش یابد.
وی یادآور شد: هم اکنون جمعیت این آفت در مزارع گندم شهرستان ابهر به نیم عدد در متر مربع رسیده و در مرحله "سن مادر" است.
قزوینیان اظهار کرد: برای سمپاشی گندمزارهای ابهر ۷۵ دستگاه سمپاشی به کار گرفته شد.
وی افزود: سرعت پیشروی سمپاشی این دستگاهها ۶ کیلومتر در ساعت است و نوع نازل انتخابی برای مبازره با علفهای هرز نیز نازل مخروطیِ توخالی بوده و فشار سمپاشی برای مبازره با آفات و بیماری های گیاهی سه تا چهار بار تنظیم شده است.
قزوینیان تاکید کرد: کشاورزان باید اصول کشت محصولات را رعایت کنند تا محصولی سالم و با کیفیت برداشت نمایند.
وی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده در سال زراعی جاری بیش از ۴۵ هزار تن محصول از گندمزارهای شهرستان ابهر برداشت خواهد شد.
سن گندم یکی از مهمترین آفتهای غلات به خصوص گندم و جو محسوب میشود که در مراحل مختلف رویش گیاه از آنها تغذیه و خسارات جدی به لحاظ کمی و کیفی بر این محصولات وارد میکند و این درحالی است که مبارزه به موقع با این آفت میتواند میزان قابل توجهی از آسیبها را کاهش دهد.
میزان خسارتی که آفت سن گندم به محصولات وارد می کند در مراحل مختلف یکسان نیست به طوریکه اگر مبارزه در مراحل اولیه شیوع این آفت انجام شود جمعیت آن کنترل و بیش از ۹۰ درصد از آسیب به محصولات جلوگیری می شود.
این آفت به صورت حشره در دامنه کوه ها و زیر علف های هرز و گاه زیر پوست درختان و شکاف زمین زمستان را می گذراند و از اواخر فصل زمستان و اوایل بهار به مزارع مستعد پرورش گیاهان مهاجرت می کند که این مهاجرت به طور معمول تا اوایل تیرماه هر سال انجام می شود و بیشترین تخم ریزی را در نیمه دوم اردیبهشت ماه تا دهه دوم خردادماه انجام می دهد.