حسن مولایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان با نحوه صحیح هرس باغهای انگور با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح افزود: امسال کارگاه آموزشی هرس و پیوند در باغ الگویی ارقام تجاری انگور برای جمعی از بهره برداران در شهرستان ابهر برگزار شد و شرکت کنندگان در این کارگاه با مسائل تئوری و عملی مربوط به هرس و پیوند انگور همچنین شیوه های اصولی تغذیه با این میوه از سوی دبیر کمیته انگور کشور آشنا شدند.
وی بااشاره به اجرای طرح فراز ( داربستی و ایستاده کردن شاخه های درخت تاک ) در باغات انگور یادآورشد: این طرح با هدف افزایش باردهی و سهولت در برداشت محصول در بیش از یک هزارو ۱۰۰ هکتار از باغات انگور شهرستان ابهر اجرا شده است.
مولایی، افزایش چهار برابری محصول تولیدی، صرفه جویی در مصرف آب، استفاده راحت تر از ادوات کشاورزی در زمین های تحت کشت این محصول، بهبود وضعیت باغات، کاهش رشد علف های هرز و سهولت در مبارزه با آفات را از دیگر مزیت های اجرای طرح فراز در باغات انگور بیان کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد انگور تولیدی در شهرستان ابهر به کشمش تیزابی اختصاص مییابد، اظهار کرد: سالانه بیش از چهار هزار تن کشمش تولیدی در این شهرستان صادر می شود.
مولایی عمده ارقام انگور تولیدی در این شهرستان را شامل بیدانه سفید و قرمز ذکر و اظهار کرد: انگور تولید شده در ابهر به طور عمده برای تهیه کشمش و تازهخوری روانه بازارهای داخلی و بخشی از آن به کشورهای روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر و در مواردی نیز از این محصول فرآوردههای شیره و سرکه تولید می شود.
نظر شما