به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد طیب صحرایی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح های اربعین حسینی و زیرساخت های تردد زوار از مرز رسمی خسروی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: قسمتی از ساخت و سازها و اقدامات عمرانی که در استان کرمانشاه انجام می شود به لطف سفر معنوی اربعین حسینی است.
وی اظهار کرد: از بزرگراه کرمانشاه به سمت مرز خسروی ۲ قطعه در طول این مسیر از قصرشیرین به خسروی هنوز باقی مانده است و ما در این مسیر دچار مشکل در آمد و رفت بودیم که با تلاش ها و عملیاتی که اکنون در این مسیر در حال انجام است چهار و نیم کیلومتر از مسیر و به علاوه قسمتی از میدان های ورودی شهر تا قبل از سفر اربعین تکمیل می شود.
استاندار کرمانشاه گفت: تکمیل این قطعه از بزرگراه کربلا علاوه بر اینکه به آمد و رفت ایمن و روان زائران سفر اربعین کمک می کند، همچنین خدمتی برای مردم منطقه و تجارت و ایجاد اشتغال در منطقه است.
وی ابراز امیدواری کرد که تا سال آینده این ۲۵ کیلومتر باقی مانده از بزرگراه کرمانشاه تا مرز خسروی تکمیل شود و مردم در یک مسیر ایمن و آماده بتوانند همه فعالیت هایشان را انجام دهند و در خدمت زائران اربعین هم باشند.
وی همچنین با اشاره شبانه روزی شدن تردد زائران اربعین از مرز خسروی، گفت: در این رابطه گفت و گوهایی شروع شده تا مراحل مختلف این توافق انجام شود و در این خصوص طرف عراقی و همسایه ما ابراز آمادگی کردند که ما هم تمام تلاشمان را انجام می دهیم تا به لطف الهی اربعین امسال، زوار بتوانند شبانه روز مشرف شوند و مرز رسمی خسروی هم برای رفت و هم برگشت بتواند ۲۴ ساعته در خدمت زائران اربعین باشد.
در سفر امروز استاندار کرمانشاه که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و جمعی از مدیران کل وی را همراهی کردند، مسیر قصرشیرین به خسروی، زیرساخت های مرز، محل اسکان و پذیرایی وزارت دفاع، زیرساخت های مرز منذریه برای تردد زائران و گیت های پذیرش و ورود و خروج زائران و مسافران در منذریه مورد بررسی و بازدید میدانی قرار گرفت که استاندار کرمانشاه بر توسعه و افزایش گیت های پذیرش مسافران در طرف عراقی برای جلوگیری از ازدحام و تردد روان زائران تاکید کرد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.