سرهنگ علیرضا طاهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عامل بروز آتش سوزی ها در منابع طبیعی به ٢ دسته کلی طبیعی و غیرطبیعی تقسیم بندی می شود.
وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از آتش سوزیهای بطور غیرطبیعی و غیر عمدی رخ میدهد، اما عوامل انسانی در آن دخیل است بی احتیاطی دلیل اصلی آن به شمار میرود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان کرد: برای مثال رها کردن آتش، انداختن تهسیگار، کبریت و یا بطری و شیشه در طبیعت میتواند سبب بروز یک بحران جدی و آتش سوزی در سطح گستردهای از جنگلها و مراتع شود.
طاهری خاطرنشان کرد: کمبود حس مسئولیت پذیری نسبت به طبیعت و محیط زیست آثار جبران ناپذیری را برای همه ما به دنبال خواهد داشت بنابراین باید با آموزش صحیح و فرهنگ سازی در نگهداشت هرچه بیشتر منابع طبیعی بکوشیم.
وی با اشاره به اینکه مراتع و جنگلهای ۱۰ تا ۱۵ شهرستان استان اصفهان بیشتر در نواحی غربی، جنوبی و شمال شرق بیشتر در خطر معرض وقوع آتش سوزی قرار دارند، اظهار داشت: فرمانداریهای این مناطق باید موارد توجیهی را به ساکنان و مرتعداران و عشایر ارائه کنند تا شاهد کاهش چشمگیر آتش سوزی باشیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی اصفهان تصریح کرد: از سوی دیگر آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه آتش سوزی بهخصوص تامین تجهیزات و ارائه آموزش های لازم در این نواحی ضروری است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰. ۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹. ۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل(معادل ۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان(معادل ۳۲ درصد) دربرگرفته است.
این استان از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.