حمید آقابیگی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه شهرستان شاهرود به دلیل تنوع آب و هوایی ظرفیت کشت و تولید بیشتر گیاهان دارویی را دارد، افزود: سطح کشت زیره سبز در این شهرستان ۲۳۰ هکتار با میانگین برداشت یکهزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
وی با اشاره به اینکه کاشت زیره سبز در آذرماه هرسال انجام میشود، ابراز کرد: زمان برداشت این محصول از مزارع شهرستان شاهرود از اوایل خردادماه آغاز می شود و تا ۲۰ روز ادامه دارد.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: کم آب بر بودن، کوتاه بودن زمان کاشت تا برداشت، درآمد مناسب و توجیه اقتصادی از عوامل افزایش کشت زیره در این شهرستان است.
آقابیگی با بیان اینکه در کاشت گیاهان دارویی به ویژه زیره سبز از کودهای شیمیایی به طور بسیار محدود استفاده میشود، اظهار کرد: نیاز به آب اندک، مقاوم به شوری خاک و آفات، نیاز به مدیریت متوسط در مزرعه و همچنین درآمد بالا از مزایای کشت زیره است.
وی با بیان اینکه کشت زیره جایگزین مناسبی برای محصولات پرآببر فصل بهار است، افزود: به نظر کارشناسان زیره دارای خواص مختلفی از جمله ضدسرطان، ضدباکتری و برای گرفتگی رگهای قلب مفید، تقویتکننده قوای جسمی و اشتهاآور است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۴۵ تُن زیره سبز از ۱۶۱ هکتار سطح زیر کشت مزارع این شهرستان برداشت شد.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی و ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ است.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمین های استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.