به گزارش ایرنا، حسین محمدی روز دوشنبه به مناسبت گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد) در تشریح اقدامات و رشد حاصله شهرستان افزود: تربت حیدریه طی دو سال اخیر در برخی حوزه های تولیدی و جهاد کشاورزی؛ رتبههای بالای استانی و حتی کشوری را کسب کرد.
وی اضافه کرد: مثلا در حوزه تولیدات دامی راهاندازی یکی از مدرنترین واحدهای پرورش مرغ تخمگذار شرق کشور با ظرفیت ۱۶۰ هزار قطعه و سرمایهگذاری ۴۰۰ هزار میلیون ریال، راهاندازی فاز یک طرح پرورش مرغ مادر ۵۰ هزار قطعهای با سرمایهگذاری ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و پیشرفت ۹۰ درصدی فاز ۲ طرح پرورش مرغ مادر با ظرفیت ۵۰ هزار قطعه حاصل شد.
وی گفت: توزیع پنج هزار و ۴۰۰ جعبه تخم نوغان به متقاضیان پرورش کرم ابریشم با تولید ۱۹۰ تن پیله و کسب رتبه نخست استان خراسان رضوی، نظارت بر تولید و توزیع خوراک دام یارانهدار به میزان ۱۱۰ هزار تن، جوجهریزی در حدود ۱۱ میلیون قطعه در ۸۶ واحد پرورش مرغ گوشتی، راهاندازی سه واحد غیرفعال مرغ گوشتی و بوقلمون به ظرفیت ۴۷ هزار قطعه و نیز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش دامدار کارت و نهادههای دام و طیور به میزان بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات صورت گرفته جدید در حوزه تولیدات دامی شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در ادامه به حوزه تولیدات گیاهی شهرستان اشاره و اظهار کرد: مدیریت مبارزه با سن غلات به شکلی که محمولههای تحویلی در مراکز خرید بدون سنزدگی بود، توسعه باغات مدرن به وسعت ۱۰ هکتار، توسعه و ایجاد حدود ۱۶۰ هکتار کشت گیاهان دارویی جدید، صدور مجوز تاسیس و بهرهبرداری گلخانه به تعداد ۲۰ باب با سطحی بالغ بر ۶/۱ هکتار، در حوزه مکانیزاسیون جذب تعداد ۴۰۰ نوع انواع دستگاهها و ادوات کشاورزی، جذب ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار و کسب رتبه نخست خراسان رضوی در جذب تسهیلات مکانیزاسیون از جمله این اقدامات است.
محمدی بیان کرد: توزیع ۱۸ هزار تن انواع کود شیمیایی یارانهای و هزار و ۲۰۰ تن بذر اصلاح شده گندم و جو و ۲۶ تن بذر پنبه از دیگر اقدامات حوزه تولیدات گیاهی تربت حیدریه است که با توجه ویژه و کمک های اعتباری دولت ممکن شد.
وی همچنین گفت: اجرای آبیاری تحت فشار در سطح هزار هکتار با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیون ریال، احیاء و مرمت ۲۰ رشته قنات به طول ۱۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۵۰ هزار میلیون ریال و اجرای لولهگذاری انتقال آب از محل سامانههای نوین آبیاری به طول ۳۰ کیلومتر با اعتبار ۶۰ هزار میلیون ریال از جمله دیگر اقدامات جهاد کشاورزی تربت حیدریه است.
به گفته وی احداث و توسعه استخرهای ذخیره آب، شناسایی استخرهای فاقد مجوز یا استاندارد سازی با آماری بالغ بر هزار استخر از دیگر اقدامات است که به رشد کمی و کیفی تولیدات کشاورزی تربت حیدریه منجر شد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه گفت: در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی راهاندازی ۲ کارخانه غیر فعال خوراک دام و طیور، بهرهبرداری از کشتارگاه صنعتی دام، پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه بزرگترین واحد تولید خوراک دام و طیور کشور از لحاظ نوع سیستم تولید دستگاهها؛ دیگر اقداماتی است که با حمایت و سیاست گذاری دولت سیزدهم صورت گرفت.
به گفته محمدی صدور مجوز بهرهبرداری در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی به تعداد ۱۵ مورد، صدور ۱۵ مجوز تاسیس در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی، راهاندازی نخستین واحد تولید الکل کشور از ضایعات محصولات کشاورزی، پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه بزرگترین واحد تولید خوراک دام و طیور جلگه رخ در طرح توسعه از دیگر اقدامات و دست آوردهای ۲ سال اخیر است.
وی گفت: پرداخت ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات یارانه ای، کسب شهرستان برتر در زمینه نمونههای بخش کشاورزی استان در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، کسب مدیر برتر جهاد کشاورزی استان در سال ۱۴۰۱ و کسب مدیر برتر دستگاههای اجرایی شهرستان در سال ۱۴۰۱ از جمله دیگر موفقیتهای این بخش در تربت حیدریه است.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه با بیان اینکه اکنون بالغ بر ۱۲ هزار نفر بهرهبردار بخش کشاورزی در این شهرستان فعالیت دارد، افزود: همچنین هزار و ۱۸۲ منبع آبی در این شهرستان شامل ۴۱۷ رشته چاه عمیق و نیمهعمیق، ۵۰۹ رشته قنات و ۲۵۶ دهنه چشمه وجود دارد که با اصلاح روش های کشت و بهینه شدن مصرف آب باعث جهش تولید در سطح منطقه شده است.
محمدی با یادآوری اینکه سالانه ۳۹ محصول زراعی به وزن ۳۷۰ هزار تن و ۳۸ محصول باغی به وزن ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن در تربت حیدریه برداشت میشود، گفت: اکنون در این شهرستان ۲۷۰ هزار راس دام سبک و ۱۶ هزار راس دام سنگین با تولید ۶۱ هزار تن شیر و چهار هزار و ۸۸ تن گوشت قرمز در سال نقش بسزایی در تامین سبد غذایی خراسان رضوی دارد.
وی افزود: همچنین ۸۶ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در هر دوره، چهار واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۲۵۰ هزار قطعه، ۸۵ واحد پرورش ماهی با تولید ۳۰۶ تن در سال، ۹ هزار کندوی زنبور عسل با ظرفیت تولید ۳۵ تن عسل دیگر توانمندیهای تولیدی تربت حیدریه است.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه از این شهرستان به عنوان خاستگاه تولید کرم ابریشم کشور یاد کرد و گفت: فراوری این محصول از طریق توسعه و تعمیم صنایع دستی و ایجاد صنایع تبدیلی باعث رشد کمی و کیفی محصولات در سطح منطقه شده است.
محمدی اضافه کرد: اکنون ۴۰ واحد تولید صنایع تبدیلی و غذایی، چهار کارخانه خوراک دام با تولید سالانه بیش از ۱۶۰ هزار تن، سه کارخانه آرد، ۱۰ واحد بستهبندی زعفران و خشکبار، سه سیلوی ذخیره سازی گندم به ظرفیت ۳۲ هزار تن، بزرگترین بازار دام شرق کشور و نیز وجود ۳۰ شرکت تعاونی تولیدی از دیگر داشتههای تربت حیدریه است که بخشی از آن به واسطه سیاست گذاری دولت سیزدهم توسعه و رشد یافت.
به گفته وی هم اکنون تربت حیدریه در تولید محصولاتی همچون زعفران، ابریشم، گندم، چغندر قند، سیب زمینی، دانه های روغنی، فرآورده های لبنی و گوشتی رتبه های بالای کشوری یا استان خراسان رضوی را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: رشد کمی و کیفی کشاورزی تربت حیدریه با وجود خشکسالی های اخیر بدست آمد که دلیل آن برنامه ریزی و اجرای روش های کشت نوین و مدیریت مصرف آب بویژه از طریق آبیاری هوشمند به کمک اعتبارات و تسهیلات دولتی است.