بجنورد- ایرنا- دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان‌شمالی گفت: مانایی معتادان بهبودیافته در خراسان‌شمالی بسیار پایین و براساس برآوردها کمتر از ۳۰ درصد این افراد به سوی اعتیاد بازگشتی ندارند.

ابوالحسن نجفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ترک جسمانی مواد مخدر چندان مشکل نیست بلکه مشکل اصلی بازگشت دوباره بهبودیافتگان به این عادت ناپسند است.

به گفته وی؛ دلایل مختلفی همچون نقص در روش های درمانی اعتیاد، عدم تکمیل چرخه حرفه‌آموزی، عدم مراقبت از آنها پس از ترک مواد مخدر در بازگشت بهبود یافتگان به سوی اعتیاد نقش دارد.

نجفی یادآور شد: حدود ۵۵۰ معتاد متجاهر در خراسان شمالی وجود دارد که این افراد در یک دور باطلی بعد از ترک اعتیاد و ترخیص از مراکز ماده ۱۶ دوباره بعد از جمع آوری معتادان متجاهر توسط دستگاه های قانونی به این مراکز بر می گردند که لازمه جلوگیری از این امر نیازمند اتصال بهبودیافتگان به بازار کار و اشتغال است.

مراکز بازپروری ماده ۱۶ برای افرادی است که به تهاجر رسیدند و فاقد سرپناه هستند و در این مراکز شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در هر استان پیگیر موضوعات نگه داری از معتادان متجاهر و ترک اعتباد آنها به صورت رایگان هستند

وی با اشاره به زیر پوشش رفتن ۳۰۰ معتاد بهبودیافته استان در طرح «مدیریت مورد»، گفت: این طرح از مواردی است که در حوزه مقابله با اعتیاد کمتر به آن پرداخته شده در حالی که علت عمده بازگشت بسیاری از معتادانی که اعتیاد خود را ترک کرده اند رعایت نشدن کامل این چرخه و مسایلی همچون معیشت، اشتغال فرد، وضعیت روحی و خانوادگی است.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی یادآور شد: همچنین سال گذشته با هدف توانمندسازی معتادان، یک میلیارد ریال برای تجهیز کارگاه های حرفه آموزی مراکز ماده ۱۶ هزینه شد.

میزان شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می دهند.

جمعیت این استان یک میلیون نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.