به گزارش ایرنا ، مشکلات کمبود منابع آب و تهیه و توزیع آب آشامیدنی، سالهاست اهالی گلستان را رنج می دهد که حل این مشکل به یکی اولویتهای ویژه مدیران ارشد دولت سیزدهم در استان تبدیل شد.
هر چند وجود آبشارهای متعدد و جنگل های سرسبز پذیرش مقوله کم آبی و خشک کامی اهالی این استان را نزد غیرگلستانی ها سخت کرده اما حقیقت آن است که قطع و کمبود آب آشامیدنی مهمان دایمی فصول گرم ساکنان این استان به خصوص در روستاهای دوردست شده است.
اقدامات دولت سیزدهم برای تامین آب آشامیدنی پایدار بخش قابل توجهی از اهالی حدود ۲ میلیون نفری گلستان ساکن در مناطق شهری و روستایی آن با تکمیل زیرساختهای مورد نیاز از جمله «سد نرماب چهل چای مینودشت، آبرسانی به روستاهای نوار شمالی و مرزی، شیرینسازی آب دریا و تقویت شبکه آب شرب مناطق شهری» درحال انجام است که یکی از نتایج آن، پایان دغدغه روستاییان در دسترسی به آب آشامیدنی سالم است.
بر اساس اعلام استاندار گلستان، دولت سیزدهم تاکنون افزون بر هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای حل کم آبی استان هزینه کرده و اعتبار حوزه آب تامین شرب گلستان در این دولت به طور میانگین ۳.۵ برابر بیشتر شد.
علیمحمد زنگانه افزود: حل مشکلات آبرسانی به روستاهای محروم گلستان با اجرای طرحهای ایجاد یا نوسازی خط انتقال و شبکه آبرسانی، حفر چاه، ساخت مخزن آب و ایستگاه پمپاژ انجام میشود.
مجری طرحهای جهاد آبرسانی و محرومیت زدایی شرکت آب و فاضلاب گلستان هم از رفع تنش آبی ۵۳ روستای این استان خبر داد و گفت: رفع تنش آبی این روستاها در راستای پروژه بزرگ آبرسانی به ۴۳۲ روستای استان انجام شده و در مراحل نهایی قرار دارد.
جواد مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروژه بزرگ آبرسانی به ۴۳۲ روستای دارای تنش آبی و محروم گلستان با اهتمام دولت سیزدهم توسط قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی(ع) و با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و بسیج سازندگی سپاه نینوا از ابتدای سال ۱۴۰۱ شروع شده و قرار است مشکل کمآبی این روستاها تا ۳۰ ماه با اعتبار ۶۱۴ میلیارد تومان رفع شود.
وی بابیان اینکه مشکل تنش آبی این روستاها با احداث ۱۰ مجتمع آبرسانی رفع خواهد شد، اضافه کرد: اجرای هزار و ۲۹۱ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، حفر ۳۰ حلقه چاه آب، ساخت ۷۲ باب مخزن ذخیره با مجموع ظرفیت ۲۲ هزار و ۸۰۰ مترمکعب و احداث ۱۰ ایستگاه پمپاژ از جمله بخشهای این طرح بزرگ است.
وی ادامه داد: تاکنون علاوه بر اجرای ۲۳۱ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، حفر هشت حلقه چاه آب در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد ضمن اینکه از چاههای حفر شده، چهار مورد آن تجهیز و چهار حلقه چاه دیگر هم تا پایان تیرماه وارد مدار میشوند.
مجری طرحهای جهاد آبرسانی و محرومیتزدایی شرکت آب و فاضلاب گلستان همچنین گفت: عملیات ساخت ۲ ایستگاه پمپاژ که یک مورد آن تکمیل شده و نیز ساخت ۴۵ مخزن بُتنی، هوایی و پیش ساخته با حجم ۹ هزار و ۲۰۰ مترمکعب آب درحال انجام است.
مقدم بابیان اینکه از مجموع ۶۱۴ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده برای اجرای این پروژه بزرگ آبرسانی تاکنون ۱۴۹ میلیارد تومان آن هزینه شده اضافه کرد: با این حال پیمانکاران عملیات اجرایی طرح را متوقف نکردند و معادل ۱۳۴ میلیارد تومان نیز مطالبه دارند.
وی تصریح کرد: درصورت تخصیص اعتبارات مصوب این پروژه، عملیات آبرسانی و رفع تنش آبی تمامی ۴۳۲ روستای هدف در بازه زمانی ۳۰ ماه برطرف خواهد شد.
به گزارش ایرنا، روستای قورچای آزادشهر آخرین روستایی است که مشکل کم آبی چهار هزار نفر از اهالی آن با تلاش و مساعی دوسویه دولت و قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی (ع) سپاه پاسداران رفع شد.
به گفته سیدجواد کریمی فرماندار آزادشهر، این روستا از حدود سه سال گذشته با تنش آبی شدید مواجه بود که پروژه حفر یک حلقه چاه آب با اعتبار چهار میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفت و در آستانه عید سعید قربان به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: طرح جهاد آبرسانی به ۴۳۲ روستای استان با جمعیت ۳۷۰ هزار نفر که از ابتدای سال جاری تاکنون عملیاتی شده اقدام کمنظیر دولت در تامین آب آشامیدنی پایدار ساکنان این مناطق است.
ایرج حیدریان افزود: ۸۲ درصد حجم کار اجرای طرح جهاد آبرسانی به این روستاهای اولویتدار گلستان در حوزه اجرای ایجاد خط انتقال و شبکه توزیع است.
وی ادامه داد: برای اجرای طرح توسعه روستایی گلستان 615 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد.
گستان هزار و ۷۵ روستا و آبادی دارد که ۴۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری ساکن استان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ را در خود جای داده است.