به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز شرایط گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان به نسبت گذشته دچار تغییراتی شد و تکنولوژی و فضای مجازی این بخش فرهنگی را نیز تحت تاثیر قرار داده چرا که خیرهشدن به گوشی موبایل بخشی از روزمرگی بسیاری از دانش آموزان شده است.
از طرفی والدین نیز دغدغهمندتر از گذشته موقعیت کنونی فرزندان خود را رصد میکنند و مهارت آموزی دیگر جایگاه خود را در بین خانوادههای ایرانیها پیدا کرده است و هر کسی سعی دارد تا فرزندان خویش را از وجود مهارتهای خاص بهرهمند کند.
اگرچه اوقات فراغت دانش آموزان در گذشته تنها به یک توپ پلاستیکی و بازی فوتبال در زمین های خاکی محله خلاصه میشد ولی همین نوع از فراغت سالم و بی بی دردسرتر از دنیای افسارگسیخته مجازی بود و چه زیبا دورانی در پس دعواهای کودکانه می گذشت.
هرساله با نزدیک شدن به اواخر خردادماه و تعطیلی مدارس، چگونگی گذران ایام فراغت دانش آموزان در سه ماهه تابستان، بحث داغ خانواده ها و دستگاه های مختلف برای برنامهریزی در این زمینه میشود تا کمکی به شکوفایی استعدادها هم باشد.
با این وجود برنامه ریزی برای گذران اوقات فراغت دانشآموزان از اهمیت بیشتری برخوردار شده است و بی شک بسیاری از آسیبهای اجتماعی موجود در میان جوانان و نوجوانان از عدم برنامه ریزی صحیح برای این ایام نشات می گیرد.
در استان خراسان شمالی نیز دورهها و کلاسهای غنی سازی اوقات فراغت دانشآموزان هرساله توسط دستگاههای مختلف برگزار میشود و امسال نیز برنامهریزیهای لازم برای این ایام توسط دستگاههای مختلف و در راس آن آموزش و پرورش انجام شده است.
فعالیت ۱۸۵ پایگاه آموزشی
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۱۸۵پایگاه برای اجرای برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان استان دایر شده است و تا پایان مردادماه سال جاری ادامه دارد.
محمد عقیقی اظهار کرد: این تعداد پایگاه شامل مدارس و کانون های فرهنگی در مناطق مختلف استان دایر و برنامه های مختلف تربیتی، هنری و ورزشی برای دانش آموزان اجرا خواهند کرد.
وی افزود: این طرح به مدت ۶۰ روز اجرا میشود و تا پایان طرح پیش بینی می شود ۳۵ هزار دانش آموز مقاطع مختلف شرکت کنند.
عقیقی بیان کرد: این پایگاهها با پنج عنوان مهارت ارتباطی، معرفتی، هویتی و بصیرتی(فیلم سازی و انیمیشن سازی قرآنی، آموزش قرآن روخوانی)، مهارت آموزی (آموزشهای رباتیک، کار با چرم، طراحی لباس)، مهارتهای اقتصاد و اشتغال زایی (معرق کاری، بافندگی، آموزش زنبور داری، دوخت لباس، برنامه نویسی)، مهارت ورزشی و سلامت (بازی های بومی و محلی، والیبال، فوتبال، هندبال و کاراته)، مهارتهای فرهنگی هنری، نشاط آور و شادی بخش (سفالگری، طراحی، عکاسی، خبرنگاری، مجری گری) فعالیت میکنند.
وی افزود: پایگاه های تابستانی با هدف غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، استمرار فعالیت های پرورشی سال تحصیلی در طول تابستان، ارتقای سطح دانش و بینش اعتقادی، علمی، اجتماعی، مهارت های فنی حرفه ای و فرهنگی هنری و همچنین فعالیت های ورزشی دایر شده اند.
فعالیت ۲۱۹ پایگاه ورزشی
معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسانشمالی در این خصوص گفت: ۲۱۹ پایگاه ورزشی در استان برای اجرای برنامههای اوقات فراغت در تابستان سالجاری فعال شد این پایگاه های ورزشی در ۲ بخش بانوان و آقایان با حضور ۵۰۰ مربی در رشتههای ورزشی تیمی و انفرادی فعالیت خواهند کرد.
ایمان فیروزه افزود: جدای از غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، شناسایی استعدادها از دیگر اهداف راه اندازی این پایگاههای ورزشی است و با برگزاری تمرینات در رشتههای مختلف، زمینه برای شکوفایی استعداد نوجوانان و ارتقای مهارت ورزشی فراهم می شود.
به گفته وی؛ ۲۳۱ فضای ورزشی سرپوشیده و روباز در خراسان شمالی برای فعالیت های ورزشی وجود دارد.
وی با اشاره به نقش ورزش در سلامت جسم و روان دانش آموزان، گفت: فعال شدن پایگاه های ورزشی همچنین می تواند در ایجاد نگرش های مثبت و پویا، تقویت انگیزه، کوشش برای یادگیری و کاهش اضطراب دانش آموزان موثر باشد.
پوشش هفت هزار دانشآموز نیازمند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی در این خصوص گفت: فعالیت پایگاههای طرح غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان زیر پوشش نهاد حمایتی با حضور هفت هزار دانشآموز استان آغاز شد.
مجید الهی راد اظهار کرد: کلاس های اوقات فراغت ویژه دانش آموزان کمیته امداد امسال با شعار محوری" شادابی، نشاط، سلامت، ایمان، امید، مهارت" با اولویت دانش آموزان خانواده های ساکن در محلات کم برخوردار (۲۰۲۰ ) برگزار می شود.
وی افزود: در مرحله نخست طرح تابستان، آموزش، مهارت (تام) تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ دانش آموز در برنامههای مختلف مهارت آموزی کانونهای فرهنگی این نهاد شرکت خواهند کرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی با بیان اینکه اوقات فراغت تابستانه، فرصت مناسبی برای تقویت استعدادها و مهارتهای دانشآموزان است افزود: در مرحله دوم این طرح نیز چهار هزار و ۴۵۰ نفر از دانش آموزان در جشنواره قرآنی و دوره های قرآنی، فرهنگی، دینی، ورزشی و اردویی مشارکت می کنند.
وی ادامه داد: در کنار توجه به بحث تحصیل نباید از اهمیت آموزش کار و کسب مهارت برای موفقیت دانش آموزان غافل باشیم زیرا توانمندسازی و آموزش این دانش آموزان در آینده شغلی و زندگی آنان تاثیر زیادی خواهند داشت.
الهی راد تصریح کرد: امسال سرانه هر نفر برای شرکت در کلاس های آموزش فنی و حرفه ای پنج میلیون تومان و سرانه برنامه های فرهنگی ویژه هر دانش آموز نیز برای سال جاری ۲۵۰ هزار تومان است.
وی بیان کرد: در این راستا تفاهم نامه همکاری کمیته امداد استان با موسسه دارالقرآن عترت مبنی بر تعیین سطح و برگزاری کلاس های عمومی و تخصصی مطابق با ضوابط فنی و اجرایی ششمین دوره مسابقات قرآن کریم جشنواره باران وحی برای تمامی خانواده های تحت حمایت امضا شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری کمیته امداد استان با سازمان فنی و حرفه ای نیز گفت: این تفاهم نامه با محوریت برگزاری دوره های آموزش فنی و حرفه ای مورد نیاز مددجویان برای دستیابی به مهارتهای مورد نیاز بازار کار از طریق تعامل و همکاری ۲ دستگاه منعقد شد.
۱۸۹ هزار و ۸۳۶ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۸ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.
در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۸ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.