شیراز - ایرنا - هر چند میانگین سرانه فضای دانش‌آموزی فارس هم اکنون نیز بالاتر از میانگین کشوری و ۵.۹ متر مربع است اما این سرانه در همه جای استان یکسان نیست و اکنون دولت سیزدهم در همراهی با خیران نیک اندیش برای جبران کمبودها تا سال ۱۴۰۳ تلاش می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدارس ایمن و به اندازه از مهمترین زیرساخت‌هایی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر عدالت و کیفیت آموزشی اثرگذار است، به این معنا که کم بودن این سرانه نسبت به استانداردها منجر به افزایش شمار دانش‌آموزان در یک کلاس می‌شود و این منجر به کاهش کیفیت آموزش می‌شود.

به گفته مسئولان اکنون سرانه فضای دانش‌آموزی در برخی از شهرهای فارس نسبت به میانگین استانی کمتر است و شیراز، مرودشت، ششده و قره‌بلاغ و فرگ داراب بیشترین کمبود و نیاز را برای بازسازی و احداث مدرسه دارند.

طوریکه به عنوان نمونه میانگین سرانه فضای دانش‌آموزی در ناحیه‌های چهارگانه شیراز کمتر از چهار و در ناحیه سه آموزش و پرورش به کمتر از سه می‌رسد.

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس۹۴۱ هزار و ۲۰۴ دانش‌آموز این استان در بیش از ۴۵ هزار کلاس درس تحصیل می‌کنند.

این آمار به معنای آن است که به طور میانگین در هر کلاس درس ۲۰ دانش‌آموز تحصیل می‌کنند اما از آنجا که این میانگین در شهرها و روستاها و نیز شهرهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد، نیاز است تا کمبود فضا در شهرهایی که سرانه پایینی دارند جبران شود.

تقویت این سرانه بدون شک گامی بزرگ برای ارتقای سطح آموزش و تحقق عدالت آموزشی در استان است.

تجهیز ۱۱۶ مدرسه تازه نفس برای مهر تحصیلی ۱۴۰۲

در راستای جبران بخشی از نیازهای آموزشی سراسر فارس، امروز مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان از افتتاح ۱۱۶ مدرسه در قالب ۶۰۰ کلاس درس تا پیش از آغاز سال تحصیلی خبر داد و گفت: تجهیز این مدارس آغاز شده تا بتوانند با امکانات کامل در مهر تحصیلی ۱۴۰۲ میزبان دانش‌آموزان باشند.

محمود میرزایی در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: این مدارس ظرفیت پذیرش حدود ۱۵ هزار دانش‌آموز را دارد که ثبت‌نام از آن ها آغاز شده است.

به گفته او، این مدارس در زمان حاضر جای مدارس تخریبی این استان را که نیازمند بازسازی بودند گرفته تا تامین کننده بخشی از نیاز آموزشی فارس باشد.

آنطور که میرزایی گفت این ۱۱۶ مدرسه نوساز در سطح فارس پراکندگی دارد و در مرکز استان به عنوان یکی از شهرهایی که در این زمینه با کمبود مواجه است، پذیرای حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس فارس با بیان اینکه بخشی از این مدارس با اعتبار دولتی و بخشی به صورت مشارکتی با خیران ساخته شده، عنوان کرد: از ۶۰۰ کلاس درس آماده بهره‌برداری ۳۶ کلاس در ناحیه سه و ۵۴ کلاس در ناحیه ۲ آموزش و پرورش فارس قرار دارند.

افزایش ۲متر سرانه آموزشی فارس در پایان دولت سیزدهم

استان فارس در زمان حاضر ۷۵۰ پروژه نیمه تمامِ ساخت و بازسازی مدارس دارد که تکمیل آنها نیازمند حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس فارس در صورتی که پروژه‌های نیمه تمام عمرانی این استان تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل و به بهره داری برسد، حدود ۲ متر مربع به سرانه فضای آموزشی استان اضافه می‌شود.

آنطور که میرزایی پیشتر به خبرنگار ایرنا گفته تکمیل طرح‌های نیمه تمام و احداث و نوسازی مدارس تخریبی با نیاز فوری در ۲ سال پیش‌رو نیازمند ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است که قرار شده پنج‌هزار میلیارد تومان آن امسال و باقیمانده در سال آینده تامین شود.

این اقدام گام بلندی در تامین نیاز فارس است و بخش زیادی از کمبودهای استان را در مناطقی که از فضای آموزشی کمتری برخوردار هستند جبران می‌کند.

برچسب‌ها