به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز یکشنبه در سومین نشست شورای معاونین منابع طبیعی استان سمنان در سالن جلسات شهید نقاشیان این اداره کل افزود: در خصوص افزایش دما و احتمال بروز آتش سوزی در جنگلها هشدار اعلام شده است.
وی نسبت به افزایش دما در روزهای آتی و احتمال آتش سوزی جنگلها و مراتع هشدار داد و تاکید کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی و دریافت اخطارهای مربوط به افزایش دما و کاهش رطوبت در سطح عرصه های جنگلی و مرتعی و وزش باد گرم در عصرها به ویژه در محدوده جنگلهای شمالی استان و مراتع، یگان حفاظت در آماده باش کامل است و گردشگران، کشاورزان، دامداران و روستاییان به هیچ وجه در عرصه ها اقدام به روشن کردن آتش نکنند.
مرادی حقیقی گفت: افزایش گرمای هوا اکنون موجب خشک شدن پوشش گیاهی و علفزارها درعرصه های منابع طبیعی شده است که کوچکترین بیاحتیاطی و رعایت نکردن ایمنی در عرصه، سبب می شود تا جنگل ها و مراتع استان سمنان دچار خسارت های جبران ناپذیر شوند.
وی ابراز کرد: نیروهای حفاظتی به ویژه از یگان حفاظت منابع طبیعی در سراسر استان سمنان با افزایش گشت و مراقبت و هشدارهای لازم، از بروز هرگونه حریق در منابع طبیعی پیشگیری کنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزدای استان سمنان، حفاظت از عرصه های منابع طبیعی را از اولویت های مهم و اساسی این اداره کل برشمرد و یاد آور شد: در کنار حفاظت از داشته های موجود، باید به غنی سازی و احیای جنگل ها پرداخت.
برخورد جرمانگارانه با عوامل آتشسوزی در منابع طبیعی
وی با اشاره به اینکه قانون گذار در این زمینه جرم انگاری کرده و آتش زدن بقایای گیاهی ممنوع است افزود: با شخص متخلف در این زمینه برابر با ماده ۲۰ هوای پاک برخورد می شود.
وی ادامه داد: آتش سوزی آسیب های زیست محیطی، تخریب و فرسودگی خاک را نیز در پی خواهد داشت، پس با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و افزایش دما و وزش باد گرم، کشاورزان و دامداران و گردشگران باید مراقبت ویژه و رعایت نکات ایمنی را مدنظر داشته باشند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزدای استان سمنان از روستاییان خواست جهت جلوگیری از سرایت احتمالی آتش از زمین های کشاورزی به عرصه های مرتعی و جنگلی کشاورزان به وسیله تراکتور با ایجاد شخم و شیار بر در خاک، از سرایت آتش به عرصه های جنگلی جلوگیری کنند.
شهروندان می توانند هر گونه تخریب و آتش سوزی را با سامانه تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان امداد جنگل و مرتع اطلاع رسانی کنند.
به گزارش ایرنا، اکنون ۸۳ درصد عرصه های کشور به منابع طبیعی اختصاص دارد که از این میزان ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل در پنج رویشگاه مختلف، ۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع و ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار بیابان است.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.