به گزارش ایرنا، ۲۵ تیرماه به نام روز تامین اجتماعی در تقویم کشور نامگذاری شده که به همین منظور نشستی با حضور مسئولان و نمایندگان تشکلات کارگری،کارفرمایی و بازنشستگان تامین اجتماعی در شیراز برگزار شد.
صورتهایی که با سیلی سرخ نگه داشته شده است
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در این نشست گفت: ارزشمندترین طبقه در جامعه اسلامی کارگران هستند و جامعه کارگری امروز صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اما با دشمن نیز مرزبندی خود را مشخص کرده است.
اسماعیل قزل سفلی، پیشران حرکت اقتصاد و تولید را کارگر دانست و افزود: نفس تدوین برنامه های پنج ساله توسعه و اینکه بخشهایی به تامین اجتماعی تخصیص داده شود کار ارزشمندی است.
وی ادامه داد: ابلاغ سیاست های کلی تامین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب گواه اهمیت این بخش است و از این رو ۱۱ بخش برنامه توسعه به نظام تامین اجتماعی پرداخته شده که نشان از اهمیت این حوزه دارد.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری فارس تاکید کرد: تشکل های کارگری نیز وظیفه پیگیری مطالبات کارگران را بر عهده دارند.
وی خطاب به نمایندگان تشکلات کارگری حاضر در جلسه گفت: مطالبات و درخواست های به حق کارگران استان دسته بندی و ارایه تا به جد از سوی مدیران ارشد استان پیگیری شود.
دوام حیات تامین اجتماعی نیازمند سیاست گذاری نوین/تبیین اهمیت تولید به جای سفته بازی و دلالی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان اینکه تداوم فعالیت سازمان تامین اجتماعی نیازمند سیاست گذاریهای نوین است، گفت: در راستای ایجاد رفاه عمومی و اشتغالزایی باید اهمیت تولید برای کارجویان و فعالان عرصه کار و تولید تبیین شود نه اینکه سفته بازی و دلالی در جامعه رواج یابد.
وحید خداپرست در ادامه این نشست ضمن تبریک روز تامین اجتماعی افزود: وضعیت سال گذشته فارس از نظر روابط کار که مهمترین بخش ارتباط جامعه کارگری با دولت است مطلوب بود که بخش اعظم آن به ارتباط خوب جامعه کارگری و کارفرمایی با دولت باز میگردد.
وی ادامه داد: در فضای همدلی و هم افزایی مطالبات و پیگیریهای جامعه کارگری فارس پیگیری می شود که در این راستا در چارچوب قانون خود را موظف به پیگیری مطالبات این قشر می دانیم.
وی از پیشکسوتان جامعه کارگری و فعالان این عرصه درخواست کرد که در خصوص کارجویان و اشتغالزایی و فرهنگ سازی این بخش برنامه ریزی کرده تا کارجویان با اهمیت تولید آشنا شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری شعار سال طی یک دهه گذشته، گفت: اهمیت تولید باید به ذهن کارجویان و فعالان عرصه کار و تولید تبیین شود.
خداپرست اضافه کرد: در بعضی مشاغل این استان نیازمند نیروی کار ماهر هستیم که کارجوی متقاضی این کارها در استان وجود ندارد از این رو از فعالان و نمایندگان تشکلات کارگری و کارفرمایی درخواست می شود که به سیاست گذاران حوزه اشتغال استان کمک دهند تا برای جوانان هم این مسأله تبیین شود تا اینکه به جای توسعه دلالی و سفته بازی در جامعه، سرانه تولید کشور افزایش یابد.
وی تاکید کرد: فرهنگ سازی در این زمینه می توان به رونق تولید منجر و زمینه تحقق شعار سال نیز فراهم شود.
وی با بیان اینکه مطالبات جامعه کارگری در چارچوب قانون همواره پیگیری میشود، گفت: برای تداوم حیات تامین اجتماعی نیازمند سیاست گذاری جدید در این حوزه هستیم، همچنین توسعه خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی امر مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس بیان کرد: در کنار پیگیری مطالبات سازمان تامین اجتماعی باید زمینه تقویت این سازمان نیز فراهم شود.
خداپرست در ادامه به نیازهای درمانی بیمه شدگان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: طی ۲ سال اخیر تکمیل بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی در شیراز با جدیت زیادی در حال پیگیری است که فاز اول این پروژه نیز به اتمام رسیده و تلاش برای تکمیل سریعتر این مرکز درمانی در حال انجام است که باید منابع مورد نیاز برای ساخت و تجهیز این بیمارستان نیز جذب شود.
خداپرست به قانون بیمه بیکاری اشاره کرد و افزود: این قانون کمکی به جامعه تولید و همچنین صندوق تامین اجتماعی است که باید با کارشناسی دقیق تداوم یابد.
وی ادامه داد: افتتاح چندین مرکز مشاوره در کارگاه های بزرگ فارس از جمله اقداماتی بوده که در یکسال گذشته به جد پیگیری شده است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی فارس بیان کرد: استان رتبه یک تشکلات کارگری از نظر تعداد نسبت به جمعیت کارگری را داراست و امسال با برنامه ریزی تشکیلات جدیدی در حوزه کارگری تاسیس خواهد شد تا پیگیری مطالبات کارگران و کارفرمایان با قدرت بیشتری دنبال شود.
حمایت از کارگران اصل غیر قابل انکار
مدیرکل تامین اجتماعی فارس نیز در این جلسه گفت: پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی با پیگیری انجام خواهد شد.
جلیل مرادی حمایت از کارگران و کارفرمایان را اصل غیرقابل انکار دانست.
از بیمارستان دوم تامین اجتماعی در فارس چه خبر؟
مدیرکل درمان تامین اجتماعی نیز در این آیین گفت: فاز یک بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی در شیراز به اتمام رسیده و عملیات اجرایی فاز ۲ نیز بزودی آغاز خواهد شد و ظرف ۲ سال آینده کار ساخت این مرکز درمانی به اتمام خواهد رسید.
بهرام حسن شاهی افزود: امکانات بسیار خوبی در این بیمارستان که رویال و ویژه در نظر گرفته پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه بیمارستان شهید بهشتی، تنها بیمارستان تامین اجتماعی در فارس که طی سالهای اخیر نوسازی شده در حال سرویس دهی به بیماران است، گفت: ۳۵ درمانگاه تخصصی و غیرتخصصی تامین اجتماعی در استان به بیماران خدمت ارایه می کنند.
۳۰۰ قلم دارو تحت پوشش تامین اجتماعی نیست
دبیر خانه کارگر تشکیلات فارس و رییس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی این استان نیز در این آیین گفت: پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی یکی از خواسته های مهم بیمه شدگان و بازنشستگان این سازمان است.
علی راستگو افزود: در شیراز ماهانه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان حقوق به بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی طبق ماده سه قانون الزام باید رایگان باشد، اظهارکرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست.
راستگو عنوان کرد: ۹۷ درصد بانک رفاه به کارگران تعلق دارد اما برخی نمایندگان میگویند این بانک باید وارد بورس شود که این به زیان کارگران خواهد بود.
وی ادامه داد: بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی در شیراز باید سریع تکمیل شود چون نیاز بیمه شدگان این استان است.
راستگو خاطرنشان کرد: استان فارس با حدود سه میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی تنها یک بیمارستان تامین اجتماعی دارد.
در حین سخنرانی مدیرکل درمان تامین اجتماعی فارس یکی از بانوان حاضر در این جلسه خارج از برنامه ریزی مراسم پای تریبون رفت و سخنرانی پرشوری کرد که تشویق حاضرین را در پی داشت.
این زن که گویا یکی از اعضای کانون بازنشستگان شهرستان مرودشت بود خواستار گسترش خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: پزشکان متخصصی که در درمانگاه تامین اجتماعی مرودشت مستقر هستند با وجود ازدحام زیاد بیماران تنها در هفته یک روز و آن هم فقط ۲۰ بیمار را ویزیت می کنند که باتوجه به تعداد بیماران بسیار کم است.
وی بیان کرد: بعضی پزشکان متخصصی که محل خدمتشان درمانگاه تامین اجتماعی مرودشت است به دلیل فاصله حدود ۴۵ کیلومتری این شهر تا شیراز تنها ۲ هفته ای یکبار در محل خدمت حاضر می شوند و فقط ۲۰ مریض را ویزیت می کنند.
گلایههای بانوی بازنشسته مرودشتی، از خاک خوردن تجهیزات درمانی تا کم کاری پزشکان متخصص
وی ادامه داد: در یکی از درمانگاه های تامین اجتماعی در این استان هفت سال است که یک دستگاه سونوگرافی خریداری اما راه اندازی نشده است تا اینکه بالاخره گارانتی آن به اتمام رسید.
وی نیز خواستار تکمیل بیمارستان دوم تامین اجتماعی در شیراز شد و از وجود تنها یک بیمارستان برای استان پهناور فارس گلایه کرد.
این بازنشسته تامین اجتماعی اعلام کرد: تاسیسات و سازه درمانگاه تامین اجتماعی شیراز نیز در شأن جامعه بیمه شده نیست.
تعرفهها پایین است پزشک متخصص کمبود داریم
مدیرکل درمان تامین اجتماعی فارس در پاسخ به مطالبات این خانم گفت: دغدغه های این بانو مرودشتی دغدغه های بسیاری از بیمه شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی در کشور است.
حسن شاهی افزود: آمار ظریب اشغال تخت های درمانی در بیمارستان شهید بهشتی شیراز حدود ۸۰ درصد است اما ظریب بعضی تخت های بیمارستانی در دیگر شهرها ۱۷ درصد است.
وی ادامه داد: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی هزینه مناسبی در حوزه تامین پزشک نکرده که دنبال تحول در این بخش هستیم و بارها تعرفه ها افزایش یافته تا وضعیت ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: اخیرا تحولی اساسی در این حوزه رخ داده که هنوز به استان ابلاغ نشده است تا تعرفه های پزشکی کمی به واقعیت نزدیک تر شود.
حسن شاهی عنوان کرد: درصد پزشکان متخصص در شیراز از استانداردها بیشتر است و این به نفع بخش درمان است اما با این وجود در بسیاری از رشته ها در تامین اجتماعی پزشک متخصص نداریم چون تعرفه ها پایین است.
وی اظهار امیدواری کرد که با ابلاغ تعرفههای جدید امکان جذب پزشکان متخصص برای بیمارستان تامین اجتماعی شیراز و ۳۷ درمانگاه سراسر فارس فراهم شود.