به گزارش ایرنا،استان پهناور فارس با ۳۷ شهرستان حدود پنج میلیون نفر جمعیت دارد که قریب به نیمی از ساکنان این استان تحت پوشش خدمات بیمه و درمان سازمان تامین اجتماعی قرار دارند و با وجود این جمعیت عظیم تحت پوشش تنها یک بیمارستان ملکی تامین اجتماعی در این استان فعالیت دارد.
کلانشهر شیراز قطب پزشکی کشور است و ماهانه هزاران بیمار به امید بهبودی و درمان راهی این شهر میشوند و با این وجود فعالیت تنها یک بیمارستان تامین اجتماعی در قطب پزشکی کشور جای سوال دارد.
اولین بار در آذرماه سال ۱۳۹۰ و حدود ۱۲ سال پیش وعده ساخت دومین بیمارستان ملکی تامین اجتماعی در این استان و در کلانشهر شیراز داده شد که نیاز آن نیز به شدت احساس میشد.
یک دهه زمین ماندن/ناامیدی از اتریشیها
این موضوع مهم و ضروری درمانی فارس قریب به ۱۰ سال زمین ماند و همواره جای خالی اراده محکمی برای ساخت این بیمارستان و رفع مشکلات عدیده بیمه شدگان تامین اجتماعی در استان حس میشد.
در دهه گذشته بارها وعده ساخت بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی دوم تامین اجتماعی در محدوده بزرگراه حسینیالهاشمی شیراز با استفاده از توان شرکت خارجی اتریشی و... بر سر زبانها جاری بود اما همواره وعدههای داده شده به نتیجه نمیرسید.
تیرماه سال ۱۳۹۷ نیز مراسم کلنگ زنی این پروژه با حضور وزیر وقت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و مسئولان استانی و محلی برگزار شد اما تا پایان دهه ۹۰ تحرک خاصی در ساخت این بیمارستان دیده نشد.
در سال ۱۴۰۰ و با روی کار آمدن دولت سیزدهم اما زمزمههایی از پیگیریهای جدی تر برای ساخت این مرکز درمانی مهم شنیده شد و بعد از یک دهه چشم انتظاری بالاخره پیمانکار این پروژه مشخص و عملیات اجرایی بطور رسمی آغاز شد.
خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته تامین اجتماعی (۱۹ لغایت ۲۵ تیرماه) سراغ مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان فارس رفته و آخرین وضعیت تکمیل این بیمارستان را از وی جویا شده است.
بهرام حسن شاهی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: عملیات اجرایی ساخت دومین بیمارستان تامین اجتماعی در شیراز در ۲ فاز تعریف شده که فاز اول شامل اسکلت و فاز دوم عملیات دیوارچینی و ... است.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان فارس خبرداد: عملیات اجرایی فاز اول ساخت این بیمارستان به اتمام رسیده است و پیمانکار دیگری برای اجرای فاز دوم این پروژه نیز بعد از روال قانونی مشخص شده و اکنون در مرحله قیمت گذاری قرار دارد.
حل مشکل با شهرداری پیش نیاز آغاز فاز ۲
وی با بیان اینکه فاز دوم این پروژه توسط شرکت خانه سازی اجرایی خواهد شد،افزود: مشکلاتی با شهرداری وجود دارد که قابل حل است،مطالبات شهرداری پرداخت شده و امیدداریم که با اتمام روال اداری فاز دوم این پروژه بزودی آغاز شود.
حسن شاهی ادامه داد: پیش بینی اینگونه است که بعد از شروع فاز دوم این پروژه ظرف ۲ سال عملیات عمرانی و اجرایی به پایان رسیده و بیمارستان تکمیل شود.
وی اضافه کرد: بعد از تکمیل این سازه موضوع تجهیز بیمارستان نیز باید انجام شود که سعی داریم همزمان با انجام عملیات عمرانی این روند نیز صورت پذیرد تا اهالی فارس زودتر از موعد طعم شیرین توسعه خدمات تامین اجتماعی در این استان و کلانشهر شیراز،قطب پزشکی کشور را بچشند.
استاندار فارس نیز در هفته کارگر امسال در جمع برترینهای جامعه کارگری و بیمه شدگان تامین اجتماعی این استان با اشاره به اینکه سلامت جامعه کارگری ضامن رشد اقتصادی و افزایش بهرهوری است، گفت: تکمیل و تجهیز بیمارستان شماره دو تامین اجتماعی در شیراز و ایجاد درمانگاههای کارگری در سطح شهرستانهای استان با جدیت در حال پیگیری است.
محمدهادی ایمانیه افزود: بیش از ۷۰۰ هزار کارگر در سطح استان فارس وجود دارد که با احتساب خانواده آنها بیش از نیمی از جمعیت این استان را تشکیل میدهند و ارائه خدمت شایسته به این گروه عظیم، خدمت به اکثریت اهالی فارس است.
ایمانیه همچنین مسئله سلامت جامعه کار و تلاش را امری مهم دانست و ضمن بیان اینکه باید در همه واحدهای تولیدی و کارگاههای بالای ۵۰ نفر کارگر استان فارس خانه بهداشت کارگری تاسیس شود، اضافه کرد: تکمیل و تجهیز بیمارستان شماره دو تامین اجتماعی شیراز و توسعه خدمات درمانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی با جدیت پیگیری خواهد شد.
بیمارستان جدید تامین اجتماعی شیراز عملکرد منطقهای خواهد داشت
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این زمینه با اشاره به عملیات احداث بیمارستان ۵۰۰ تخت خوابی جدید تامین اجتماعی شیراز واقع در بزرگراه حسینیالهاشمی این شهر به ایرنا گفت: این بیمارستان با توجه به موقعیت مکانی آن عملکرد فرا منطقهای خواهد داشت.
محمود رضایی کوچی افزود: با توجه به اینکه تعداد افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در استان عدد بالایی است و به نسبت سرانه تخت بیمارستانی، فارس نسبت به بسیاری از استانهای دیگر فاصله قابل ملاحظهای داشته است، که بر این اساس تصمیم گرفته شد که برای جبران این کمبود یک بیمارستان جدید در این استان احداث شود.
وی زیربنای این بیمارستان را ۵۰ هزار متر مربع برشمرد و افزود: این پروژه بیمارستانی با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اجرایی شده است.
او افزود: این بیمارستان با ظرفیت جدید در کنار بیمارستان شهید بهشتی شیراز بخش عمدهای از خدمات درمانی در حوزه تامین اجتماعی را پوشش خواهد داد.
معاون استانداری فارس اظهار کرد: به رغم اینکه تامین اجتماعی در اکثر مراکز شهرستانهای استان درمانگاههای پیشرفته و تخصیصی احداث کرده که خدمات درمانی را به فراخور جمعیت منطقه ارائه میدهند اما نیاز بود که یک بیمارستان با عملکرد منطقهای احداث شود که بیمارستان بزرگ تامین اجتماعی با توجه به افقی که در طرح دیده شده میتواند علاوه بر پاسخگویی به نیازهای درمانی افراد تحت پوشش در استان، استانهای جنوبی را هم پوشش دهد.
رضایی کوچی افزود: مکان احداث این بیمارستان که یک بیمارستان عمومی با تمام حوزههای تخصصی است در محل تلاقی راههای ورودی به کلانشهر شیراز از سمت خوزستان و بوشهر واقع شده با توجه به این موقعیت و اینکه در آینده ادامه آزادراه شیراز – اصفهان به سمت بوشهر از همین نقطه عبور میکند میتواند خدمات فرا استانی هم ارائه دهد.
وی بیان کرد: با پیگیریهای استاندار فارس و همراهی و همکاری دستگاههای اجرایی و خدمات رسان استان از جمله شهرداری شیراز و حوزه استانداری روند آغاز عملیات اجرایی این پروژه سرعت گرفته است.
او گفت: زمین پیشبینی شده برای احداث این بیمارستان که از اراضی دولتی است در حدود ۱۴ هکتار است که با توجه به زمین مناسبی که در اختیار است امکان توسعه آن نیز وجود دارد.
شیراز اینک یک بیمارستان تامین اجتماعی به نام بیمارستان شهید بهشتی در دروازه سعدی دارد که دارای ۳۰۰ تخت بیمارستانی است و در سال ۱۳۵۷ تاسیس شده است، این بیمارستان وابسته به سازمان تامین اجتماعی و تحت نظارت مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس فعالیت میکند اما با توجه به تعداد بیمه شدگان این سازمان در فارس و ارایه خدمات درمانی به هم وطنان دیگر استانها، تکمیل دومین بیمارستان تامین اجتماعی در شیراز امری ضروری است که اهالی این استان سالهای سال افتتاح آن را انتظار میکشند.
نظر شما