به گزارش ایرنا، حجت الاسلام «جعفر رحیمی» در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان که همزمان با عاشورای حسینی برگزار شد، توانایی تشخیص دوست و دشمن (جبهه حق و باطل) و تولی به جبهه حق و مبارزه کردن با دشمنان خدا (تبری از دشمنان)، از دیگر درسهای مهم زیارت عاشورا است.
وی بیان کرد: وقتی شبهه و فتنه با هم ترکیب میشوند در تنهایی ولی خدا به شدت تاثیر خود را افزایش میدهد، چراکه شبهات فضا را تاریک میکنند و در فضای تاریک نیز تاثیرگذاری فتنهها بر عوام را بیشتر میکند.
وی با اشاره به اینکه گاهی فتنهای مثل فتنه «ابن زیاد» رخ میدهد، افزود: در حقیقت، این شبههها زمینه باروری فتنهها را فراهم میکنند وگرنه در فضای روشن، فتنهها کارساز نیستند.
حجت الاسلام رحیمی با اشاره به عبارت «الوتر المَوتور» در زیارت عاشورا ترکیب ۲ کلمه «وتر» به معنای تنها و یکتا و «مَوْتُورَ» به معنای «تنها شده»، اضافه کرد: احتمال اول در معنی این عبارت، اشاره به یگانگی، منحصربه فرد بودن و بی بدیل بودن حضرت سیدالشهدا (ع) است و معادل فارسی آن را میتوان دُردانه و عزیز کرده الهی دانست.
وی گفت: اما احتمال دیگری هم به معنای اینکه حضرت تنها هستند وجود دارد که با نقشه و برنامهریزی بییاور شدهاند.
امام جمعه ساوه گفت: در زیارت عاشور لعن اول متوجه پایهگذاران ظلم است و لازم است یاد بگیریم هر کار ساده و یا مهمی که می خواهیم انجام دهیم آینده آن کار را تصور کنیم و بدون بصیرت هیچ اقدامی صورت نگیرد، چراکه که میتواند موجب لعن خدا بر خود و خاندان شود.
وی با اشاره به اینکه در این زیارت، آخرین نفرین بر تابعین است، یادآور شد: همه باید بدانند که هر رای و نظر ما در نهایت به یاری ولی خدا و یا کشته شدن ولی خدا می انجامد و به همین دلیل همه باید مراقب باشند.