سرهنگ عیسی گلبینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با وجود اعلام تعطیلی ادارات، نیروهای یگان حفاظت در تمام شهرستانهای استان گلستان در حالت آماده باش قرار دارند و دیدهبانان حریق و مردم بومی هم با مشاهده هرگونه آتش سوزی با حضور در محل همراهی لازم را برای مهار شعلههای افروخته انجام میدهند.
وی از مردم خواست هنگام حضور در طبیعت به ویژه عرصههای جنگلی برای پیشگیری از وقوع آتشسوزی از روشن کردن آتش، رها کردن سیگار و چوب کبریت و استفاده از هر وسیله قابل اشتعال خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا نیروهای یگان حفاظت استان در کمترین زمان در محل حضور یابند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، حضور در جنگل و داشتن تفریح سالم با هدف افزایش نشاط را حق تک تک افراد دانست اما از خانوادهها خواست اتراق کردن چند ساعته در کنار درختان و حاشیه رودخانه را با قطع شاخههای جوان و یا نیمه روشن رها کردن آتشهای افروخته به کام طبیعت و زیستمدان ساکن در عرصههای جنگلی تلخ نکنند چرا که با هر وزش باد احتمال شعله گرفتن کوچکترین جرقه در دل خاکستر و گسترش آن در سطح وسیعتر وجود دارد.
گلبینی مهمترین وظایف ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی را مقابله با متخلفان و تصرف کنندگان عرصههای طبیعی، قاچاق چوب و نظارت بر مراتع و اطفای حریق برشمرد و گفت: طبق استاندارد جهانی برای هر هزار هکتار عرصههای جنگلی باید یک محیط بانان فعال باشد لذا حفاظت از ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی گلستان نیازمند ۴۵۲ محیط بانان است.
وی افزود: تاکنون ۹۰۰ نفر از ساکنان روستاهای همجوار عرصههای منابع طبیعی استان آموزش اطفای حریق را فرا گرفتند و مقداری تجهیزات انفرادی برای آنان تامین و در اختیار دهیاریها قرار گرفت تا در مواقع لزوم به سرتیمها تحویل داده شود و علاوه بر آن تابستان امسال با ۴۰ نفر به عنوان دیدهبان حریق قرارداد بسته شد.
به گزارش ایرنا، گلستان بیشترین جنگلهای دست کاشت سوزنی برگ کشور را دارد و در ماههای گرم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود و عمده آتش سوزیهای فصل تابستان در استان هم ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگلها آتش سوزی کمتر و به ندرت رخ میدهد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار هکتار است که ۴۵۲ هزار هکتار آن جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار آن مرتع است.