عیسی گلبینی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براثر این تعداد آتشسوزی که بیشتر آن نیز عامل انسانی در وقوع آن تاثیرگذار بودند به ۱۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی و جنگلی گلستان خسارت وارد شد.
به گفته وی، عرصههای جنگلی خسارت دیده گلستان براثر ۲۶ فقره آتشسوزی مردادماه جاری شامل ۵.۳ هکتار جنگلهای دست کاشت و ۴.۸ هکتار در عرصههای جنگلی طبیعی این استان بوده است.
گلبینی اضافه کرد: بیشترین حریقهای مردادماه در عرصههای جنگلی به ترتیب مربوط به شهرستان رامیان با هفت و علیآبادکتول با پنج فقره بوده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: شهرستانهای گالیکش و گرگان هر کدام با سه حریق، مینودشت، کردکوی و بندرگز هر کدام با ۲ آتش سوزی و شهرستانهای آزادشهر و مراوهتپه نیز هر کدام یک حریق در ردههای بعدی قرار دارند.
وی بیان داشت: بیشترین مساحت آتشسوزی در جنگلهای گلستان طی مردادماه جاری مربوط به شهرستان رامیان با ۳.۳۴ هکتار، گالیکش با ۲.۹۵ هکتار و مینودشت با ۲.۶۳ هکتار بوده است.
سرهنگ گلبینی همچنین از آمادهباش تمامی نیروهای حفاظت منابع طبیعی گلستان، دیده بانان حریق و ۱۱ گروه مردمی برای جلوگیری از حریق و اطفای آن خبر داد و گفت: باتوجه به هشدار هواشناسی مبنی بر افزایش دما، کاهش رطوبت هوا و همچنین وزش باد گرم طی هفته جاری، گشتهای خودرویی و پیاده در عرصههای منابع طبیعی برقرار است.
وی همچنین بیان داشت: با توجه به اهمیت آموزش جوامع محلی در مدیریت بهتر عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از خسارت، تاکنون ۹۰۰ نفر از ساکنان روستاهای همجوار عرصههای منابع طبیعی استان آموزش اطفای حریق را فرا گرفتند و مقداری تجهیزات انفرادی برای آنان تامین و در اختیار دهیاریها قرار گرفت تا در مواقع لزوم به سرتیمها تحویل داده شود.
به گزارش ایرنا، گلستان بیشترین جنگلهای دست کاشت سوزنی برگ کشور را دارد و در ماههای گرم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود و عمده آتشسوزیهای فصل تابستان در استان هم ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگلها آتشسوزی کمتر و به ندرت رخ میدهد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار هکتار است که ۴۵۲ هزار هکتار آن جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار آن مرتع است.
نظر شما