بهبود معاشکار روز جمعه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: متقاضیان شامل ۱۳ هزار و ۸۴۴ نفر از ساکنان مناطق روستایی، ۱۴ هزار و ۲۲۷ نفر سربازان وظیفه، ۱۱ هزار و ۸۰۰ آسیبدیده اجتماعی (خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد)، یک هزار و ۶۹۶ نفر از شاغلان بنگاههای اقتصادی، ۱۳ هزار و ۶۲۰ نفر از زندانیان و ۴۱۶ بانوی سرپرست خانوار بودند.
وی افزود: مهارت آموزی در همه زمینهها فعال است از جمله در زمینه خوشههای صنعتی، کشاورزی و خدمات در کشور که ۶ هزار و ۵۰۰ استاندارد آموزشی داریم و یکهزار و ۴۵۰ استاندارد آن در زمینه دورههای دانشبنیان برای دانشآموختگان است که در شهرستان ۱۶۴ استاندارد در بخشهای دولتی و خصوصی اجرا میشود.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید اشجعی آستارا بیان کرد: حرفههای دارای بیشترین متقاضی در سطح ملی آیاُتی یا اینترنت اشیاء، امنیت سایبری، رباتهای خودکار و در شهرستان تعمیرات لوازم خانگی، اینترنت اشیاء و زیر مجموعههای تاسیسات برقی و مکانیکی و صنایع غذایی است.
وی در مورد همخوانی رشتهها بر اساس نیاز جامعه گفت: در دولت جدید تغییر روشی داشتیم چنانکه بر اساس آمایش سرزمین آموزشها را ملاک قرار داده و تقاضا محور کردیم و با کمک افراد فعال در صنعت توانستیم از تجربههای صنعت و خدمات در حوزه آموزش و استانداردنویسی استفاده کنیم.
معاشکار اظهار کرد: شاخص بسیار خوبی هم در خصوص کارفرمایان داریم و انطباق را از راه ارایه خدمات مشاوره در مرکز و سپس بر اساس نیازها حرفههای مورد نظر برای اجرا در پورتال سازمان انجام میدهیم.
وی در مورد پیگیری جذب مهارتآموزان در بازار کار افزود: سامانهای به نام رهگیری اشتغال وجود دارد که از این طریق هر سه ماه یک بار برای کارآموزان بخش دولتی رهگیری مورد نیاز اشتغالشان انجام میشود.
این مسئول در شهرستان، در مورد برنامهها برای تابستان (غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان) نیز بیان کرد: در قالب تفاهمنامه ای با کمیته امداد، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان بسیج سازندگی برای جامعه هدف شامل ۲ گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال و ۱۵ تا ۱۸ سال به ترتیب دورههای ایران مهارت و دورههای آموزشی ۶۰ تا ۱۲۰ ساعته در ۱۵ حرفه به تعداد ۳۱۹ دانشآموز برنامهریزی شده و کلاسها در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی توسعه کارآفرینی و مشاغل خانگی، شناسایی و حمایت از استعدادهای کارآفرینی روستایی، رهگیری وضعیت اشتغال مهارت آموختگان، ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی آموزشی-شغلی به متقاضیان مهارتآموزی از جمله برنامهها تا پایان سال است.
معاشکار همچنین ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی آموزشی-شغلی اختصاصی کارآموزان، مشاوره و هدایت آموزشی-شغلی و استعدادسنجی دانشآموزان، نظارت بر مرکزهای جوارکارگاهی و بینکارگاهی و بازآموزی مربیان را از دیگر برنامههای سال جاری مرکز آموزش فنی و حرفهای آستارا برشمرد.
وی متوجه کردن افکار عمومی به سمت کسب مهارت، اجرای طرح تابستانی مهارت با ۱۵ دوره در شهرستان، راهاندازی مرکزهای آموزشگاهی جدید، ارایه میز خدمت در مصلی و برگزاری کلاسهای فشرده را هم از جمله برنامههای در نظر گرفته شده به مناسبت هفته ملی مهارت در آستارا عنوان کرد.
هفته منتهی به ۶ مرداد با عنوان هفته ملی مهارت نامگذاری شده که امسال به دلیل همزمانی با عزاداریهای ماه محرم، برنامههای این مناسبت برای ۶ تا ۱۲ مرداد برنامهریزی شده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.