«خسرو شهیدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه سال گذشته ۸۰۰ مورد تاریخ شفاهی و مصاحبه با خانواده شهدا و ایثارگران انجام داده و جزو سه استان برتر کشور در خصوص جمعآوری تاریخ شفاهی است.
وی همچنین قسمت فرهنگی مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه را پر از محتواهای غنی و ارزشمند راجع به زندگینامه، خاطرات، تاریخ شفاهی، وصیت نامه شهدا و ایثارگران استان دانست و از آمادگی کامل و همه جانبه بنیاد شهید با تمام ارگان های فرهنگی استان در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خبر داد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه در ادامه یکی از کارهای شاخص استان را خواندن وصیت نامه شهدا در آغاز جلسات اداری ارگان ها و دستگاه های اجرایی عنوان کرد و بیان داشت: اما متاسفانه برخی ادارات این برنامه را فراموش می کنند که اجرا کنند.
شهیدی در بخش دیگری از صحبت های خود، به موزه خانه شهدا دوران دفاع مقدس در مزار باغ فردوس شهر کرمانشاه اشاره کرد، که برخی از آثار شهدا در آن نگه داری می شود و گفت: ساختمان این موزه به شهرداری کرمانشاه تعلق دارد که ۳۰ سال در اختیار بنیاد شهید قرار گرفته است و برای بازسازی و تعمیر آن از محل منابع این نهاد طبق قانون به قرارداد و یا صلح نامه ۹۹ ساله با شهرداری نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.