مسکو- ایرنا- مدیر اجرایی مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای چین گفت: پیوستن کشورهای بیشتری به کشورهای عضو پیمان اقتصادهای نوظهور جهان معروف به «بریکس» و شرکای آن و افزایش استفاده از ارزهای محلی در تسویه حساب ها به شتاب بخشی دلارزدایی کمک خواهد کرد.

سون چی روز جمعه به خبرگزاری تاس گفت: یکی دیگر از موضوعات مهم در اجلاس آتی سران گروه بریکس، موضوع گسترش این اتحادیه خواهد بود.
این صاحب نظر چینی از سازوکار همکاری در راستای توسعه به عنوان جذابیت گروه بریکس یاد کرد و گفت: در سال های اخیر، همه گیری ویروس کرونا، درگیری روسیه و اوکراین و دیگر عوامل، بر موضوع همکاری برای توسعه سایه افکنده بود اما امروز برای بیشتر کشورهای در حال توسعه، توسعه اولویت اصلی تلقی می شود و از این رو، چارچوب همکاری بریکس برای این کشورها جذاب است.
سون چی در مورد نشست آتی سران بریکس در آفریقای جنوبی نیز گفت: انتظار می رود یکی از موضوعات داغ مورد بررسی در این اجلاس، ایجاد واحد پولی بریکس باشد.
این کارشناس معتقد است: واحد پرداخت بریکس که برای معاملات بین کشورهای عضو این گروه استفاده می شود، می تواند به طور کامل و با جزئیات در اجلاس آتی سران این گروه مورد بحث قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، چین پیش از این در ماه می ۲۰۲۲ (اردیبهشت – خرداد ۱۴۰۱) پیشنهاد داد که فرایند توسعه بریکس دنبال شود.
بنا بر این گزارش، پس از اجلاس سران بریکس در پکن در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد – تیرماه ۱۴۰۱)، مراحل مقدماتی توسعه بریکس آغاز شد و اولین درخواست ها از آرژانتین و ایران دریافت شد.
در اول ژوئن ۲۰۲۳ ( ۱۱ خردادماه ۱۴۰۲)، وزیران امور خارجه کشورهای بریکس در نشستی در کیپ تاون در آفریقای جنوبی موضوع گسترش این گروه را بررسی کردند، اما تصمیم گرفتند این سند را برای بازنگری ارسال کنند.
روز بعد (۱۲ خردادماه ۱۴۰۲) نیز، نشست «دوستان بریکس» با حضور وزیران خارجه کشورهای عضو جامعه و ۱۲ کشور دیگر برگزار شد.
به گفته نالدی پاندور وزیر همکاری و روابط بین المللی آفریقای جنوبی، سران کشورهای بریکس در اجلاس آتی خود در این کشور موضوع گسترش این سازمان را بررسی خواهند کرد. وی اظهار داشت: ۲۳ کشور درخواست رسمی برای پیوستن به این انجمن ثبت کرده اند.

گروه بریکس هم‌اینک متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی است. نشست سران این گروه قرار است ۲۲ تا ۲۴ آگوست ۲۰۲۳ (۳۱ مرداد تا دوم شهریور ۱۴۰۲) در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شود. از رییس‌جمهوری اسلامی ایران نیز برای شرکت در این اجلاس دعوت شده است.
سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه پیش از این با اشاره به درخواست‌ها برای عضویت در گروه بریکس گفت: گسترش گروه بریکس در دستور کار اجلاس آتی سران این گروه به میزبانی آفریقای جنوبی است.
دیمیتری پسکوف در عین حال گفت: تفاوت ظریفی در دیدگاه اعضای کنونی گروه بریکس درباره توسعه آن وجود دارد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه پیش از این گفته است: ایران فعالانه برای عضویت در بریکس تلاش می‌کند.
کاخ کرملین شامگاه پنجشنبه با صدور بیانیه ای با اشاره به تماس تلفنی روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اعلام کرد: روسای جمهوری دو کشور موضوع های مرتبط با همکاری در امور منطقه ای و بین المللی در خصوص عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای و تمایل ایران برای پیوستن به گروه بریکس گفت و گو و تبادل نظر کردند.